Župan Aleksander Jevšek je ta teden aktiviral Občinski štab Civilne zaščite za izvajanje preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči ob razglasitvi epidemije v Republiki Sloveniji.

Mestna občina Murska Sobota je poleg tega sprejela naslednje ukrepe za zajezitev širjenja epidemije in pomoč občankam in občanom:

- odredba za odpoved vseh javnih dogodkov MOMS in njenih javnih zavodov
- ponovno vzpostavljena dežurna telefonska številka na občini: 041 773 377 (Božo Bohar, strokovni sodelavec Civilne zaščite)
- kontakti humanitarnih organizacij za dostavo hrane:
    Škofijska Karitas: 02 538 11 50
    EHO Podpornica: 041 705 003
    Območna enota Rdečega križa: 02 512 45 20
- za potrebe prevozov starejših je na voljo brezplačni prevoz PROSTOFER. Prevoze je potrebno predhodno najaviti na brezplačni številki 080 10 10
- poziv Klubu prekmurskih študentov, da se njihovi člani vključijo v humanitarne organizacije kot prostovoljci
- omejitev poslovanja občinske uprave (od ponedeljka, 26. 10. 2020 na Mestni občini Murska Sobota NI uradnih ur), zaprta sta blagajna in vložišče Mestne občine Murska Sobota. Mestna uprava posluje elektronsko: mestna[email protected] ali po telefonu: 02 525 16 77.

Do preklica ostaja zaprt tudi paviljon Expano, obenem pa bo zagotovljeno nujno varstvo otrok v Vrtcu Murska Sobota. Informacije o tem dobite na telefonski številki 025301234, po potrebi pa bo deloval tudi dežurni oddelek v Vrtcu Lavra. Kontaktirate jih lahko na 025300401.

Za zdaj soboška občina ni sprejela odredbe o prepovedi uporabe zunanjih javnih športnih površin, telovadnih naprav in otroških igrišč z igrali v Mestni občini Murska Sobota, za vadbo pa ostaja zaprt Partizan Murska Sobota. Tržnica še naprej deluje nemoteno, podobno prodaja cvetja. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost83 (nepreverjen)

Komi bokše kak javnin uslužbencon. Idejo oni na korona dopust. Mij v gospodarstvi bi tudi prispejvali, samo moremo za svojo plačo delati za razliko od vas. Na občini se manjost širi nej korona.

koronaš1 (nepreverjen)

no mudrijaš te pa odi na trg zmage v soboto ob 12 ka prijatelsko izmenjava par rejči brez mask in te za 5-7 dni boš v posteli ležo par dni in kašlo z 38-39 vročino ker se boš okužo od mene...ostani zdrav

In reply to by Gost83 (nepreverjen)

gost2 (nepreverjen)

in ka de to novoga? Vsako leto se zboleva, vročina, prehlad, nič novega na tem svetu.

In reply to by koronaš1 (nepreverjen)

blabla bla (nepreverjen)

Če še ne vejš na občini vsi delajo, keri so nej betežni! Še do včeraj je vse delalo brez problema. Če bi se malo na občino sprehodo bi vido kelko lijdi je včeraj vöne čakalo, ka bi svoje stvari uredilo. Ka pa nega več uradnih ur, pa še ne pomejni, ka lidje nedo dale svoja opravila delali.

In reply to by Gost83 (nepreverjen)

Janez ma vas rad (nepreverjen)

Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo !

Starejše novice