Po večjem delu Slovenije še vedno sneži. Zaradi tega je promet upočasnjen, ob prvem obilnem sneženju na našem koncu pa je že prišlo do prvih nesreč. Na štajerski avtocesti je med drugim zdrsnilo tovorno vozilo.

V Ljubljani je zapadlo okoli 15 centimetrov snega, v Mariboru okoli 12, največ, od 15 do 20 centimetrov pa ga je po nižinah padlo na Notranjskem. Pojavlja se tudi žled.

Zaradi sneženja je na Koroškem in Štajerskem ponekod bila ali pa je še motena oskrba z električno energijo. Večurno sneženje pa je povzročilo in še povzroča tudi nekaj težav v prometu.

Tako je na štajerski avtocesti popolna zapora na razcepu Slivnica iz smeri Dragučove proti Ptuju, poleg tega je med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi zdrsa tovornega vozila, zaradi česa nastajajo daljši zastoji. 

Prav tako je na štajerski avtocesti pri Šempetru proti Mariboru zaprt vozni pas. Do večjih težav prihaja tudi na pomurski avtocesti, kjer je promet oviran na uvozu Cerkvenjak proti Mariboru in na podravski avtocesti med Dravskim poljem in Zlatoličjem proti Mariboru.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot naj se odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom, dodajajo.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Markasto. (nepreverjen)

TO SO NEJ NIKŠE PREGLAVICE, TO JE PAČ PRAVO ZIMSKO VREME.

Anonimes (nepreverjen)

Nesposobneži!!!

In reply to by Markasto. (nepreverjen)

Andrej Actros (nepreverjen)

2 uri že stojim na pomurski pa še se Dars ni peljal mimo v nobeno smer toliko o pripravljenosti.

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec kama boš pa tij šau či si pa itak skaus pred računalnikom ka butaste komentare pijšeš.

In reply to by Andrej Actros (nepreverjen)

Djsusjdjsdjjdj (nepreverjen)

vsako zimo jih sneg preseneti 🤔🤔

Narobe (nepreverjen)

Ne preseneti jih, ko ni snega!

Izikot (nepreverjen)

Zimske sluzbe so bile pripravljene,in tolko da veste,so še vedno na terenu od 12 ure ponoci.
Ne zavedate se,da ko je taksno snezenje,nemorejo naenkrat spucat vse ceste.
Traja nekaj casa da pride z plugom in posipalcem pa eni cesti sem ter tja.ponavadi ima eno vozilo svpjo progo-cesto katero mora posipat in spluzit.
V sloveniji se pluzi tudi ko ke 1 cm snega zaradi nesposobmosti domacih voznikov.v tujini do 10 cm snega sploh ne pluzijo,in se na mestih pluzijo sele taktat,ko snezenje preneha.

Anonimes (nepreverjen)

Ne Laži!

In reply to by Izikot (nepreverjen)

Starejše novice