Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes končalo sojenje Danijelu Strnišu, saj je tožilstvo umaknilo obtožnico.

Spomnimo, požar v Vulkaniji je izbruhnil leta 2014, ko je zagorelo pri hidroizolacijskih delih na zunanjem delu stene med objektom Vulkanija in prizidkom, ki so ga gradili. Ogenj se je nato razširil v notranjost in zajel celoten doživljajski park ter tako povzročil za približno pol milijona evrov škode. Obdolženemu Strniši je tožilstvo očitalo, da je v primeru požara v doživljajskem parku Vulkanija opustil nekatera ravnanja za varnost ljudi in premoženja, s katerimi bi nesrečo v objektu lahko preprečili in tako povzročil kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Novo izvedensko mnenje ni razjasnilo odgovornosti

Strniša, kot odgovorni vodja gradbenih del v doživljajskem parku, je sprva v zadevi nastopil kot priča, saj je tožilstvo prvotno preganjalo drugega obdolženca, šele pozneje se je pregon preusmeril vanj kot v obdolženca. Strniša se o krivdi ni izrekel, niti se ni zagovarjal. Prvotno izvedensko mnenje na katerem je temeljila obtožnica je bilo umaknjeno iz dokazov in sodišče je postavilo novega izvedenca za varstvo pri delu in požarno varnost. Nov sodni izvedenec Janez Jež je nato podal izvedensko mnenje, v katerem pa se ni opredelil, kateri izvajalec je bil odgovoren, da bi moral poskrbeti za požarno varnost. 

Obtožnica umaknjena, oškodovanec pregona ne bo nadaljeval

Na današnjem sojenju je tako sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislav Jug izjavil, da je tožilka Jana Rogan iz Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota umaknila obtožnico, sodišče je umik prejelo dne 4.10.2019. Sodišče je nato pozvalo oškodovanca in pooblaščenca oškodovanca Občino Grad, da se pisno izjavita ali prevzemata kazenski pregon zoper obdolženega.

Pisne izjave do današnjega dne sodišče ni prejelo, oškodovanca in pooblaščenca oškodovanca Občino Grad niti nista bila navzoča, zato se šteje, da ne nameravata nadaljevati pregona.

Komentarji (1)

goostt (ni preverjeno)

Zanimivo, kdo bo oz. je plačal škodo ?!

Starejše novice