Slika je simbolična.
Mladinsko društvo Černelavci tudi letos organizira Športno-kulturno-avanturistični festival Škaf. Osrednji program dogodka, ki se letos odvija že peto leto, predstavljajo Škafove igre.

Mladinsko društvo Černelavci je ena redkih mladinskih organizacij, ki deluje na območju mestne občine Murska Sobota.

Njihova osrednja prireditev je Športno kulturno avanturistični festival - ŠKAF, organizirajo pa tudi Černelavski kros, Stand up komedije, izlete in dobrodelne koncerte. 

Zaradi zdravstvenih in epidemioloških razlogov je bilo sicer njihovo delovanje v preteklih dveh letih nekoliko okrnjeno, a se zdaj ponovno vračajo v polni zasedbi. Po treh letih se tako vrača tudi športno-kulturni dogodek imenovan ŠKAF.

Pestro dogajanje in odlična zabava za vse starosti

Škaf oziroma Škafove igre, je dogodek, ki je sestavljen iz zabavnih športnih iger, košarkarskega turnirja, animacij za otroke ter večernega dogajanja.

Odvijal se bo v soboto, 10. septembra, v Športnem centru Černelavci, in sicer s pričetkom ob 10. uri. 

Organizatorji tudi letos obljubljajo pester program in odlično zabavo za vse starosti. 

Med drugim vas bo tako skozi celoten dan zabaval DJ, zvečer pa bosta s svojimi muzikami oder in inštrumente naprej zakurila Jakob Podlesek in Andrej Jablanovec, nato pa na oder prihaja še Skupina Špirit, ki bo poskrbela za zabavo pozno v noč.

Poskrbljeno pa bo seveda tudi za jedačo in pijačo. Zmagovalne pice in hamburgerje bo pripravljal eden in edini Cimešter, za sladkosnede pa bodo na voljo sladoledne rolice LocoRolls.

Pozabili niso niti na najmlajše, zanje bo skozi cel dan zagotovljena animacija, napihljiv grad ter poslikava obrazov.

Škafove igre ter košarkarski turnir

V sklopu Škafovih iger bo tudi letos pripravljenih več iger. In sicer ulični košarkarski turnir, Škafove igre, igre stare klasike ter igre za izkušene. Kako pa bodo potekale igre?

Za vsakoletno atrakcijo Škafove igre je potrebna ekipa z najmanj štirimi tekmovalci. Spol in starost tekmovalcev nista pomembna.

Vsaka ekipa se bo pomerila v zanimivih športnih igrah, ki bodo, kot pravijo organizatorji, ostale presenečenje. Šlo pa naj bi med drugim tudi za tradicionalne igre ter igre za nekoliko bolj izkušene tekmovalce. Zabava bo vsekakor zagotovljena.

Za ulični turnir košarke pa je potrebna ekipa najmanj treh igralcev in možnost ene menjave. Igra se po standard pravilih ulične košarke.

Prijava ekip

Za vse, ki bi želeli sodelovati na športno-kulturnem dogodku v Černelavcih, je še vedno možnost, da zberejo ekipe in se prijavijo.

Prijavnina za vsako igro znaša na posamezno ekipo 20 evrov. Vsak igralec prejme pijačo po izbiri, ob zaključku iger pa se bodo podelile tudi denarne nagrade in pokali za najboljše tri ekipe.

Organizatorji ob tem opozarjajo še, da so prijave ekip možne do 9. ure na dan dogodka, torej 10. septembra, ko se začne tudi žreb skupin. 

Več o dogodku ter prijavi ekip si lahko preberete na Facebook profilu (Mladinsko društvo Černelavci). Prijave so možne tudi na telefonsko številko 031 261 128 ali 070 645 665. 

Preberite še:

Starejše novice