Od četrtka veljavni strožji omejitveni ukrepi pri organizaciji in opravljanju zdravstvene dejavnosti v bolnišnicah sicer ne prinašajo sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov, ker pa epidemične razmere zbujajo skrb, pozivajo vse, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, da delujejo odgovorno ter tako zaščitijo sebe in druge.

V bolnišnici lahko izvajajo vse zdravstvene storitve kot so jih v zadnjem času, seveda ob zagotavljanju neodložljivih zdravstvenih storitev in zadostnih zmogljivostih za obravnavo pacientov, obolelih za koronavirusom.

»Število okužb spet narašča, znova se polnijo tudi postelje s covidnimi bolniki. Danes imamo v Splošni bolnišnici Murska Sobota hospitaliziranih 41 bolnikov s koronavirusom in tri s sumom na njo. Intenzivno zdravljenje potrebuje enajst bolnikov s to boleznijo. Kot je znano, imamo v naši bolnišnici na oddelku za intenzivno terapijo štirinajst postelj, na vrhuncu drugega vala epidemije pa smo hkrati zdravili tudi 23 pacientov,« so sporočili iz soboške bolnišnice.

V primeru slabšega počutja ostanite doma

Poleg tega, da pozivajo k že znanim ukrepom, dodajajo, da je pomembo, da ob bolezenskih znakih in simptomih, kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj in podobno ostanete doma in se po telefonu posvetujete z izbranim zdravnikom ter upoštevate njegova navodila.

»Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in drugih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano. Zato je zelo pomembno, da se zavedamo, da ni vsak dan praznik in da nekatera živila neugodno vplivajo na zdravje. Pri hrani ostanimo zmerni, popijmo dovolj vode, vključimo pa tudi dovolj dnevne telesne dejavnosti,« so še zapisali v izjavi za javnost.

Komentarji (4)

Goričanec 2 (ni preverjeno)

Janšist vode tao bolneco, zatao je pa največ mrtvih v toj bolnece! Koga do une kaoj pozijvale barabe🐑🐑🐑

Ninjaaa (ni preverjeno)

Pa nej smo že v tretjin vali? Zaj že 4 prijde. Ka so še nej zadosta dodatka potegnili. Banda.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Hmmmm, kaj, pred tretjim valom ?????

Pa vlada, Krek, Kacin in ostala mafija že lep čas govorijo, da smo v tretjem valu oni v SBMS pa, da mo pred njim !!!

Kaj je sedaj res in kdo komu laže !!!!!!!!

Sicer pa brez veze verjeti nabijajnju medijev.

Na SLEDILNIKU se lepo vidi, da je Pomurje zelo, zelo dobro !!!!!

Daleč pod Slovenskim povprečjem.

V sredo smo se dotaknili rumene faze. Eni so pa že v rdeči !!!

Sosedadanica (ni preverjeno)

Banda lazliva. Vse treba postrelati. Jeben mater Jansi. Metek v celo pa de mir. Jegovin ovcan pa dati travnik ka do se pasle. Te ka gdo trove sfali,pa nej vragovje pocrkajo

Starejše novice