Vir: Posnetek zaslona, YouTube
Glasbeni navdušenci so končno dočakali novi komad izvrstnega pomurskega glasbenika Dominika Bagole, ki ustvarja pod imenom Balladero.

Balladero je svojim oboževalcem nedolgo nazaj obljubil najbolj drzen, čuten in strasten album doslej.

Ljubitelji odlične glasbe končno lahko prisluhnejo novi skladbi priljubljenega prekmurskega umetnika Dominika Bagole. 

Ljubezensko obarvana pesem z naslovom Verjet govori o tem kako lahko vera v ljubezen polepša svet. 

Kaj lahko pričakujete od albuma?

Na albumu se pojavijo nekatera imena tujih zvezd, med njimi tudi član svetovno znane skupine Reamonn Uwe Bossert, s katerim je Bagola sodeloval že pri albumu Perfect You. 

Bagola je sodeloval tudi s svetovno znanim britanski bobnarjem Ash Soan, ki sodi med najbolj bobnarje na svetu in je prisoten na skladbah in albumih Dua Lipe, Joss Stone, Sama Smitha, Adele in drugih. 

Prisotna pa sta še dva stalna sodelavca, kitarist Lorenzo Corti in ameriški bobnar ter producent Bobby MacIntyre

Poleg nekaterih tujih imen, se na albumu pojavijo tudi številni slovenski glasbeniki, kot so Žan Serčič, Jernej Kržič, Denis Horvat, Martin Štibernik, Enos Kugler, Jadranka Juras, Peter Dekleva, Jani Moder in Anže Langus Petrović.

Foto: Matevž Kostanjšek, oblikovanje: Niko Matko

Posebej ga je osrečilo sodelovanje s sokrajanom: »Zelo sem vesel, da je del novega albuma tudi naš zdaj že pridruženi sobendaš, sovaščan iz Cankove, maestro Amadej Herzog na harmoniki.

Naslov Neon srce povzema kontrastnost materiala na albumu, ki zajema od udarnih, pop in rokovskih skladb kot tudi Bagolovih značilnih balad:

Bagola pojasnjuje, da je za nastanek dobre skladbe potrebna zgodba. Sam nekatere črpa iz resničnega življenje, ene pa so plod njegove domišljije. 

Ob tem dodaja, da navdih za svoja dela pridobi iz lastnih doživetij in razmišljanj kot tudi iz vsega, kar se dogaja okoli nas

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Formular (nepreverjen)

taka znana imena da človek prvič sliši za njih. komad pa kot vsi njegovi, ista monotonija. vseeno bravo za trud!

Humboldt (nepreverjen)

Geri jej to..
Kaki umetnik....
Neka jamra pa se napravle, ga v sebi misli ga je čeki ..neki..
Za gostilno po vampah je vredu..da te srati stisne

3939 (nepreverjen)

a ni ta tip nakaj hotel pregoreti??

Xxxxllllll (nepreverjen)

Glavno ka se piše! Nema veze če pozitivno ale negativno!

In reply to by 3939 (nepreverjen)

4040 (nepreverjen)

Njegov brat. Ker je toliko in take delal kot zidarji pa cestarji da je kar pregorel, nato pa še izgorel, saj veste kako močno gori sonce. Izgorevanje je zgolj nova modna muha od izraza in pomeni nič drugega kot stres, za kar eni rabijo nič, drugi antidepresiv in/ali opojna zdravila, tretji zgolj zdrav razum+osebno sprostitev ipd. Upam, da izgoreloholiki čimprej najdejo svoj mir, da se čim prej odgorijo in se vrnejo nazaj v vsakdanji stres, ki je del normalnega življenja, pa če nam je všeč ali ne, žal. Eni so močni, eni šibki, eno jočejo, eni ne, preživeti pa se ja da. Je zelo individualna zadeva, zato ni na mestu, da nekdo napiše svoj dnevnik in soli pamet bralcu kako in kaj (brez slednjega bi še bilo bolj sprejemljivo). Nenazadnje niti strokovnjak ni na tem področju, zato bom bral knjige o tem izključno s strani strokovnjaka!
Malo več hobija in malo manj nepotrebnega dela, pa bo.

In reply to by 3939 (nepreverjen)

4040 (nepreverjen)

Pardoniram se če se je kdo užalil, to ni bil namen, le osebno mišljenje izraženo, pa malo heca tudi - saj znate kak je tisto smeh je pol zdravja. Na zdravje torej!

In reply to by 4040 (nepreverjen)

Starejše novice