Pomurska akademsko znanstvena unija (PAZU) praznuje v letošnjem letu 20. obletnico. Ob tej priložnosti so pripravili slavnostno akademijo na kateri so podelili priznanja in obeležili ta častni jubilej.

Pomurska akademsko znanstvena unija (PAZU) je organizacija, ki združuje doktorice in doktorje znanosti različnih ved, raziskovalke in raziskovalce ter vrhunske umetnice in umetnike, ki prihajajo iz Pomurja ali v tem okolju delujejo.

Gre za združenje, ki se lahko do sedaj pohvali s kar 181 članicami in člani. V dvajsetih letih delovanja so izvedli skoraj 600 različnih predavanj ter objavili več kot 260 znanstvenih prispevkov, posneli so tudi več kot 350 televizijskih oddaj, organizirali 20 konferenc in okroglih miz ter izdali več zbornikov in knjig. 

Slavnostna akademija na kateri so podelili častna priznanja

Zato ne preseneča, da so se ob 20. obletnici delovanja odločili za izvedbo slavnostne akademije, na kateri so obeležili ta jubilej in se spomnili vseh dosežkov iz preteklih let. 

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja pomurskim akademikom in posameznikom za delo v dobrobit PAZU-ja, častni član PAZU-ja pa je postal pomurski akademik Igor Emri, tudi član različnih svetovnih akademij.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi1 (nepreverjen)

Koščica ni več predsednik DS!!!

Starejše novice