Kakšna bo letos turistična sezona v Pomurju?

Turistična sezona je že pred vrati oziroma se je s prvomajskimi počitnicami že začela. Na Pomurski turistični zvezi preverili, kako so zadovoljni s sezono do sedaj in kakšne so napovedi za poletje.

Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze in župan občine Puconci, je za Sobotainfo povedal, da trenutno razpolagajo z uradnimi statističnimi podatki za prve tri mesece letošnjega leta.

Podatki kažejo, da so v Pomurju v obdobju januar - marec zabeležili 69.834 prihodov turistov, ki so ustvarili 206.217 nočitev.

»V primerjavi z letom 2023 smo zabeležili za 12,6 odstotka več prihodov in ustvarili 12 odstotkov več nočitev,« je dodal.

Kakšna so pričakovanja za poletno turistično sezono v Pomurju?

Predsednik Pomurske turistične zveze pojasnjuje, da so pričakovanja za letošnjo turistično sezono zelo optimistična. 

»Od rekordnega leta 2019 naprej, nam konstantno padajo kvantitativni kazalniki v turizmu, zato zasledujemo vsakoletne cilje, da se kar se da približamo turističnim rezultatom iz leta 2019,« je pojasnil Kamenšek.

V začetku letošnjega leta so s turističnimi deležniki v regiji izvedli veliko promocijskih aktivnosti, zato pričakujejo, da bo letošnja turistična sezona boljša kot lanska in bodo rezultati iz leta 2023 preseženi.

Nakazuje se dobra poletna sezona, a je veliko odvisno od zunanjih dejavnikov

Natančnih podatkov rezervacij gostov zaradi dinamike sicer nimajo, vendar se po informacijah ponudnikov nakazuje dobra poletna sezona.

»Žal, pa je v turizmu veliko odvisno tudi od zunanjih dejavnikov, na katere nimamo vpliva,« je dodal.

Bistvenih razlik med letošnjim in prejšnjimi leti na Pomurski turistični zvezi glede turizma ne opažajo, sledijo svetovnim turističnim trendom, ki kažejo smeri razvoja turizma v prihodnje in s pomočjo katerih ustvarjajo konkurenčnost pomurskega turizma.

Starejše novice