FOTO: Imo-Real
Stanovanjski objekt na Kocljevi dobiva končno podobo, že čez dve leti pa naj bi bil končan tudi nov stanovanjski objekt na makadamskem parkirišču ob avtobusni postaji.

Podjetje Imo-Real nasproti knjižnice načrtuje stanovanjsko poslovni objekt, ki bo po po etažah programsko razdeljen. V kleti bodo parkirni prostori, shrambe in arhivi, v pritličju poslovni prostori, stanovanja pa bodo v štirih nadstropjih nad pritličjem. S kletjo ima objekt skupno šest etaž, kar podobno število etaž, kot jih imajo sosednji objekti v središču mesta.

Na dvorišču parkovna ureditev

Oblika objekt sledi zaokroženi obliki parcele. Na dvorišču objekta so predvidene zelene površine, ki bodo na voljo stanovalcem in bodo prispevale tudi h kakovosti bivanja v središču Murske Sobote.  

Notranjost bo tako mirnejše okolje s parkovno zunanjo ureditvijo, v delu kjer ni predvidena garaža, bodo zasajena drevesa, del nad garažo pa bo dvignjen in ozelenjen. Zasnova objekta pomeni tudi ugodne pogoje orientacije stanovanj, večina stanovanj ima bivalne prostore na jugu oziroma zahodu.

Več kot 70 stanovanj

Osrednji del vsakega stanovanja je moderen odprt in povezan bivalni prostor s prostorno ložo, sobe so namenjene počitku, prostori pa z velikimi okni v največji meri osvetljeni z naravno svetlobo. Vhodi v stanovanja so zasnovani z zunanjimi hodniki in tremi ločenimi stopniščnimi jedri. 

»Stanovanj bo skupaj 76, največ trosobnih, dvosobnih in osem štirisobnih. Stanovanja so različnih tipov in imajo različne površine. Poleg tega pa imajo stanovanja še prostorno ložo in shrambo v kleti, po želji pa tudi parkirni prostor,« pojasnjuje Andreja Bernjak iz Imo-Reala.

Posebnost objekta njegova lokacija

Posebnost objekta je lokacija, ki je v samem središču mesta in v neposredni bližini vrtca, osnovne in srednje šole, trgovine, banke, pošte, lekarne, tržnice, kavarne in restavracije, avtobusne postaje, mestnega parka ter zdravstvenega doma.

»Kot pri vseh svojih objektih, tudi pri tem sledimo načelu nizke porabe energije in nizkih stroškov za končnega uporabnika, kar bomo dosegli s kombinacijo uporabe kakovostnih materialov, tehnologij ogrevanja, hlajenja in prezračevanja,« še dodaja Bernjakova.

V pritličju je trenutno predvidenih devet poslovnih prostorov za mirnejše dejavnosti, se pa lahko število in velikost posameznega prostora prilagaja glede na potrebe končnega uporabnika.

Stanovanja vseljiva jeseni 2023

Trenutno se pripravlja vse potrebno za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki ga želijo pridobiti še letos in takrat bodo tudi začeli tudi s prodajo stanovanj. 

»Za izvedbo objekta do vselitve bomo potrebovali približno 18 mesecev, tako da bodo stanovanja vseljiva jeseni leta 2023,« dodaja Bernjakova.

Sicer pa ima Imo-Real v načrtu še nekatere projekte v Pomurju in okolici. Več o njih pa v prihodnjih dneh.

Komentarji (42)

Nekdo s kravato (ni preverjeno)

To so vedno dobre novice, da se delajo stanovanja ampak bo potrebno počasi razmišljati tudi o parkirni hiši ali pa parkirišču zunaj mesta in avtobus v mesto.

i (ni preverjeno)

Za moje pojme bi tu morala občina to rešiti skuper s to investicijo Mercatorja in tam financirati dodatna parkirna mesta pod ali nad zemljo, da bi se povečalo število javnih parkingov v centru, ampak fejst dvomim, ka to kateri razmišlja tak daleč na občini.

In reply to by Nekdo s kravato (ni preverjeno)

1 (ni preverjeno)

Sobota je premala za kaj takšnoga pa narod bi se rad do pulta pa do šanka z avtojon prpelo nej pa ka bi avto rted Soboto pusto.

In reply to by Nekdo s kravato (ni preverjeno)

efwefwef (ni preverjeno)

eh tau nega šanse ka bi pred sobotof se auto njavo. Nikija odseliti pa tan napravitipodzmeno plus nadstropno parkirišče. Od tan de sake do tržnice pa občine pa pošte prišo.

In reply to by 1 (ni preverjeno)

karkoli (ni preverjeno)

Točno to rabi Sobota. Še več poslovno/stanovanjskih " betonskih" nekvalitetnih objektov. Mogoče celo novih 70 delovnih mest za mlade družine, ki si bodo pol lahko privoščili ta lepa stanovanja. Kaj pa jaz vem, glavno da se Sobota razvija in da teče gradbeništvo in beton.

1 (ni preverjeno)

Karkoli tij si pa genijalec, ka bi rad v centri mesta meu park ali ka? Tij znaš glij ka so betonski nekvalitetni objekti, po moje si projektant gradbenik se v enon.

In reply to by karkoli (ni preverjeno)

karkoli (ni preverjeno)

Majster 1. Poglej si samo stanovanjski objekt na Cvetkovi ul. zraven glasbene šole ali pa stanovanja v Mensani itd. Lepo je če se Sobota razvija, imamo tudi en izmed najlepših parkov v Sloveniji. Vendar je tu vsakemu jasno da v Soboti ni prave urbane strategije in da se gre samo za kapital določenih osebkov! Ti pa priporočam da vloži premoženje v eno izmed takih stanovanj, pa da te pol slišim kako boš zadovoljen ;) !

In reply to by 1 (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

Karkoli ne filozofejraj non stop pijšeš ka trbej stanovanja zdaj pa pa tou neje dobro. Kakšno strategijo bi tij rad, dela se tak kakšne so prostorske zmožnosti. Zakoj bi ge vložo v stanovanje po pravici povejdano neman takšnoga kapitala, či do se stanovanja odala pa je namen doseženi valjda.

In reply to by karkoli (ni preverjeno)

karkoli (ni preverjeno)

Kaj če bi probali s kakšno fakulteto, študenti? Z vrtci je zmeraj težava, kaj če bi zgradili še kakšnega? Kaj če bi končno dali vsebino Slovenski ulici ali mogoče porihtali BLAGOVNICO. Lahko počakamo da propade stara ekonomska šola z malo telovadnico, da bomo lahko še postavili en novi stanovanjsko poslovni objekt. To ni filozofija. Filozofija je to kaj ti občina odavle!

In reply to by ..... (ni preverjeno)

Niko13 (ni preverjeno)

karkoli, ti malo mejšaš jaboke pa hruške. Ja trbej novi vrtec samo ka de Imo Real zido novi vrtec, ke si tou vido, ka se zasebna podjetja odločijo za zidanje šol pa vrtcev. Omenjeno parkirišče je privat zemljišče in na privat zemljišču šče vsaka firma napraviti nekaj, ka de jim prineslo kapital. Sicer pa stanovanj v Soboti primanjkuje, pa tudi dosti jih ima denar ali pa dobre službe, ka lejko kredit dobijo, pa do to kupili. Drugače pa vrtec naj zgradi občina, ma dosta parcel v svoji lasti. Louči ti, ka lejko napravi občina pa župan in ka zasebno podjetje na privat lastnini.

In reply to by karkoli (ni preverjeno)

karkoli (ni preverjeno)

Vsa privat zemljišča v središču občine bi morala biti v občinski lasti. In občina bi morala meti zadnjo besedo kakšno bo središče mesta. Katere zgradbe so tam potrebne in zaželjene. Saj vemo kako, kdaj in kdo jih je razprodal, da lahko gradbeni mogočneži perejo denar. Ker njih itak boli kurac kaj se gradi, samo da je čim večje in čim dražje. Stanovanja v Soboti res primanjkujejo, samo ne za takšno ceno na kvadrat betona.

In reply to by Niko13 (ni preverjeno)

Niko13 (ni preverjeno)

Ka pa ti senjaš, ka bi morala biti vsa privat žemljišča v soboti občinska, ka misliš ka občina ma telko pejnez, ka bi tou vse dol kupila. To zemljišče je že par let od Imo Reala, od koga pa so kupili, pa ne vem. Še enkrat pa ČISTO VSAK lahko na privat žemljišči dela, ka si želi, na občini pa je, če mu da dovoljenje. Stanovanj v Soboti fali in 1000% san, da do v letu ali dveh čisto vse oudali. Če so kupci, zakoj pa nej! Tudi ges bi delo, če bi mel kapital.

In reply to by karkoli (ni preverjeno)

Beba93 (ni preverjeno)

Što stavi, ka zaradi načina izgradnje do stanovaljci meli probleme z vlago?

1 (ni preverjeno)

Beba93 Kakšni vlaga ge živin v betonskon bloki z rejdno izolacijo od vlage niti v pa san na severno stran.

In reply to by Beba93 (ni preverjeno)

marija marija

Gdo de pa kupil počasi mladi grejo iz Slovenije

Feriiiii (ni preverjeno)

Že vse rasprodano navadni smrtniki adijo...🤮🤮🤮🤮

1 (ni preverjeno)

Ma ka je razprodano moreš biti blesavec ka na slejpo nekaj kupiš.

In reply to by Feriiiii (ni preverjeno)

Marx90 (ni preverjeno)

Za dvosobno stanovanje 130.000€ ???

..... (ni preverjeno)

Marx na pamet pijšeš cejna kvadrata de nekje 1400 Euro odvisno od kvadrature. Vejkše je je kvadrat cenejši.

In reply to by Marx90 (ni preverjeno)

ViliK (ni preverjeno)

1400€ na kvadrat za Mursko Soboto???
Novogradnje v Maribore majo takšno postavko!

In reply to by ..... (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)

Am, ge mislin ka še kakši 200-300 eur uj k toj ceni deni :D

In reply to by ViliK (ni preverjeno)

ropokop (ni preverjeno)

He-he, ko bi ti znal koliko je koštal kvadratni meter za stanovanja na Kocljevi ;)

In reply to by ViliK (ni preverjeno)

oloopko (ni preverjeno)

Vejkše je je kvadrat cenejši.
Samo vecji kup eur pa moras imeti. Kaj bos lazje placal s socialisticno placo za 1 sobno 100 tisoc eur ali za 3 sobno 270 tisoc eur.

In reply to by ..... (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Ta stanovanja ne bodo za navadnega smrtnika ampak za pohlepneže,vse kaj se gradi dan danes ni za navadnega smrtnika ker enostavno nima denarja in pogojev in tu se vse lepo vidi kako navadni smrtniki umirajo na obroke ker tako naredijo pohlepneži.

Gees (ni preverjeno)

Zidajo zato da bi zasluzili, ce ma narod telko denarja, zakoj pa ne bi! Naj se zrusijo tisto grdobijo od potrosnika, pa staro ekonomsko solo, vecja ponudba- nizje cene stanovanj. Rabimo pa parkirno ploscad, kot v avstrijski radgoni, ostalo pa naj bodo modre cone, da se bo narod nauco pa pes po mestu gibat

..... (ni preverjeno)

Parkirnoga placa je več kak preveč samo ga je trbej plačati kak seposejdi, tak tou je.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

Karl Marx Te pa tij zijdaj za 50000 samo kak de tou velko? Či mijsliš ka lejko zazijdaš stanovanje za 900E na kvadrat odpri gradbeno firmo pa zijdaj stanovanja pa jih odaj za1100 na kvadrat pa bopš bogat. Nej je tou samo tak.

ViliK (ni preverjeno)

1400€ (či drži tvoja informacija) je za lokacijo absurd!
V Maribore - Sončne Terase (novogradnja) so cene na kvadrat 1400€

..... (ni preverjeno)

Vilik Malo pogledni za kelko se odavlejo nouva stanovanja na Lendavski tou de približno isto na nepremicnine. net lejko poglejdneš.

In reply to by ViliK (ni preverjeno)

ropokop (ni preverjeno)

He-he, ko bi ti znal koliko je koštal kvadratni meter za stanovanja na Kocljevi ;)

In reply to by ViliK (ni preverjeno)

turk

Vse zazidat. Res bo veliko ostalo za zelene površine. Butale.

..... (ni preverjeno)

turk maš velki park par sto metrov oddaljeni ka bi rad.

In reply to by turk

SE7EN (ni preverjeno)

Saj pa elitni poklici (doktorji,farmacevti,upravniki,policaji,itd... ) si komot z njihovimi plačami pa dodatki to lejko privoščijo. Tak ka ziher nede problem to prodati

mirek (ni preverjeno)

ispod 1.700 za kvadrat gvüšno nede ...

efwefwef (ni preverjeno)

Sake nauve blok ka se zijda ste pametne u tri pizde kak tau nede šlo kak to brez veze pa sake blok do zdaj je pun. No mogoče 2-3 stanovnaja nejso taka brez veze neka nakladate. V prekmurje je dosta bogatašov pa se sploh ne zavedate. Nejso vsi na socialni. Mladijna gnes den v avstriji delajo vsi povprek, vozijo se v švico pa nemčijo. Gejo pejnezi ne bojte se. Od 70 stanovnaj de jih 50 odišlo hitro brez skrbi.

Ostali keri nemajo pejnez pa je za tau stara ulica pa lendavska. 60 kvadratov za 250€ najemnine v pisnijvon pa razpadajočon stanovanje.

..... (ni preverjeno)

efwefwef Se si dobro napijso samo za 250E neboš doubo 60 kvadratov niti v Soboti.

In reply to by efwefwef (ni preverjeno)

Gradbenik (ni preverjeno)

Nej na pamet... Na lendavski je se pol stanovanj praznih v novem bloku.... Na kocljevi je pa stanovanja odkupil stanovanjski sklad.... Tak bi ge tuj zido ka drzava odkupi... Pa te itak dajo not ljidi za neprofitno najemnino... Delajo mladi v avstriji za 1200...idi pitaj kelko dobi kredita na to placo... Pa svica pa ne ven ka.... Poznan jih puno ka delajo tak.... Dugo nedo ka do hin...

In reply to by efwefwef (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

Gradbenik Nej istina na lendavsk ije prazno par stanovanj in to tistih največjih ostalo je zapunjeno.

In reply to by Gradbenik (ni preverjeno)

Janko8877223 (ni preverjeno)

Ka za Imorealase je Mensana restavracija??? Prejsnji teden smo dvakrat narocili hrano pa isto kot ce narocis pri Caru... vegeta kocka pa na hitro skup zmesaj. Oglasujejo pa lokalne sestavine... sramota

Gost56435 (ni preverjeno)

Še en elaborat keri de plačani investicija pa pod vprašajon. Isto noršinska cesta....elaborat za 45.000 je bil plačane investicija pa pozablena in še bi lejko naštele

Lovrovlist (ni preverjeno)

Mater,kak ste pa vsi pametni. Če bi taksni kak ste vi vodili državo,bi bili druga Švica.

PaTakePaTouNej (ni preverjeno)

Kda se je nouva ekonomska zijdala, se je mogla pa izven središča mesta zijdate ka so pravli ka ne sovpada v staro mestno jedro. Ja tak je, če maš zadosta te včasik vse sovpada, tude nouve moderne linije.

Starejše novice