V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 22. aprila, opravili 5371 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 900 novih okužb, gre za 16,8-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 11.011.

Opravljenih je bilo tudi 29.266 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4858 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 745 novih okužb, šlo je za za 17,5-odstotni delež okužb. Prejšnji četrtek, 15. aprila, so odkrili 862 novih okužb, delež pozitivnih je takrat bil 20,3-odstoten.

V Pomurju 42 novih okužb v 14 občinah

Največ novih okužb je v Murski Soboti, kjer smo v zadnjem dnevu potrdili osem novih okužb, sledi Gornja Radgona s sedmimi okužbami, ter Beltinci s petimi.

Štiri nove okužbe imajo v občinah Tišina in Moravske Toplice, tri pa v občini Lendava ter Kuzma. Dve novi okužbi beležijo v občini Rogašovci.

Zgolj en primer so v zadnjem dnevu potrdili še občine Ljutomer, Puconci, Črenšovci, Križevci, Veržej in Odranci.

Brez novih okužb je 13 pomurskih občin, in sicer občina Radenci, Apače, Cankova, Grad, Gornji Petrovci, Turnišče, Sveti Jurij ob Ščavnici, Dobrovnik, Hodoš, Razkrižje, Šalovci, Kobilje in Velika Polana.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

živel rdeči župan
ti dam poljub
tri krat na dan

Starejše novice