Slika je simbolična.
Mestna občina Murska Sobota je izdala dokumentacijo razvojnega programa za obdobje 2023-2026. Med načrti je tudi izgradnja novega kolesarskega pogona in skate parka.

V sklopu razvojnega programa Mestne občine Murska Sobota za obdobje 2023-2026 je tudi športna infrastruktura in različni objekti za rekreacijo. Med temi sta tudi nov kolesarski poligon in skate park.

Načrtujejo nov kolesarski poligon oziroma pupmtrack

Pumptracki oziroma kolesarski poligoni so dan danes več kot zgolj običajna športna infrastruktura.

Postali so pomembno zatočišče mladih in malo manj mladih, kjer osrednjo vlogo igra medsebojno druženje in krepitev temeljnih gibalnih sposobnosti.

Gre za poligone, ki so sestavljeni iz asfaltiranih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča tako zabavno učenje vožnje s kolesom ali drugimi rekviziti, kot tudi vadbo vrhunskih športnikov. 

Tovrsten športni poligon je v letu 2018 pridobila že občina Odranci, zdaj pa se obeta tudi v Mestni občini Murska Sobota.

Zgraditi želijo sodobno infrastrukturo za športno dejavnost

Kot je navedeno v dokumentaciji razvojnega programa Mestne občine Murska Sobota, so cilji načrtovane investicije, torej kolesarskega poligona, predvsem:

  • zagotoviti osnovne pogoje za razvoj tovrstnih športov: rolkanje, kolesarjenje po poligonu,
  • urediti sodobno infrastrukturo za tovrstno športno rekreacijsko dejavnost,
  • spodbuditi mlade k športnemu udejstvovanju in druženju vseh generacij,
  • povečati možnost uporabe športne infrastrukture za namen športnega turizma in vrhunskega športa,
  • povečati dodano vrednost mestnemu prostoru oziroma drugim športnim površinam v mestu.

Projektna dokumentacija za izgradnjo športnega objekta je že izdelana, izvedba investicije pa bo predvidoma še v letošnjem letu 2023.

Obeta se tudi nov skate park

Nov pumptrack pa še zdaleč ni edini v sklopu razvojnega programa občine za ureditev objektov za rekreacijo. Obeta se tudi ureditev novega skate parka.

Rolkarski park oziroma skate park je športni objekt na katerem se lahko uporabniki rekreirajo z rolkami, BMX-i, kolesi, skiroji, kotalkami in rolerji.

Površine in objekti v skate parku omogočajo izvajanje različnih trikov, ki so tako na področju rolkanja kot tudi BMX-a prerasli v šport in so atraktivni tudi v olimpijski disciplini. Na njih pa se lahko organizira tudi različne športne, glasbene in umetniške dogodke. 

Ker je zanimanje za tovrstne športe v zadnjem času naraslo, so postali skate parki inkluzivni prostor ter stičišče urbanih športov, kjer se povezujejo lokalne skupnosti in kjer se spodbuja zdrav in aktiven način življenja.

Ravno spodbujanje zdravega in aktivnega življenja ter zagotavljanje sodobne športne infrastrukture je tudi cilj ureditve skate parka v Mestni občini Murska Sobota.

Kot je zapisano v razvojnem programu, je projekt že v izdelavi, trenutno se išče najprimernejša lokacija postavitve skate parka, izgradnja pa bo predvidoma v letu 2024.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
ztsdf (ni preverjeno)

Skejtpark de itak delo na konci varis lendava in napravo neka, ka de podbno njihovin "mojstrovinan" izpred 20 lejt - tj. katastrofa.

pleskavic (ni preverjeno)

ceste.stanovanja.kakšno tovarno naredite bumbari eni a ne gluposti

krampeccc (ni preverjeno)

ceste mamo. tovarno nemre obcina delati, stanovanja pa so kak so to de drzava delala.

potovjen je najbokse ziher televizija pa mastna gibanica

In reply to by pleskavic (ni preverjeno)

Azganwe (ni preverjeno)

Te poligon ze 20lejt postavlajo

Nekši (ni preverjeno)

Vüpan samo, ka to nedo delali tan bogi za hrbton, kak je zdaj

Gees (ni preverjeno)

Ka taksnoga je lejko edino okoli kopalisca , zato ker je edino do ta mogoce kelko telko hitro pa varno priti , v fazaneriji , oz zraven . Pa tuj nikoga ne bi motili z hrupom , . Tale skate park preko BTC je bil totalno zgresen , zaradi lokacije .

najbole (ni preverjeno)

tan namesto spomenika na trge zmage

In reply to by Gees (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Tam bo stal JJ!

In reply to by najbole (ni preverjeno)

asdasad (ni preverjeno)

zmejsani opicinari

Givaeasw (ni preverjeno)

Jaz bom tudi skejtal s spuščemi hlačami če me bo srat se bom kar v sket parku posral imel bom pa tudi hi-fi ozvočenje poslušal bom gangsta paradajzzz tam se bodo narkomani zbirali in cele dneve ležali zadeti po tleh.

fdsf (ni preverjeno)

Ti si taman za skejt. Ce spadnes na glavo nemre biti vec nikse skode.

In reply to by Givaeasw (ni preverjeno)

ollabolla (ni preverjeno)

Skatepark je direkt za nas prazen center, ker tan tak nega lidi, ka bi koga moto

soČna raŠoŠka (ni preverjeno)

Absolutno podpejran načrte, vüpan, ka nede ostalo samo pri načrtaj oz. ka nede skatepark na tak blesave lokacije kak je tista prek BTCja. Dobro bi bilou malo po večjih mestih poglednoti kak so v prostor umeščeni pumptracke in skateparke, še najboukše pa se povejzate z npr. MTB ekipo in lidmi okouli njih, ka majo neka pojma o teh stvareh. Kopališče je sigurno opcija, stara Mura recimo, ge se lejko v prihodnosti zadeva nadgradi z Indoor varijanto...

lol lol (ni preverjeno)

Glede na to kelko dece vozi pumptrack in kelko je naspločno kolesarov zadnje čase je zadnji čas ka se to napravi v Soboti. Kelko znan smo edino mesto v Sloveniji kero toga še nema. Ka se pa tiče skateparka pa mislin ka je to ta vrženi pejnez. Nekše skate subkulture v Soboti že najmenje 15 lejt nega več, tak ka de verjetno zadeva samevala.

lmfao lmfao (ni preverjeno)

Iz pumptracka v skatepark je naravni korak naprej za dosti uporabnikov pumptrackov. Neje samo za "skejtere". Skejpark more biti seveda moderen in na kelko telko ok lokaciji.

In reply to by lol lol (ni preverjeno)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice