FOTO: Jure Banfi
Močan veter je včeraj preko dneva povzročil nekaj nevšečnosti v občinah Destrnik, Gornji Grad, Oplotnica, Podvelka, Slovenske Konjice, Šentjernej in Velenje. Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Veter je podiral drevesa in odkril strehe dveh objektov. Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih nekaj cest, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Posledice so odpravljali gasilci petih prostovoljnih društev na devetih lokacijah ter delavci komunalnih in drugih podjetij. 

V Podgorju v občini Velenje se je včeraj zjutraj, ob 5.36, podrlo drevo na telefonske vodnike. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pesje so podrto drevo, ki je viselo čez telefonske vodnike razžagali in odstranili. Do poškodbe vodov ni prišlo.

V Draži vasi v občini Slovenske Konjice se je včeraj, ob 14.00, močan veter razkril del strehe objekta. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Draža vas.

V občina Destrnik je včeraj zaradi močnega vetra na cesto padlo drevo. Gasilci PGD Destrnik so drevo razžagali in odstranili.

V naselju Zgornja Gorica v občini Rače – Fram so včeraj, ob 7.36, gasilci prostovoljnih društev Spodnja in Zgornja Gorica s cestišča razžagali in odstranili dve podrti drevesi.

V občini Podvelka je lokalna cesta Ožbalt - Kapla na Kozjaku je zaradi več podrtih dreves zaprta z ustrezno signalizacijo. Drevesa bodo odstranili in očistili delavci Javnega komunalnega podjetja Radlje predvidoma tekom jutrišnjega dne.

Tudi 92,5 kilometra na uro hiter sunek vetra

Amaterska vremenska postaja Gradišnik v Krčevini pri Vurberku je danes ob tretji uri zjutraj namerila kar 55,5 kilometra na uro močan sunek vetra, kar je tudi zaenkrat najmočnejši sunek vetra v zadnjih 24 urah. Prevladujoča smer vetra je danes proti jugozahodu, veter sicer nekoliko pojenja, vendar še vedno dosega do 50 kilometrov na uro. 

Včeraj je bil dan še bolj vetroven, postaja pa je namerila najmočnejši sunek vetra s hitrostjo neverjetih 92,5 kilometrov na uro. Zapihal je okoli desete ure zjutraj. 

Veter tudi v Pomurju, vendar piha manj

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je bilo včeraj v Pomurju bolj vetrovno, kot je danes. Včeraj je veter dosegal hitrost celo čez 30 kilometrov na uro, trenutno pa se vrednosti gibljejo okoli 20 kilometrov na uro.

V Murski Soboti je ozračje sicer dokaj vlažno, v zraku je tudi do 70-odstotna vlažnost, vendar padavin zaenkrat ni.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V petek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodni Sloveniji, v Prekmurju in delu Štajerske bo večinoma suho. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine, poročajo vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje.

Popoldne bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, ki bo dopoldne prehodno oslabel in se spet okrepil proti večeru. Najvišje dnevne temperature bodo od osem do trinajst, na severozahodu okoli štiri stopinje Celzija.

V soboto bo oblačno s padavinami, na severovzhodu jih bo malo. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 metrov nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od nič do štiri, drugod od pet do deset stopinj Celzija.

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodnik. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu bo občasno rahlo snežilo.

Komentarji (1)

slvkos (ni preverjeno)

danes v petek je bila radarska kontrola v Tešanovcih pa me zanima če so vetru izdali plačilni nalog
zdaj pa resno policist se je skril tako da ga opaziš ko si že skoraj pri njem a ni to podlo

Starejše novice