Socialno podjetje ZRIRAP izvaja Čezsektorsko reševanje izzivov dolgožive družbe v Pomurski regiji.

Socialno podjetje Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih prak Beltinci je bilo skupaj s projektnim partnerjem občino Beltinci uspešno na razpisu Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja Čezsektorsko reševanje izzivov dolgožive družbe v Pomurski regiji.

S februarjem so tako začeli z izvajanjem »Inkluzivnega programa pomoči socialno ranljivim starejšim osebam na domu«.

Ena ranljiva skupina v skupno dobro pomaga drugi

Namen programa je brezplačno priskočiti na pomoč socialno ranljivim starejšim osebam, ki potrebujejo pomoč pri vsakdanjih opravilih na svojem domu, kot so urejanje okolice, pomoč pri delu na vrtu, košnja trave, rezanje žive meje, čiščenje bivalnih prostorov in podobno.

Dodana vrednost projekta je obenem v tem, da pomoč starejšim nudi skupina, ki je tudi sama ranljiva - invalidi. Ena ranljiva skupina tako v skupno dobro pomaga drugi.

Pomoči potrebni občani jih lahko kontaktirajo na elektronski naslov ali telefonsko številko

Socialno podjetje občanke in občane občine Beltinci poziva, da v kolikor morda sami potrebujejo pomoč, oziroma poznajo kakšno socialno ranljivo starejšo osebo, ki bi potrebovala tovrstno pomoč na domu, da jih kontaktirajo na njihov elektronski naslov [email protected] ali telefonsko številko 051 322 739.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice