Pred dvema dnevoma se je od nas poslovil veliki ustvarjalec Miki Muster. Njegova smrt se je močno dotaknila številnih, katerih otroštva so bila obarvana z njegovimi junaki.

Rojen je bil v Murski Soboti, zato njegova smrt še posebej odmeva med Prekmurci, ki razumljivo čutijo željo pokloniti se ustvarjalcu.

Vse glasnejši so tako tudi predlogi, da bi po njem poimenovali katero od soboških ulic. Kaj pravite, si Miki Muster zasuliži ulico v Murski Soboti?

Si Miki Muster zasluži ulico v Murski Soboti?

Choices

Center Mikija Mustra in Mustrov park

Spomnimo, da so si zmagovalci natečaja za prenovo mestnega središča zamislili, da bi se zgradba Blagovnice preuredila v Center Mikija Mustra. Za Blagovnico oziroma pri knjižnici pa naj bi zrasel Mustrov park, kamor bi tudi presadili obstoječe lipe s Slovenske ulice.

Sicer pa v Murski Soboti najdemo že kar nekaj ulic, poimenovanih po velikih osebnostih, ki so zaznamovala in izboljšala življenja Prekmurcev ter krepila našo narodno zavest, na primer: Ulica Arhitekta Novaka, Ulica Mikloša Kuzmiča, Ulica Štefana Kovača, Kardoševa ulica in številne druge. 

S spleta

Komentarji (18)

Starejše novice