*Fotografija je simbolična
Od Finančne uprave RS smo pridobili podrobnejše podatke o unovčevanju turističnih bonov v pomurskih občinah.

Od 19. junija do 19. julija smo Slovenci unovčili 149.577 bonov v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov.

Podatki, ki so nam jih na Sobotainfo posredovali v Finančni upravi Republike Slovenije, razkrivajo, da je Murska Sobota, glede na mestne občine, na šestem mestu po številu izkoriščenih bonov. 

Med mestnimi občinami je največ turistov za koriščenje bona do vključno 15. julija izbralo občino Koper, takoj na drugem mestu je občina Ptuj, sledijo pa občine Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in Murska Sobota.

V soboški občini so turisti do 15. julija unovčili 403 turističnih bonov v skupni vrednosti 44.276,50 evrov.

V katerih mestnih občinah so bili do vključno 15. julija 2020 unovčeni turstični boni? (vir: Finančna uprava Republike Slovenije)

V Moravskih Toplicah več kot šest tisoč, v Beltincih le eden

Turisti so turistične bone do 15. julija letos unovčili v devetnajstih od sedemindvajset pomurskih občin. Občine v Pomurju, kjer so doslej bivali turisti s turističnimi boni, so: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Križevci, Lendava, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci in Veržej. 

Kot smo že poročali, je občina Moravske Toplice tretja destinacija v državi po številu unovčenih bonov, zato je logično tudi daleč pred vsemi ostalimi v Pomurju. Daleč za njo je Veržej, kjer so turisti unovčili 1.164 bonov v vrednosti 164.846,14 evrov, na tretjem mestu pa Lendava s 618 unovčenimi boni v vrednosti slabih 90 tisočakov.

Zanimivo, v Beltincih je bil do sedaj unovčen zgolj en turistični bon in to v vrednosti 30,50 evrov, v Apačah pa dva in to v skupni vrednosti 224 evrov. 

VIR: Furs

Največ bonov potrošili Sobočanci, najmanj občani Hodoša

Glede na navedeno tabelo, lahko vidimo, da so bone koristili Pomurci iz praktično vsake občine, ki je del Pomurske statistične regije.

Po pričakovanjih so daleč največjo vrednost s turistični boni ustvarili prebivalci soboške občine, ki so koristili bone v skupni vrednosti dobrih 170 tisočakov.

Za njimi so na drugem mestu Ljutomerčani, ki so zapravili za dobrih 80 tisočakov bonov, nato sledijo prebivalci beltinske občine z vrednostjo bonov skoraj 69 tisočakov, za njimi pa občani Gornje Radgone z vrednostjo slabih 66 tisočakov in Lendavčani z dobrimi 62 tisočaki.

Nepresenetljivo so najmanj bonov zapravili prebivalci občine Hodoš, ki šteje zgolj okoli 360 prebivalcev. Občani te pomurske občine so tako z boni ustvarili vrednost 1.250 evrov. 

Vir: Furs

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SRAMOTA BELTINEC (nepreverjen)

V Beltincih je bil do sedaj unovčen zgolj en del turističnega bona in to v vrednosti samo skromnih 30,50 evrov, to je žalostna realnost občine Beltinci. Zakaj potem imamo Zavod za turizem in kulturo, kjer je zaposlen cel štab žensk že vrsto let, kaj torej delajo ti zaposleni na ZTK Beltinci ? Zavod ima 5 - 6 redno zaposlenih + še 5 - 6 zaposlenih preko javnih del, KAJ TOREJ DELA 10 ZAPOSLENIH NA ZTK BELTINCI ???
Župan Virag je ob nastopu svojega mandata in zamenjavi direktorice na ZTK povedal navajam "Zamenjava je povezana predvsem s pričakovanji sprememb, zavod mora biti gonilna sila, povezovalec delovanja vseh turističnih in kulturnih društev v občini. Vsem pa je tudi jasno, da mora rasti tržni del prihodkov glede na infrastrukturo, ki je zavodu dana v upravljanje. Razmerje med javno in tržno dejavnostjo bi se moralo vsekakor spreminjati,« konec navedka župana Viraga KAJ OD TEGA SE URESNIČUJE ??

ToncG (nepreverjen)

Do zdaj so se hvalili z lažno statistiko, boni pa razkrivajo realnost. Vsi zaposleni na ZTK Beltinci živijo na davkoplačevalski račun. V gospodarstvu, če ne doprinašaš ničesar, boš jutri odpuščen - kaj bo pa v tem primeru? Nagnat vso gamad, na čelu z Viragom in njegovo mafijo.

In reply to by SRAMOTA BELTINEC (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Če Beltinci nimajo nastanitev... je čisto razumljivo, da se jih turist izogne? Ni pa s tem povedano, da turisti tako ali drugače ne obiščejo Beltincev? In tu je vloga raznih TIC-ev, da turista nekaj začne zanimati. Zdaj, konkretno v Beltincih kaj delajo ali ne... pa ne vem.
Sicer pa je tudi Sobota glede izkoristka teh bonov dokaj "siromašna"! Kljub gneči in ne vem čemu vsi rinejo v Moravske Toplice, na obalo... Kot, da ni širom po Sloveniji kaj zanimivega? Petim kolesarjem, mislim, da so iz okolice Ljubljane sem risal proge za kolesarjenje, in za izhodišče so si izbrali neko turistično kmetijo pri Kamenščaku. Saj so se lahko tudi v kakšem bazenu ali kopališču vmes namočili... Pa sigurno je bilo ceneje, kakor nekje na obali... v toplicah.

In reply to by ToncG (nepreverjen)

Prlekus (nepreverjen)

Zanimivo, Veržej (Banovci) pred Radenci?!?

kuntakinte (nepreverjen)

... v Radanji so turizem dokraja dol zapravili ... nemaš edne poštene oštarije ... hotel Radin gouste zapira v hotel ... kak či bi bilij karantenski hotel ... nenazadnje pa je šče Leljak ukino Zavod za turizem in šport ... pa tou je ... adijo pamet ...

In reply to by Prlekus (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

jaz sem svoj bon porabila v Beltincih
in to zato ker mi je tam crknil avto
pa so ga na servisi ravno tri dni in pol popravljali
pa sem na tak način unovčila bon.
Seveda sem morala plačati tudi turistično takso
je pa Hotel mehanik zaračunati še turistično taxo za avtomobil,
Drugič grem raje v Hrastnik

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Trotl (nepreverjen)

Pa to so nocitve. Kelko te ma beltinska obcina kapacitet???

kuntakinte (nepreverjen)

... maš praf, ka nema ... lejko bi pa mejla ... samo naj omejnin zaplombejrano vrtino tople vode ...

In reply to by Trotl (nepreverjen)

inoks (nepreverjen)

VEC ALI MANJ SO TE TURISTICNI ZAVODI NAMENJENI ZA CRPANJE EUR SREDSTEV, TER ZA ZAPOSLOVANJE NEKAJ POLPISMENIH SRECNEZEV. DRUGIH FUNKCIJ NEMAJO:)

tanja flaškon (nepreverjen)

to pa ne bo držalo
občinska sredstva se trošijo transparentno
Sem to videla, na demonstraciji, ker ste imeli polno transparentof

In reply to by inoks (nepreverjen)

a (nepreverjen)

v böltincaj je kujar kovač glaven na ztk tou je zdaj odraz turizma našoga

kuntakinte (nepreverjen)

... tou je tisti propadnjeni oštarijaš iz Melijnec ... šteromi je žena pobegnola orhidejaši v objem ...

In reply to by a (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice