V Splošni bolnišnici Murska Sobota so po navodilu Ministrstva za zdravje povečali število postelj za bolnike s covidom-19 za dvajset odstotkov.

Od danes jih imajo tako 38 za bolnike pozitivne na covid-19 in še šest postelj za njihovo intenzivno zdravljenje. Trenutno je hospitaliziranih 38 bolnikov. Stanje nekaterih je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje. 

Na intenzivni terapiji je pet bolnikov, tako da je vseh skupaj 43. Bolnike zdravijo v zgradbi starega Ginekološko-porodniškega oddelka, od tega tedna pa tudi na Infekcijskem oddelku, ki je v celoti namenjen bolnikom s koronavirusom. 

Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v prostorih Enote za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino. Še vedno velja, da bodo pacienti, ki so do konca oktobra naročeni na ambulantne preglede, storitev opravili, obveščali jih bomo le ob morebitni odpovedi pregleda. 

Paciente prosijo, da če ne morejo na pregled, da jih o tem čim prej obvestijo. Od novembra bodo sicer obravnavali le paciente, napotene pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

"Trenutno je v SBMS v bolniškem staležu šestdeset zdravstvenih delavcev, 21 jih je pozitivnih na covid-19. Zahvaljujemo se vsem zdravstvenim delavcem, ki so se odzvali na naš poziv in so se v teh težkih razmerah pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici. Obenem znova vabimo tudi druge, da se nam pridružijo," še sporočajo iz SBMS. 

Ob tem dodajajo, da v bolnišnici poteka cepljenje proti gripi za zaposlene, ob tem pozivajo državljane, da se cepijo, še posebej tisti, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. 

"Kot je znano, je cepljenje zastonj. Razmere se iz dneva v dan slabšajo, zato dosledno izvajajmo vse preventivne ukrepe. Priporočamo, da si naložite mobilno aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi OstaniZdrav, ki nas obvesti, da smo bili v stiku z okuženo osebo".

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Čist prav napisano.
Pred leti smo iskali gostikno kero bi vzele v najem za daljše obdobje z naprej plačano najemnino in vse kar spada zraven. Po telefonu smo se vse strinjali in dogovorili lokal se nahaja v motovilci (Nej san gvusen) je pa ob glavni cesti kak prideš v vejs na desni strani z velkin parkiriscon.
Dogovor je bil najemnina 650e z vsemi strosakmi ter 3 mesece je potrebno naprej placat, ker smo bili resni in smo stvar vzeli resno smo ponudili da se najemnina plača vnaprej za 6 mescov kar je pa lastnika keri mislin ka se zdaj mA trafiko v ms ali pa je tan zaposleni fejst segrelo in je bil vcasi za posel.
Ker je sceu zgrabit priložnost nas je še enkrat zval in pito če to 100% vse drži in če smo resni ker in de oglas zbriso itd.
Trajalo 1 keden ka smo se vidili očitno po glasi Nej znal presodit sto pa ka smo in glej ga zlomka. Kak se vidimo prej gostilno nameravajo oni dale meti ker se njin ne splača itd v bistvu 1001 izgovorov je najso ali niti en je Nej bil realen niti resničen vzork je bil ONI SO ROMI (CIGANI)
IN Evo smo misli ok leko pa istina to ka je pravo.
Pelan se mimo čez 3 mesce vse isto par mescov pozneje isto 1 leto isto in neven če se zaj to tak ne stoji.
Zato me ta oglas ne preseneca ker to je fer in direktno.

ferdopijše (nepreverjen)

naj se javijo tisti ka zanikajo korono med nami..ali če mislijo ka teh 21 zaposlenih samo glumijo ka majo covid..

Starejše novice