Od 19. junija do 1. oktobra je bilo unovčenih 833.103 turističnih bonov v skupni vrednosti 113.739.406 evrov.

Turistične bone v vrednosti 200 evrov, je doslej izkoristilo že več kot 830 tisoč Slovenk in Slovencev. Začetek koriščenja bonov je bil 19. junij, po aktualni zakonodaji pa jih bo mogoče unovčiti do najpozneje 31. decembra.

Boni so sicer izdani v elektronski obliki, evidentirani so kot dobroimetje v informacijskem sistemu Fursa eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki.

Kot je bilo za pričakovati, je bila največja vrednost bonov unovčena v obalno-kraški statistični regiji, in sicer je bilo do 1. oktobra v Piranu porabljenih 142.552 turističnih bonov v skupni vrednosti 21.801.115,45 evrov, v Izoli pa je bilo unovčenih 41.021 bonov v skupni vrednosti 6.297.064,81 evrov.

Izola je s tem na tretjem mestu po vrednost unovčenih bonov, vmes je na drugem mestu Kranjska Gora, kjer skupna vrednost unovčenih bonov znaša 7.545.831,68 evrov. Slovenke in Slovenci so tam unovčili 57.305 bonov.

Med pomurskimi občinami najvišje, pričakovano, kotirajo Moravske Toplice, ki so na četrtem mestu. Tam je bilo unovčenih 42.551 v skupni vrednosti 6.212.603,37 evrov. Druga pomurska občina z največ unovčenimi boni je občina Radenci, kjer je bilo unovčenih 8.689 turističnih bonov, v skupni vrednosti 1.353.798,92 evrov. Tretja pa je občina Veržej, kjer je bilo unovčenih 7.463 bonov v skupni vrednosti 983.419,39 evrov.

Najmanj bonov v Pomurju je bilo izkoriščenih v občini Hodoš, in sicer 16 v skupni vrednosti 1.124,20 evra, v občini Kuzma je bilo izkoriščenih 14 bonov, skupna vrednost pa znaša 2.028 evrov. So pa tudi občine, kjer boni še niso bili koriščeni, to so občine Turnišče, Velika Polana, Kobilje in Tišina.

Več kot polovica je bila s storitvijo zadovoljna

S storitvijo, ki so jo prejeli pri koriščenju bonov, je bilo 57 odstotkov vprašanih zelo zadovoljnih. Povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo pri uporabi bonov je na lestvici od ena do pet pri 4,4.

45 odstotkov vprašanih meni, da je bila uvedba turističnih bonov zadetek v polno. Da je bila ta poteza povsem zgrešena, pa na drugi strani meni 12 odstotkov vprašanih.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
šarvedi (nepreverjen)

Nič ne poročate kelko bonov je bilo izkoriščenih v beltinski občini, ki ima zavod za turizem in še ne vem kakše inštitucije...

Čardaš (nepreverjen)

Stručnjak klikni zgoraj na zemljevidi, ali je tou preveč za tebej?

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ej pisunčki sramotainfovski!
A ni slučajno na tretjem mestu občina Veržej, kjer je bilo unovčenih 7463 bonov, na četrtem pa občina Ljutomer z 7.130 unovčenimi boni?
Niti podatkov, ki jih prilepite ne preberete pravilno!

barbek (nepreverjen)

seveda so največji bebčeki tu in sramota za celotni svet

In reply to by Pax (nepreverjen)

Jovnjfr (nepreverjen)

Zdaj so se navadili tak pijsate kak o korone njin je prišlo tou v krf glavno ka se neka pijše če je rejsan ali nej mediji so dandanes glavni vir laži!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Sobočanec 777 (nepreverjen)

San čul par stvari kakši "gosti" odijo v moravce na račun tej vavčerov. Baje nesnajžni hüjše kak svinje.

tugfjh (nepreverjen)

zato tij ne odi tja. Še dobro ka si tau čül.

In reply to by Sobočanec 777 (nepreverjen)

turitodi (nepreverjen)

haha, Občna Tišina 0, zero, niente, nič. In celo obmejna občina. Kakšna sramota za občinski turizem .Takoj odstop župana in vodilnega za turizem. a sploh kdo obvlada strategijo turizma v tej občini? ali so samo v korupciji na prvem mestu.??

savetnik.. (nepreverjen)

Če ni konkurence, potem je vsak genij in vse dosežek.

In reply to by turitodi (nepreverjen)

velavela (nepreverjen)

In zakoj bi što v Veliki Polani koristo bone? Ka bi tan sedo v gostilne pa štorkle gledal?

Vipko
Truplo

Saj se lahko oz. mora okoli. Sama nastanitev je da prespiš. To je itak namen.
Sam sem preostali znesek vavčarja, kateri mi je ostal iz julija, sem koristil v bližini Vinice. Nič ni za videti: Vinica je vas, Kanižarica prav tako, sam Črnomelj že ima kakšno značilnost, pa nismo šli, Kočevje je že dlje... tudi Metlika. Bili smo trije, z avtom drugi dan "nekam", nato s kolesi okoli... pa tako naprej. Nekaj videli, naredili načrt že za drugo leto... morda celo srečamo medvede, kajti domačini so nam povedali, da smo imeli "neznansko" nesrečo, da nismo naleteli na njih. Le... da drugo leto vavčarjev ne bo?
Koliko je bilo jamranja, kakšne gužve so v Izoli, Portorožu... Bledu, tudi Moravskih Toplicah. Ne verjamem, da še noben, kateri je na takih krajih dopustoval tam še ni bil aliz kolikor toliko ne pozna destinacije? Po drugi strani pa imamo v Sloveniji na tisoče kotičkov... kjer imaš mir, lahko se sprehajaš, rekreiraš in še kaj.

In reply to by velavela (nepreverjen)

Dundolo (nepreverjen)

Se dobro ka te neje medved pojo.
Aja, medved ne gej teletine

In reply to by Truplo

Uccle05 (nepreverjen)

V Radenci so gosti prisli zdaj in nikoli vec. V Radencih ni nic za videt.

Vipko
Truplo

Ne vem, kaj so pričakovali? Saj sem vse napisal že zgoraj... Če želiš biti na enem mestu in kaj videti, moraš verjetno v Ljubljano, Maribor... kjer je kup kulturnih spomenikov, večjih zgradb, veliko muzejev in še česa... In če si tip, kateri je prišel, da bo sedel in ležal na enem mestu, potem so Radenci lahko res razočaranje, prav tako Moravske Toplice... saj oboje prehodiš v eni uri. Če pa malce "laziš" naokoli... pa ni potrebno, da si športni tip, lahko marsikaj vidiš, obiščeš... npr. pofotografiraš, probaš kakšno lokalno jedačo, pijačo...

In reply to by Uccle05 (nepreverjen)

tišina (nepreverjen)

Občina Tišina je še vedno v 80 letih prejšnjoga stoletja. Glavno ka je traktor pa njiva...razvoj občine pa nikakvi. Kelko delovnih mest je v občini? Kelko možnosti nastanitve? Kelko novih hiš se zozidalo v zadnjon cajte? Nič... ker občina spodbuja točno nika... sramota...

satahovskignoj (nepreverjen)

kama bos pa sau bone skoristit v Turnisce??? v jager?? vepa nemate pojma kaksno selo je tau tan

. (nepreverjen)

Še dobro ka so pravočasno zaprli hotel.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice