Vir: spletna stran občine Gornja Radgona
5. decembra so v občini Gornja Radgona v skladu z Mednarodnim dnevom prostovoljstva podelili priznanji za naj prostovoljko in naj prostovoljca leta 2023. Nagrajenca sta postala Jožefa Šrajner in Kristjan Dani.

5. decembra 2023 na mednarodni dan prostovoljstva je županja Gornje Radgone Urška Mauko Tuš sprejela in podelila priznanji za naj prostovoljko in naj prostovoljca v občini Gornja Radgona v letu 2023.

Nagrada za naj prostovoljko je romala v roke Jožefe Šrajner, za naj prostovoljca pa je občina razglasila Kristjana Danija

Prostovoljstvo je način življenja 

»Biti prostovoljec pomeni biti. Pomeni biti aktiven, velikodušen, zainteresirani, aktiven in srčen. Biti del skupnosti, ki mu zanjo ni vseeno. 

Pomeni človeka z notranjim bogatim osebnostnim razvojem, ki zna graditi mrežo prijateljev, nesebično pomagati sočloveku in ceni kvaliteto bivanja, kar prav tako deli z drugim brez materialnega vrednotenja,« so zapisali na občini Gornja Radgona. 

Te besede, izrečene vsakič ob dnevu prostovoljstva, še kako poudarijo njegov pomen in dajo pečat slovesnemu dogodku, na katerem se podelijo tudi priznanja prostovoljcem. 

Ta se je letos odvijal v prostorih pisarne županje, kjer se je po prijetnem klepetu o pomenu prostovoljstva obema nagrajencema za njun doprinos zahvalila županja. 

Ob tej priložnosti so na spletni strani objavili tudi zahvalo županje vsem prostovoljcem in prostovoljkam v občini.

Zahvala občine vsem prostovoljkam in prostovoljem (vir: spletna stran občine Gornja Radgona).

Kdo sta nagrajenec in nagrajenka?

Na podlagi izvedenega javnega natečaja za podelitev priznanj županje na področju prostovoljstva v občini Gornja Radgona za leto 2023, sta letošnja naj prostovoljka in naj prostovoljec postala Jožefa Šrajner in Kristjan Dani. 

Jožefa Šrajner

Gospa je od leta 2019 prostovoljka v Domu starejših občanov Gornja Radgona. Slovi po tem, da je v oporo vsakemu, ki je v danem trenutku negotov.

S svojo predanostjo in toplino ustvarja pomemben most med stanovalci ter zunanjim svetom, kar izboljšuje njihovo počutje in splošno dobrobit. 

S svojo prisotnostjo prispeva h krepitvi socialne povezanosti med stanovalci. 

Kot zahvala, ki bi bila več kot le beseda, Šrajner prejema priznanje za prostovoljko leta za njeno dosedanje ter kot spodbudo za nadaljnje prostovoljno delo.

Jožefa Šrajner z županjo (vir: občina Gornja Radgona, Facebook).

Kristjan Dani 

Gospod, ki je aktivno sodeloval pri izvedbi protipoplavnih ukrepov v lokalni skupnosti občine Gornja Radgona. 

Njegova predanost prostovoljstvu in skrb za skupnost sta imela opazen vpliv na več ravneh ter s svojim zgledom in prizadevanjem za pomoč predstavljata navdih drugim prostovoljcem. 

Kot zahvala, ki je več kot le beseda, Dani prejema priznanje kot prostovoljec leta za njegovo dosedanje ter kot spodbudo za nadaljnje prostovoljno udejstvovanje. 

Kristjan Dani z županjo (vir: občina Gornja Radgona, Facebook).

Komentarji (1)

Kramer (ni preverjeno)

Skoda ni gospa bolj mlada in z krajso kiklco, da bi ji se Frasek cestital.

Starejše novice