Slovenski zdravniki specializanti so v anonimni anketi Sveta za izobraževanje Zdravniške zbornice Slovenije ocenili svoje mentorje in ustanove. Trije oddelki soboške bolnišnice so bili prepoznani kot odlični, najboljše ocene so prejeli tudi zdravniki.

Oddelek za perioperativno medicino in odsek za travmatologijo Kirurškega oddelka sta v anonimni anketi prejela najvišjo možno povprečno oceno 5, Otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota pa je prejel oceno 4,9.

Trije mentorji iz soboške bolnišnice in lendavska zdravnica

Ob treh oddelkih pa so med desetimi najbolje ocenjenimi v slovenskih bolnišnicah na sekundarni in terciarni ravni tudi trije mentorji iz soboške bolnišnice, Goran Larnsak, Slavko Kramberger in Martina Omar. Vsi so dobili najboljšo možno povprečno oceno 5, z isto oceno pa se jim na primarni ravni pridružuje zdravnica iz zdravstvenega doma Lendava Julijana Hebar Kepe. 

Z Oddelka za perioperativno medicino sta dobila priznanje Omarova in Larnsak.

Slednji je ob tem povedal, da tako kot lahko mladi na oddelku dobijo izkušnje, tako tam zaposleni dobijo od njih nova znanja. Larnsak odnosa med specializantom in mentorjem ne razume kot odnosa med učencem in učiteljem, ampak kot enakopraven odnos dveh – starejšega in mlajšega kolega, ki si izmenjujeta ideje, znanje, izkušnje in občutke.

Tudi vodja otroškega oddelka Zdravko Roškar dobro delo z mladimi kolegi ocenjuje kot pomembno, pri tem pa jim omogočijo, da delajo samostojno, a jim ob tem stojijo ob strani.

Posebej pa opozarja, da je pri tem zelo pomemben tudi odnos do dela in sodelavcev, pa seveda tudi do otrok in staršev, so zapisali v sporočilu za javnost z vodstva bolnišnice

Zaradi slabih ocen lahko nastopijo sankcije

Strokovni direktor Daniel Grabar v priznanju prepoznava smiselnost orientacije v delo z mladimi in zagotavljanje lastnega kadra za prihodnost.

"Ocene so odraz osebnih značilnosti posameznikov, ki nadgrajujejo timsko delo in zavzetost pri prenašanju znanja ter izkušenj. Priznanje je obenem obveza za nadaljevanje zavzetega poučevanja in dela z mladimi zdravniki," je povedal Grabar. 

Na ZZS so pojasnili, da so se za anketo odločili iz prepričanja, da je zdravnikovo najpomembnejše poslanstvo resda zdraviti bolnika, vendar je takoj za tem oziroma skoraj sočasno zdravnikova dolžnost svoje znanje prenašati mlajšim kolegom.   

Anketa je bila anonimna, ker lahko le tako služi svojemu namenu – tudi možnosti, da ob ugotovljenih odklonih ukrepajo in sprožijo odpoklic neustreznih mentorjev ali odvzem akreditacije določeni ustanovi, še dodajajo na ZZS.

Za zdaj so objavljeni prvi podatki ocene. Ta je namreč pripravljena šele, ko dobi objekt ocenjevanja najmanj deset ocen. Omenjene enote oziroma zdravniki so jih dobili od 25 do 54, so še sporočili z vodstva soboške bolnišnice. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BananaSBMS (nepreverjen)

Grabarova ekipa vsaka čast

Ja 43355 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prosim lepo!!! To je za vas bolnica? Vepa pa tou mesarji v rakicanski bolnici!!! Zdravstveni dom murska sobota pa glij tak!!!!! To je vse katastrofalno!!!!!!!!!

Risto Kubura (nepreverjen)

Jaz se prijavim za mrliškega oglednika
pa ne vem toćnega naslova
da pošljem vlogo

In reply to by Ja 43355 (nepreverjen)

Žm (nepreverjen)

Realni DF vlogo rajši pošlji v hrastovec tan radi sprejmejo takše motene osebe kak si tij.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Lažnivi Kaco (nepreverjen)

Ne pišite o bolnicaj in o doktoraj, ka nedo slučajno zaradi toga preobremenjeni in de kolaps našoga zdravstvenoga sistema.

Bombo. . (nepreverjen)

Ka pa medicinske sestre nika ne delajo, ka vas nej sram. Se pravi ka je samo elita nekaj vredna , nižji sloj pa imate samo za sužnje ki morajo prehraniti elito in socijalaše.....

Risto Kubura (nepreverjen)

delajo delajo
nekatere tudi pušijo
i to ponoči
i to podnevi

In reply to by Bombo. . (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

San gnes odneso pejneze za mešo z priporočilon bogi ka te naj v špitali vnaprej zemejo za pregled mejera. Boš vido da ti pučka ftegnejo pa notrik cev porinejo. Te se spomni ka san ti tou zmolo ! Čiglij je grdo drugin želeti nevolo, tebi jo pa želejn.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Kaj pa je narobe če Risto napiše
da pušijo ponoči in podnevi
moja soseda tudi puši
ponoči in podnevi
Tukaj pa moram biti solidaren s Ristom

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

ZA ODCEPITEV (nepreverjen)

idiot ce neves kaj pametnega napisat potem raje zapri tvoj smrdeci gobec

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Sam doma (nepreverjen)

Haha

Ajaj77 (nepreverjen)

Se strinjan. Ka pa če bi enkrat ocenjevali za naj mentorja medicinsko sestro oz zdravstvenika?! Lejko ocenjujejo tudi doktori. Ha - ha.

Risto Kubura (nepreverjen)

mene pa zanima ali so medicinski bratje - topli
več katera medicinska sestra je tudi topla sploh če puši

In reply to by Ajaj77 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Če fasajo korona virus so še bolj topli

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

dr, spec. (nepreverjen)

mladi spec. nimajo še pojma o dejanskem, realnem stanju tu, sicer ne bi dali take ocene. da bi šli delati v kak ukc lj, bi šele videli razliko.

Specijalec (nepreverjen)

San čuo ka so najbokši mentori specializantkan vzdrževalci, ka tou istina.

MusoOsmani (nepreverjen)

Najbolši oddelek SB MS je Patologija. Pa lp

. (nepreverjen)

Hehe, kapa sistem da te trikrat pozovejo na isto operacijo, pa trikrat na splav, ker ne vejo prvič napraviti kot treba... Pa ka te pozabijo na ugenci par ur, ker založijo tvoje papirje. Elektronska tabla pa je za fotošuting samo. To pa vidimo pacienti.

Risto Kubura (nepreverjen)

pridobite jih? to ti je socialisticno razmisljanje. Prav zato hodijo na fakulteto da ustvarijo sami delovna mesta z dodano vrednostjo in ne da sedijo doma ce jih bo kdo zaposlil. Se en dokaz vec nesposobnosti izobrazevanja fakultet.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

moja hčera je tak dolgo akal v čakalni vrsti za splav
da je prej rodila
Drugače je z njo vse v redu, ta mali je zdrav samo neke čudne farbe je
Kaj mi je storiti

Risto Kubura (nepreverjen)

namlati jo po riti

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

usmiljena sestra (nepreverjen)

Če je rdeče barve ima rdečke, lahko pa, da ga je napravil kakšen komunist ali pa indijanec
če je rumene barve , je pa nevarno da ima zlatenico, ali pa ga je napravil kakšen vietnamec
ali je morda ta mali kakšne druge barve, nič nisi napisala o tem draga Alenka

brezi maske (nepreverjen)

Ovomi je pogojno že doj ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice