V občini Kobilje so uredili dve novi avtobusni postajališči, s tem so otrokom zagotovili varno pot v šolo.

V občini Kobilje do sedaj ni bilo primerno urejenega avtobusnega postajališča. V sklopu celostne ureditve prometne infrastrukture pa so sedaj uredili dve novi avtobusni postajališči.

Eno avtobusno postajališče se nahaja pri šoli in ima čakališče, drugo pa je talna označba na robu parcele nekdanjega zadružnega doma.

»Veseli nas, da sta postajališči urejeni še pred začetkom novega šolskega leta. S tem smo tudi zagotovili varno pot v šolo,« je povedal Darko Horvat, župan občine Kobilje.

V prihodnje bodo pristopili k obnovi mosta čez Kobiljanski potok

»Celotna vrednost investicije z nazivom Celostna ureditev prometne infrastrukture v občini Kobilje je bila brez davka na dodano vrednost 85.401,13 evra,« so za Sobotainfo pojasnili iz občine Kobilje.

V letošnjem letu v občini Kobilje ni v načrtu nobene investicije glede prometne infrastrukture, v prihodnje pa bodo pristopili k obnovi mosta čez Kobiljanski potok in ureditvi nadaljevanja kolesarske povezave skozi naselje Kobilje do meje s sosednjo občino Moravske Toplice.

»V občini Kobilje si maksimalno prizadevamo za ureditev infrastrukture kraja, ki zagotavlja varnost občanov in lep ter sodoben videz kraja,« so dodali.

Komentarji (3)

LukyRock (ni preverjeno)

mater koja infrastrukturaaaa 🤣🤣🤣 tri postajalisca pa par črt na cesti narisanij pa mate ze za celi dosezek prekmureja

svoboda (ni preverjeno)

Uredili dve novi avtobusni postajališči, sedaj je potrebno poskrbeti še za potnike ! Se bodo uvoženi potniki hoteli voziti z avtobusi ? Mater kakšna infrastruktura, ki se dela že 30 let in ji ni videti konca.

In reply to by LukyRock (ni preverjeno)

potnik (ni preverjeno)

Šteri projektant se je tou fčil? Občini pa dati zlato medaljo ka je tou požegnala. Vse mijmo kak bole nemre biti...

Starejše novice