FOTO: Facebook - Radgonske gorice (Marjana Ojsteršek)
Nekdaj zelo znana gostilna Pivohram Golar je leta 2020 zaprla svoja vrata. Stavbo je odkupilo podjetje Radgonske gorice, ki pa ima za v prihodnje velike načrte. Preverili smo, kakšne.

Leta 2014 je takrat družinski lokal družine Golar začel z razvajanjem gostov, še posebej tistih, ki obožujejo pivo in burgerje. Šest let za tem so zaprli svoja vrata.

»V življenju je včasih potrebno sprejeti težke, a ustrezne odločitve. Odločili smo se, da Pivohram zapremo. Predvsem zato, ker si glavi družine po veliko letih vodenja zelo uspešne firme in po avanturi v gostinstvu enostavno zaslužita počitek,« so takrat zapisali tedanji lastniki.
 

Nov lastnik, novo ime

Podjetje Radgonske gorice je tako od nekdanjih lastnikov kupilo stavbo, kjer je deloval Pivohram Golar. Tam v prihodnje želijo obuditi gostinsko ponudbo.

Radgonske gorice so tako na Facebook profilu organizirale nagradni natečaj v katerem so zbirali predloge za novo ime restavracije.

Po mnenju bralcev je zmagovalni predlog Med mehurčki.

Direktor Borut Cvetkovič je za Sobotainfo povedal, da so skupno dobili čez 400 idej za novo ime.

Vendar pa pri Radgonskih goricah poudarjajo, da je zmagovalni predlog z glasovanjem določila publika, sledilci in sledilke družbenih omrežij Radgonskih goric, in da je to le zmagovalni predlog imena nagradnega natečaja, ne nujno tudi dejansko ime nove restavracije. 

170-letnica polnjenja penin

Zaradi covida-19 je bilo delovanje v gostinstvu in turizmu izjemno težko. Nekateri so bili celo primorani zapreti svoje lokale.

»Mi smo v lanskem letu delali bistveno boljše kot predlani. Letošnje leto pa glede na to, da so bolj sproščeni ukrepi, pričakujemo nekoliko boljše,« pravi Borut Cvetkovič.

Radgonske gorice pa prav v letošnjem letu praznujejo 170 let od prvega polnjenja penine.

Kot je za Sobotainfo še povedal direktor Borut Cvetkovič, si za naslednjih 170 let delovanja želijo delo brez prekinitev ter mir brez covida. 

Širitev v turizem

Uspešno delovanje podjetja se odraža tudi v širitvi. Zdaj se bodo namreč preusmerili tudi v turizem. V neposredni bližini sedeža Radgonskih goric pa tudi kleti so namreč kupili kar pet stavb.

»V bivšem Pivohramu Golar bomo obnovili gostinsko ponudbo. Cvetličarna Mirjana poleg Doma penine bo s svojo dejavnostjo nadaljevala. V mislih imamo tudi hotel s približno 20 sobami.

V največji zgradbi imamo namen narediti zdravstveni oziroma medicinski center. Kot posebnost pa bo spust po jeklenici z gradu,« na kratko pove Cvetkovič.

Ker je vseh pet stavb pod spomeniškim varstvom bo načrte potrebno še usklajevati. Kmalu bodo izbrali arhitekte, o vrednosti investicije pa za zdaj še ne želijo govoriti. 

Začetek del

Ker bodo načrte in svoje ideje še prilagajali pa točnega začetka del še nimajo. Pa vendar je Cvetkovič zaenkrat povedal, da naj bi pivohram in restavracija po zdajšnjih načrtih zaživela nekje junija.

»Vse ostalo pa je 'pobožna želja', da bi se začelo že v prihodnjem letu,« je zaključil direktor. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bunti (nepreverjen)

Samo uspešno!

Gostja426 (nepreverjen)

Novi lastnik bi mogo misliti tüdi na tujce, kak do si trli jezike s ten imenon. Vej je lejpo ime, ali naj dajo neka, ka ide ležej v vüjo pa od jezika, ka je tou trdo.

5ttt (nepreverjen)

In kaj misli novi lastnik z Sinjorom Martjanci? Poizvedite

rojko rules (nepreverjen)

ful izvirno ime za radgončane

Starejše novice