Foto: Tadej Majhenič
Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja je v sodelovanju z ministrstvom za vzgojo in izobraževanje podelil nacionalna priznanja.

Priznanja so podelili za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2023.

Hkrati so na dogodku obeležili 20. obletnico delovanja Centra. Prireditev je otvorila direktorica CMEPIUS Alenka Flander, ki je svoj uvodni nagovor začela z opisom CMEPIUS izpred 20 let: 

»Od takrat pa do danes se je ogromno spremenilo, ne samo na CMEPIUS, pač pa tudi v širšem okolju, na naših institucijah. S številnimi našimi šolami, vrtci in drugimi institucijami smo skupaj rasli, se učili in iskali najboljše načine, kako mednarodno sodelovanje čim bolj smiselno uporabiti.«

Flander je ob tej priložnosti nekaj besed namenila tudi pomenu in poslanstvu vodenja javnih organizacij in organizacij nasploh:  

»Močna ekipa temelji na zaupanju. Zaupanje pa je dvosmerna pot – vodja mora zaupati svoji ekipi, da vsi člani lahko opravijo zadano nalogo. Ekipa pa mora zaupati viziji vodje in smeri, ki jo je začrtal.« 

Zbrane je nagovoril tudi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda.

Po uvodnih nagovorih je sledila podelitev priznanj

Podelili so:

  • jabolka kakovosti za odlične prakse mednarodnega sodelovanja Erasmus+,
  • zlate kable za projekt v okviru pobude eTwinning in 
  • evropske nagrade za inovativno poučevanje, ki jih podeljuje Evropska komisija.

V Pomurju kar dva nagrajenca

Jabolko kakovosti je prejel tudi Vrtec Beltinci za projekt: »Vrtec pod krošnjami, razvoj in implemetacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce«.

Projekt: Razvoj in implementacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce
Vir: Vrtec Beltinci

Na področju izobraževanja odraslih pa so nagrado prejele Pomurske lekarne Murska Sobota za projekt: »Opolnomočenje starejših pacientov za pravilno uporabo zdravil«.

Pomurske lekarne prejele jabolko kakovosti
Vir: Pomurske lekarne

Več o nagrajenih projektih si lahko preberete na spletni strani centra CMEPIUS in v brošuri, ki vključuje kratek opis vseh nagrajenih projektov. 

Foto: Tadej Majhenič
Foto: Tadej Majhenič

Starejše novice