Ob današnjem dnevu higiene rok so v Splošni bolnišnici Murska Sobota zbrali in sešteli kilometre, ki so jih posamezniki zbirali v podporo strokovnjakom, bolnikom in varovancem, ki se borijo z novim koronavirusom in covidom-19.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so ponovili lansko akcijo zbiranja kilometrov, tokrat so se jim pridružili tudi v drugih regijah. Kot je povedal direktor bolnišnice Daniel Grabar, dan higiene rok izkoriščajo za to, da znova opozorijo, kako pomembno je, sploh v teh časih epidemije, vložiti vse napore, da se obvarujemo pred širjenjem okužb.

»Naše roke so na žalost najpogostejši nosilec klic, ki povzročajo okužbe, zato je tako pomembno, zavedanje o vzdrževanju higiene in s tem čistih rok. V bolnišnici vsak dan opozarjamo na to, saj se moramo vsi zavedati, kaj moramo narediti, da naše roke ne bodo prenašalke okužb,« je poudaril direktor.

Čista roka je varna roka

Nataša Kreft, vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za zdravstveno nego, je ob dnevu, ki ima tokrat sporočilo Sekunde rešujejo življenja – očistite svoje roke, opozorila, da je higiena postala del našega vsakdanjika, ki rešuje življenja. Z dosledno higieno rok lahko vsi prispevamo k preprečevanju bolezni, saj je le čista roka varna roka, zlasti velja to med epidemijo, je dodala.

Vodja obvladovanja bolnišničnih okužb v bolnišnici Murska Sobota Marija Kohek pa je ob tem dejala, da ima vsakoletno ozaveščanje o higieni rok pomembno vlogo pri izboljševanju in usvojitvi najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. S pogosto higieno rok kot dela svojih vsakodnevnih praks lahko zmanjšamo možnost okužbe ter s tem ščitimo sebe in druge.

V kirurški avli so ob tem tudi odprli razstavo izdelkov na temo higiena rok.  S tekom, kolesarjenjem in hojo so zbrali 7.671,6 kilometra.

Komentarji (1)

ćš (ni preverjeno)

jojjoj.. s kejn se vse ene sestre ukvarjajo? pa te ka jih primanjkuje!!! te bi vse trbelo poslati delat na oddelke, naj ka samo nekaj modruvlejo, drujge v rit fudajo, pa dobro slujžijo za to mudrijo. bljak......

Starejše novice