Na izjavo Kodile, da so izgubili Gourmet over Mura in jih je eden od partnerjev zlorabil, se je zdaj odzvala tudi Mihaela Margan Kocbek.

Pred dnevi smo objavili novico, da se je zgodba Gourmet over Mura, kot smo jo poznali, končala. Janez Janko Kodila je namreč v oddaji Dora - nedeljski pogovori zaupal, da zgodba ni več aktualna.

Gourmet over Mura je tako po novem zaščitena blagovna znamka v privatni lastnini, in je ne smejo več uporabljati. Znamko Gourmet over Mura je namreč zaščitila Mihaela Margan Kocbek iz oljarne Kocbek.

»Nekdo jo je zaščitil in zdaj smo jo s tem izgubili. Gourmet over Mura je postala individualna lastnina enega izmed naših partnerjev in nas je s tem zlorabil,« je takrat v oddaji še dejal Kodila. 

Registracija znamke že pred tremi leti

Kot je Mihaela Margan Kocbek zapisala v izjavi za medije, je civilno iniciativno združenje Gourmet over Mura enakopravno združilo sedem članov z namenom povezovanja in širjenja gastronomsko doživetvene ponudbe. 

»Registracija blagovne znamke je bila narejena že leta 2019 za vse člane z enakopravno porazdelitvijo, za promocijo regije in njenih partnerjev ter ni igrala večjega pomena, saj je iniciativa normalno delovala naprej. 

Dokler ni Kodila junija 2021 iz združenja izstopil in s tem prekinil aktivno delovanje iniciative,« pojasnjuje Margan Kocbek.

Izjava Kodile zavajajoča, lažna in diskriminatorna 

Margan Kocbek dodaja, da o nemotenem delovanju Gourmet over Mura kljub registraciji znamke 2019 pričajo številni dogodki.

Dodaja še, da uporaba blagovne znamke Gourmet over Mura članom nikoli ni bila prepovedana niti onemogočena.

»Zato je izjava Kodile, da se je eden od članov na ta račun okoristil zavajajoča, lažna in diskriminatorna,« je ostra Marganova.

Pravi še, da je bila je tudi večkrat ponujena vsakemu izmed članov v upravljanje, s porazdelitvijo enakopravnih deležev na vsakega člana.

Člani so se tudi medsebojno strinjali, da je bolje, da je zaščitena znamka v lasti članov, kot da bi jo zaščitila druga nepoznana pravna ali fizična oseba. 

Kodila pisno sporočil, da zapušča Gourmet over Mura

Na izjavo Kodile se je odzval tudi Gorazd Kocbek iz oljarne Kocbek, sicer mož Mihaele Margan Kocbek. Dejal je, da nikakor ne drži navedba, da je blagovna znamka last Oljarne Kocbek, da bi se Oljarna Kocbek s tem okoristila in komurkoli onemogočila njeno uporabo. 

Dokazila, s katerimi razpolagajo vsi bivši člani dokazujejo, da je bila blagovna znamka v celoti ponujena v prenos in upravljanje kateremu koli izmed članov. 

»Gourmet over Mura je brez težav delovala še skoraj dve leti po registraciji blagovne znamke, dokler se Kodila ni odločil in pisno sporočil, da Gourmet over Mura zapusti in s tem sproži njen propad,« v izjavi pravi Kocbek.

Enakopravna porazdelitev za vse člane

Blagovno znamko Gourmet over Mura je sicer zaščitil pravni subjekt Agencija Mima, Mihaela Margan Kocbek s. p. v enakopravni porazdelitvi za vse člane. 

Omenjeno podjetje je v soglasju in naročilu z vsemi člani za Gourmet over Mura registriralo domeno, postavilo in zakupilo gostovanje spletne strani, spletne trgovine, skrbelo za komunikacijo, trženje vavčerjev, soorganizacijo dogodkov, CGP, oblikovanja letakov, reklam, vabil, vodenja PR-ja, vodenja tiskovne konference, je še zapisano v sporočilu za javnost.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Petkov piciklist (nepreverjen)

No komentatorji ja kje ste sedaj ko vemo še drugo stran te zgodbe sedaj ne boste blatili nedolžnega mesarja kot ste zadnič sansko žensko in oljarja

asdasd (nepreverjen)

Zgodba Gourmet over Mura je delovala, dokler je Kodila ni zapustil in s tem sprožil njenega propada ? Se strinjam z naslovom !!

