Odzivi na smrt Mikija Mustra, Prešernovega nagrajenca, častnega občana Mestne občine Murska Sobota in očeta stripovskih junakov Lakotnika, Zvitorepca in Trdonje.

Na novico o smrti Mikija Mustra, enega naših največjih ustvarjalcev s področja stripov ter filmskih risank so se na družbenih omrežjih odzvali številni. Med njimi tudi soboški župan Aleksander Jevšek, ki je zapisal, da mu je s svojimi stripovskimi junaki lepšal mlade dni.

Nekdanji župan Anton Štihec pa piše: “Mestni občini je v času mojega županovanja podaril tudi nekaj slik njegovih junakov s pravicami kopiranja. Najmanj, kar bi si zaslužil je, da se po njem imenuje katera ulica v Murski Soboti.”

Boštjan Gorenc Pižama je tvitnil: Zbogom, gospod Muster, in hvala za vse klobase, ki jih je med pustolovščinami pomlatil Lakotnik.

Znani slovenski filmar Janez Lapajne je na Twitterju zapisal, da so njegovi stripovski junaki polepšali otroštvo trem generacijam v njegovi družini.

Jernej Polajnar je tvitnil: Dokončno se poslavlja generacija, ki je oblikovala naše otroštvo, zdaj je čas, da mi ustvarimo prihodnost.

Od Mikija Mustra so se poslovili tudi na Ameriški ambasadi v Ljubljani.

Poslovili so se tudi člani glasbene skupine Čuki, ki so zapisali: "Verjetno smo edini slovenski glasbeniki, ki nam je narisal video-spot in knjigo."

Znani slovenski glasbenik Omar Naber pa je pokazal tetovažo z motivom Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika.

Preberite še

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pancho vila (nepreverjen)

Ne samo ulico tudi kak prostor in stalno razstavo v Expu. Počivajte v miru g. Muster.

Marduk

Sožalje svojcem! Slava mu...

Zavedni (nepreverjen)

Žalostno, da se takih osebnosti spomnimo le ko umre.
Prej bi morali pokazatb kake legende rodi prekmurska zemlja.
Park poimenovat po njem, in rastavit njegova dela.

Starejše novice