V teku je javna dražba za bivšo ekonomsko šolo na Slovenski ulici.

Objekt nekdanje soboške ekonomske šole v središču mesta sameva in klavrno propada že vrsto let. Lastnik nepremičnine s telovadnico je država oziroma točneje ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki sedaj išče interesente za odkup.

Spomnimo, pred časom je bilo govora tudi o rušitvi objekta in regijskem upravnem centru, ki naj bi zaživel na tem mestu, a do realizacije ni prišlo. Soboška občina si sicer že vrsto let želi najti rešitev za propadajočo stavbo in zdaj, kot kaže, se bodo stvari dejansko premaknile z mrtve točke. 

Se bo našel kupec ali bo objekt prevzela občina?

Konec meseca maja bo namreč potekala javna dražba nepremičnin bivšega objekta Ekonomske šole v Murski Soboti s telovadnico po izklicni ceni 442.000 evrov. Najnižji znesek višanja kupnine je 1.000 evrov, pogoj za udeležbo na dražbi pa je tudi plačilo varščine v višini 10 odstotkov izklicne cene do 27. maja. 

Soboški župan Aleksander Jevšek je zadovoljen, da so se stvari končno začele premikati, stara ekonomska pa še zmeraj lahko preide tudi v last mestne občine. Država mora namreč po zakonu izpeljati postopek javne dražbe preden pride do neodplačnega prenosa na lokalno skupnost.

Da se začne postopek prenosa stare ekonomske na občino, pa se morajo zvrstiti tri neuspešne javne dražbe. »Morda pa se bo celo na javni dražbi našel kak kupec. Karkoli se bo zgodilo, je boljše kot obstoječe stanje, saj objekt kazi mesto,« je dejal Jevšek za Sobotainfo. 

Ideja o upravnem centru, ki bi združeval organe državne uprave na lokaciji stare ekonomske, pa ni povsem zamrla.

Projekt ocenjen na sedem milijonov evrov se je namreč znašel tudi med lanskimi pomurskimi predlogi projektov, ki bi se financirali iz sklada za okrevanje. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

. (nepreverjen)

Doj podrejti pa zgraditi stanovanja, ka do lehko mlade familje kje doma, ko se pozno vrnejo z dela z avstrije.

repo (nepreverjen)

lederfabrik in ostala preproščina že ima montažne iže postavljene po celem goričkem.
oni so prevelika gospoda, da bi živeli v stanovanju.

In reply to by . (nepreverjen)

... Uno (nepreverjen)

So že bile podane idejne zasnove, kak bi se preuredilo v poceni oz dostopna stanovanja za mlade ampak OBČINA MURSKA SOBOTA nima posluha za mlade in jim ni mar če se mlade družine selijo drugam.

In reply to by . (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

Cezar (nepreverjen)

stavba je nej primerna za stanovanja, boleza kakšo sodelovanje z Katapulton ali Abecednikom ( podjetniški pospeševalnik ), male firme startupe, ker nemajo mesta ge začati. lejko bi bile notri nevladne organizacije, marsikaj če maš bar malo domišljije pa če ščeš soboti dobro. brez kakše šgodbe kak je RRA Mura in podobni...

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

In reply to by Cezar (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nega mreže, elektrike, okna slaba, izolacija, stene napačne. , streha. Tak treba kak mol . podrejti pa na novo. Pa zmisliti si treba da bo 50 novih delovnih mest, pa komu stisniti kaj, da je gradnja cenejša.

In reply to by Cezar (nepreverjen)

lebari

ta naš župan pa res govori same bedarije, stara ekonomska šola kazi mesto pravi, naj si pogleda svojo občino v kakem stanju je, pojdite na dvorišče občine pa boste videli kaj kazi mesto,fasada odpada,stara okna -lesena se podirajo, itd, to je svinjaririja, naj pred svojim pragom pomete pa nato gobca,če bodo podrli staro ekon, šolo bo greška taka kot jih je že veliko naredil v samem centru mesta,kaka stvaba pa bo pasala na tem mestu, vse stare dele ms so podrli,saj mesta vdržujejo stare dele ne pa podirajo in zidajo neke poslovne stavbe ki ne pašejo tam,naj raje če dobi stavno občina od države naredijo-obnovijo in naredijo stanovanja,za mlade družine ,turisti gredo gledat stare dele mesta ne pa neke moderne podrtije,ne vem kaj nimamo sobočanci tu nič za povedat ,pustimo da neki ljudje delajo kaj se jim zahoće,temu moramo narediti konec...

Hrib (nepreverjen)

Hostel narediti... Iz diane pa narediti medical center nekaj podobnega kot je v rogaski slatini... Hotel plus zdravstvene storitve. Mr, ct, razne lepotne operacije,....

Starejše novice