In reply to by Petkov piciklist (nepreverjen)

Lili56 (nepreverjen)

ja od kar se je kodila z janšon slikal je čisto drügi človek, neven, mogoče mu je kaj v pijačo dal

Olej (nepreverjen)

Vejpa si ga poznamo pa znamo kakse je. Zdaj pa se potrditev. Tak kak lidi nosi tak je njih scel. Znamo ga znamo vsi edino se v ljubljani vrvlejo ka so svinje od nasih kmetov nej pa iz mađarske.

""" (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Olej ........... Torej toliko veš vsega o Kodili idi pa podaj prijavo . Pazi ,da se ne znajdeš na sodišču ,ker pišeš laži .

In reply to by Olej (nepreverjen)

Olej (nepreverjen)

Vsi to vejo to ni neka skrivnost

In reply to by """ (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Ka Kodila še vedno pobira nazaj predpakirano meso in izdelke iz trgovin ko jim poteče rok trajaanja in potem izdela Janezovo klobaso? Za zdaj ne vem pred leti je bilo tako.

In reply to by Olej (nepreverjen)

vaše ime ... (nepreverjen)

Kocbekove nikak nemrejo spadate v "over mura" ker so nej na toj strane mure pa gotovo.papki prleški naj idejo pa pa naj majo overk prlek

Slom (nepreverjen)

kaodila, tao njin povej, nej ka tü pises.

In reply to by vaše ime ... (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

KOGA TAU BRIGA!
TAU NAJ TISTI KERI MAJO NEKAJ OD TOGA MED SABO RESIJO!
VSI OSATALI NEMAMO NIC, NULA, ZERO OD TOGA!

pajžlin (nepreverjen)

Če je Kocbekova registrirala na sebe bi mislim da morala od ostalih dobiti pismeno soglasje . No ne vem mogoče se motim tudi nikogar ne zagovarjam .Mislim da Kodili gre dobro brezi Kocbekove in ostalih .

Bodoči vardist (nepreverjen)

Kodila je en veliki laž.ivec in prev.rant! Ne imejte posla z njim!

Hjkk (nepreverjen)

Naj ga tozi za blatenje in lazno izjavo?

Vinetu (nepreverjen)

oboji so isti, prodajajo zgodbo, oni o bučnem olju, ta pa o mesu...to je zdaj in...da prodajaš zgodbo....kvaliteta pa....

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Butcher kudila je laznivec!

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Primitivec z lubenicasto glavo!

Moonoo (nepreverjen)

Zakaj pa ostalih šest ne nadaljuje zgodbe?

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Nehajte enkrat ze s tem ubijalcem svinj. Poleg tega pa ima votlo lubenicasto glavo.

trollbusta (nepreverjen)

No zaj ka so nan komentatori lepo razlozili, v cem je Kodila slab, bi vas rad spomno, ka je v to storijo vpletena tudi ta zenska, kera je esce sikdar poskrbela za nekso svajo, pa lejko je to bil reality show ali pa biznis.

Lejko pa poven samo eno, se itak je boksa Kodilova sunka kak pa Kocbekovo tikvino olje, kero je redkejse od petisovke nafte. Odkar je Misa prisla ste pa dodali samo leseno gajbico in malo slame notri natorili, novi glas napravili in ze odavlete kak premium olje. Za to se vupan staviti, ka je njena ideja bijla. Prlej kak sta se ozenila, je olje bilo plastiki z nalepko, kak ce bi jo deca v vrteci delali.

Pa se to: bunite se, ka Prekmurec odavle prekmursko sunko, nika pa ne pravite na dejstvo, ka Stajerci odavlejo stajersko prekmursko bucno olje. Neje to isto kak srajevski cevap, dragi moji. No, mogoce za Miso je saksi cevap dober, kak zgleda...

Urica (nepreverjen)

Ista fora, kot drugje. Ko imajo bedaki denar, pametni tržijo in bogatijo.
Določena mestna raja res misli, ka je kaj boljše, če dvigneš ceno in napišeš, da je domače in slovensko. Malo morgen.
Kmet dobi evro pa pol maksimalno za kg prašiča, izdelki so pa potem 10 X dražji.
In v svoji trgovini prodaja po višji ceni kot je v drugih trgovinah.
Glede na podražitve mesa zadnje čase, že razmišljam, da bom spet, kot nekoč kupil prašiča pri kmetu in bomo imeli doma koline.
Neka za v tünko, nekaj za sušenje in nekaj v zamrzovalnik.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice