Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 25. novembra, opravili 6523 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2364 novih okužb, gre za 36,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 63.340 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 7194 PCR testiranjih potrdili 2668 novih okužb. Šlo je za 37,1-odstotni delež. 

Trenutno v Sloveniji beležimo 41.492 aktivnih okužb z novim koronavirusom.

V Pomurju 148 novih okužb

Največ novih okužb so potrdili v občini Beltinci, in sicer 19. Sledi ji Gornja Radgona z 18 okužbami in Lendava s 14. Ljutomer ima tokrat 13 novih primerov, Murska Sobota pa 12. 

Devet novih okužb so zabeležili v Moravskih Toplicah in Rogašovcih, osem v Puconcih, šest v Radencih ter po pet v Gornjih Petrovcih in Tišini.

Štiri nove okužbe imajo v občini Križevci, Apače in Kuzma. Po dve novi okužbi so zabeležili v naslednjih občinah: Turnišče, Cankova, Dobrovnik, Šalovci, Velika Polana in Kobilje. 

Po eno okužbo so v minulem dnevu zabeležili v Svetem Juriju ob Ščavnici, Odrancih, Veržeju, Razkrižju, Črenšovcih in Gradu. 

Brez novih okužb je le ena občina, in sicer Hodoš. 

Najboljše v občini Hodoš, najslabše v Murski Soboti

Od vseh pomurskih občin trenutno najbolje kaže občini Hodoš, kjer trenutno nimajo aktivnih primerov. Zadnjo okužbo so zabeležili 4. novembra.  

Najslabšo epidemiološko sliko ima Murska Sobota. Tam je trenutno kar 268 aktivnih okužb.

Po številu aktivnih okužb sledi občina Ljutomer z 213 aktivnimi okužbami ter Lendava, kjer jih je trenutno 200.

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 66.920 oziroma 58,3 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 62.526 posameznikov oziroma 54,4 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 12.989 oseb.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ŽIVEL ČRNI PETEK (nepreverjen)

Zanemarimo okuženost...... megla, megla - mi imamo ČRNI PETEK SLOVENSKEGA SODSTVA
Največjo bando slovenskih kriminalcev obsojenih na dolgoletne zaporne kazni, zvano Balkanski bojevnik na čelu s šefom Tošičem je Vrhovno sodišče Slovenije IZPUSTILO NA PROSTOST. Za razveljavitev sodbe so glasovali Branko Masleša, Kristina Ožbolt, Mitja Kozamernik in še ena sodnica, proti je bila sodnica Zobčeva. ŽIVEL ČRNI PETEK.
Tipi preprodajajo kokain za milijone in sodba se razveljavi, bog ne daj pa, da vi pozabite plačat cent davka ali pa tankat avto brez maske. Dragi sodržavljani, sporočam vam, da je država razpuščena. Vsak lahko počne, kar hoče.
A se bo oglasila EU ? A bo KUL nagnal ljudi na ceste protestirat ? SLOVENIJA PRAVNA DRŽAVA - SRAMOTA.

.... ..... (nepreverjen)

Te ovi si tij debeli fuknjenec tele prizadeto.

In reply to by ŽIVEL ČRNI PETEK (nepreverjen)

krastave (nepreverjen)

Lejko še navedeš prosim tiste sodnike keri so na prostost spustili Janeza Janšo, največjega slovenskega preprodajalca orožja za milijone?

In reply to by ŽIVEL ČRNI PETEK (nepreverjen)

Omg (nepreverjen)

Krastave se tij celi v krastaj. Tau ressno lejko samo debil napise. Ocitni nemas pojma sto so balkanski bojevniki,,, pa nase sodstvo

In reply to by krastave (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kdo de zmago v tej blesavi tekmi:"Katera občina jih beleži največ?"

Gkktsaqqq (nepreverjen)

NATEG in PREVARA svinje LAŽNIVE! Nič vredne..

2022 (nepreverjen)

26.11.2021 14:45
V Zdravniški zbornici Slovenije ugotavljamo, da trenutna plačila, ki glede na obremenitve niso primerljiva z zahodnoevropskimi državami, povzročajo težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra. Mladi zdravniki se zaradi težjih pogojev dela za določene zdravniške specializacije vse redkeje odločajo. To je najbolj očitno v družinski medicini, vendar ostajajo specializacije nezasedene tudi na področju pediatrije, anesteziologije, nefrologije, urgentne medicine in tudi infektologije. Trenutno (stanje 17. 11. 2021) je nezasedenih 131 od 310 razpisanih mest.

Na enotnem evropskem trgu dela medtem sosednje države načrtno iščejo zdravstvene delavce, kar je vidno tudi iz oglasov v slovenskem dnevnem časopisju. Zdravnikom specialistom ponujajo delo pod izjemno konkurenčnimi delovnimi pogoji. Zdravniška zbornica Slovenije je skladno s svojimi pooblastili v minulih letih letno izdala med 150 in 300 tako imenovanih potrdil članom ZZS o dobrem imenu, ki so med drugim tudi pogoj za delo v tujini. V letu 2014 se je po podatkih zbornice za zaposlitev v tujini odločilo vsaj 34 zdravnikov. Nevarnost še večjega odliva zdravnikov v prihodnosti, ki se kaže na podlagi več kot 100 vlog za izdajo potrdil o dobrem imenu v zadnjih nekaj dneh, ni demonstrativna - je resnična in se že uresničuje. V tem trenutku gre velika zahvala našim mlajšim kolegom, da so se v velikem številu odzvali klicu dolžnosti v času epidemije in opravljajo dela na najbolj obremenjenih deloviščih. V nasprotnem bi bilo odhodov v tujino še več in težave v zdravstvu še večje.

Zdravniki smo večkrat javno podprli zahteve za izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni negi. V medicini gre za timsko delo, ki potrebuje ustrezno usposobljene in motivirane člane. Zdravnik je nosilec dejavnosti in odgovoren za njeno izvajanje. Delovni pogoji (tudi v Sloveniji) morajo zato ustrezati odgovornosti, ki jo zdravniki prevzemajo

Starejše novice