V soboški bolnišnici pozivajo obiskovalce, naj ob obiskih strogo upoštevajo navodila.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota zaradi preprečitve okužb z novim koronavirusom veljajo preventivni ukrepi, zato so obiski možni le ob upoštevanju navodil. Vodstvo zato poziva vse, da navodila o obiskih dosledno upoštevajo, sicer bodo prisiljeni obiske znova prepovedati.

Obiski v soboški bolnišnici so možni na vseh oddelkih, vendar le za eno zdravo osebo na dan pri posameznem pacientu za največ 15 minut. Obiskovalec mora imeti svojo varovalno masko, biti mora brez znakov bolezni (odsotnost kašlja, prehlada, povišane telesne temperature …) in z negativno epidemiološko anamnezo. Slednjo preverijo na vstopni točki.

Obiski so med 14.00 in 14.45, obiskovalci morajo skozi vstopne točke glede na oddelek (kirurški, internistični, infekcijski, otroški, ginekološko-porodniški), kjer je hospitaliziran svojec.

Pri porodnicah samo očetje

Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov.

Vsi drugi obiski zunaj omejenih okvirov in zaradi posebnih razlogov (na primer umirajoči) so možni samo po dogovoru z bolnikovim zdravnikom in pisno dovolilnico.

Vodstvo prosi, da obiskovalci navodila dosledno upoštevajo v dobro bolnikov, zaposlenih in svojcev, sicer bodo morali obiske znova prepovedati. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost30 (nepreverjen)

Najboljše pa če v bolnišnico sploh ne hodite, ker trepetamo, da je med 2 miljona ljudmi dnevno nekaj primerov kitajskega virusa. Vse ostale bolezni so trenutno na čakanju.

Gnom (nepreverjen)

Clani ozje druzine pa “ prijatelj —ca” bi lejko prisli. Nej pa trbej ka k kasni babici, dedeku hodijo vsi ki so v sorodu v upanju da jih tak nede pozabi-a pri testamentu

KermitMS (nepreverjen)

Čim manj hoditi v bolnišnico

sakom (nepreverjen)

popravek v naslovu: "Upoštevajte navodila ob obiskih, sicer jim bomo prisiljeni prepovedati"
pravilno:"Upoštevajte navodila ob obiskih, sicer JIH bomo prisiljeni prepovedati"

Karl Marx (nepreverjen)

Bolnican so rejdno zrasla krila. Doktori začajo komandejrati kak kakšne oficejri v kasarnaj. Vsi posnemajo Kacina. Mirnooo ! Na desnooo!!! Napred marš !!!! Najboukše ka doktoran na ramena gor denejo čijne, na glavou pa šapke. Pa pištolo za pas. Svejt ide vpijzdomaterno.

O, o , o , živ… (nepreverjen)

Škoda ka tebi pamet nika ne zraste , ampak glih obratno .

Starejše novice