Se bo na koncu moral zagovarjati sam škof? Petru Štumpfu zaradi odziva na afero z domnevnim ljubezenskim razmerjem župnika oziroma njegovo zalezovalko morda preti sodišče.

Prah, ki ga je v Soboški škofiji dvignilo župnikovo domnevno ljubezensko razmerje z vernico oziroma očitki o njenem zasledovanju in lažeh, se še zdaleč ni polegel. Domnevna zalezovalka že lep čas trdi, da jo z duhovnikom Goranom Kuharjem veže romantično razmerje, zdaj pa je ovadila murskosoboškega škofa Petra Štumpfa, ker jo je označil za neprištevno. 

Domnevna afera razburila javnost

Spomnimo, da je pomursko javnost konec julija razburkala domnevna ljubezenska afera murskosoboškega stolnega župnika Gorana Kuharja in 30 let starejše vernice. Župnik je najprej v župnijskem listu, nato pa še pred kamerami opisal neljubo izkušnjo s starejšo žensko, ki naj bi ga zalezovala in po župniji o njem širila lažne govorice. 

Svojo plat zgodbe je javnosti nato predstavila še sama vernica; trdila je, da jo z duhovnikom veže že najmanj tri leta in pol trajajoče ljubezensko razmerje. Svojo izpoved je skušala podkrepiti z ljubezenskimi sporočili, katerih avtor je po njenih besedah bil Kuhar, prejemala pa naj bi jih iz rok soboškega brezdomca, župnikovega prijatelja. Pisma je delila z mediji, vendar niso prepričala vseh; mnogi so denimo podvomili že v pristnost pisave.

Kljub temu, je odmevna zgodba hitro stopnjevala in dosegla širši slovenski medijski prostor. Župnik se je zaradi razgretih razprav celo bil primoran umakniti iz župnije.

Škofov odziv na afero predmet ovadbe

Prav dolgo tako niso mogli ostati neodzivni niti v Soboški župniji, kjer so se na navedbe odzvali z ogorčenjem in še danes župniku trdno stojijo ob strani. Kaplan Aljaž Baša je vernico pred časom označil za domišljavo, v zvezi z afero pa se je, kot smo poročali, večkrat razpisal tudi soboški škof Peter Štumpf. A izrečene besede bi mu zdaj lahko nakopale tožbo. 

Po neuradnih informacijah Slovenskih novic naj bi namreč vernica kazensko ovadila škofa; očita mu, da jo je med drugim javno razglasil za neprištevno. Za Slovenske novice je Štumpf v povezavi z njenim domnevnim nadlegovanjem drugih žensk, ki so se pogovarjale z župnikom ali sodelovale v župniji, pred časom dejal:

»Glede na vse, kar se dogaja, ne moremo zaključiti drugače, kot da je ženska neprištevna in da nima stika z realnostjo ... Po Murski Soboti in zdaj očitno že novinarjem govori res podle zgodbe o teh ženskah, ki so popolnoma izmišljene, zopet stvar njene bolne domišljije, ljubosumja in neprištevnosti ... «

Iskanje pravnega zastopnika v zadevi je tožnici menda predstavljalo precejšnjo težavo, a je naposled le našla odvetnika, ki je v njenem imenu vložil ovadbo. Če ne bo prišlo do zunaj sodne poravnave, se bo najvišji predstavnik Rimskokatoliške cerkve v Pomurju torej moral zagovarjati pred sodniki. 

S spleta

Komentarji (81)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tjaša02 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Cerkev pomaga grešnikom!!! Te pa gre in Lidijo Kaplan Aljaž Baša označi za domišljavo??! Pa ka še nebi! Cerkev zatira resnico. Vernica ne laže, zavajal jo je on!! Cerkev samo manipulira z lidmi. Tak kak je javno in brez zadržkov iskreno to povedala Lidija. Eni smo že dugo (3 dobra leta) znali za njuno afero.
Te zaj naj bo BOG pravičen!!! :)

VRANA (nepreverjen)

Kak si tij znala 3 lejta? Ka je ona ENOSTRANSKO tebi razlagala tou zgodbo?? Ali si dejansko vidla kaj neprimernoga?? S tem ne mislim toga, ka si jo vidla pri zalezovanji!! Ker je tou nej nikakšen dokaz razmerja!!!

In reply to by Tjaša02 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

čuj ti tele zabito z drisko polito
ali si vedno tak fuknjeni ali samo v meseci septembri

In reply to by Tjaša02 (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Znala di ti za muda orlova.

In reply to by Tjaša02 (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Nej san glih pristaš škofa ali, da bi pa on zato odgovarjo je pa nepotrebno. Za odstranitev te nadležne osebe vstran od župnika so druge slüžbe pa naj opravlajo svoje delo. Župnik pa naj da enih par brc ednok v rito toj blesači pa de mer.

100-100 (nepreverjen)

Fsi trije odzoraj ste si zato fejst bogi.

jožek j (nepreverjen)

Če bi policija bila zakaj bi babo odpeljali na zdravljenje v Ormož ne pa da vse vse samo na debelo gledajo

luc-ifer (nepreverjen)

Zakoj ka je razkrila razmerje, ki kot kaže traja tri leta?

In reply to by jožek j (nepreverjen)

camoj (nepreverjen)

[email protected]@@ Tij si prizadeti glij kak una . Nišče več nešče z njo imeti posel in tudi pejnez ni te pa mora nekak do nečesa prijti .

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

A si vedno držal svečo, da veš, da sta imela razmerje?

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Komentar je namenjen Luci....

In reply to by Borja (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Verjetno si ti ovoga držo ka si tak gvušen ka sta nej mela razmerja zadosti žalostno je pranje toga v javnosti in oglašanje cerkvenih dostojanstvenikov ge je dim ponavadi se iskri še ogenj?

In reply to by Borja (nepreverjen)

Gazda (nepreverjen)

Ite že vsi malo z tem sranjom vsi malo nekam v rit!!!

korosec (nepreverjen)

Ja pa ja, če de policija, pa tožilstvo pošteno opravilo svojo nalogo in poiskali vse lidi šterin je dotična vernica naložila norosti, do mogle samo eno napravit: Odrediti pregled v eni od uradnij ustanov. Škofe pa medalje dati, ka je namesto doktorof opravo težko delo digagnostike osebka. Dokotore do mele enostavno delo.

omgh (nepreverjen)

Žalostno, da sta se škof in župnik javno posmehovala iz te ženske. Ni tako, da če nekdo ima psihične probleme ali kakšne koli druge probleme se temu človeku pomaga? Ne, da sta jo župnik in škof še potisnila v večjo dno kot je že bila? Pa tudi župnikovo posmehovanje glede njenega izgleda in pismenosti? Ni to vse skregano z vero? Ni to greh??

hetero (nepreverjen)

pomale, skez si to prvleko ka sta se škof in župnik posmehovala tej ženski. Kak bi tebi bilo če (ajd recimo ka si oženjeni) in bi na veke pri vrataj eno ženšče viselo, pa okrog razlagalo, ka je s tebof v odnosi. Žena bi gvušno to brez problema prenašala. Cerkev nemre rešiti niti nesme rešavati, to ka delajo druge institucije. V ton je đoke ločenosti cerkve od države. To more rešiti policja, tožilstvo pa drugi razni "diganostiki", šteri recimo majo edini pravico to napraviti. Ali ker se ide za katoškoga škofa je tou perse dovoljeno...

In reply to by omgh (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Sama se je potisnila na dno. Pa končno ima družino, ki je dolžna poskrbeti zanjo, če sama noče.

In reply to by omgh (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Ti si stvarno prizadeti poišči si ti pomoč v toj ustanovi kak druge pošilaš?

In reply to by Borja (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Prizadeti ste tisti, ki ste tak "razumevajoči", da se žrtev sploh ne sme braniti, ker bo s tem povzročila "bolečino" pri krivcu. Vau, kak ste vij plemeniti, srečen san, ka lejko živim med tak "dobrimi" ljudmi...
Internet je ljudi naredil butaste od butastih. Že res, da ima tudi prednosti, ampak stopnja idiotizma je pa neverjetna. Pa kak zabiti se imajo za najbolj pametne, pa neka v Google vtipka, pa že misli, ka je intelektualec, hahahaha... Sploh pa nima občutka, filtra, znanja,... prepoznati vrednost in pozitivne vrednote.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Borja, prvi stavek drži. Drugače pa mamo kup institucij, ki jih plačujemo, da delajo, ni treba, da se vse potiska na svojce, ki so pogosto preobremenjeni, če morajo poleg vsakdanjih obveznosti skrbeti za svojce. O družini te ženske pa ne bi, kako bi le poskrbeli zanjo, ne vem.

In reply to by Borja (nepreverjen)

Kralicaaa (nepreverjen)

Kakso dno. Ona je carica!!

In reply to by Borja (nepreverjen)

563 (nepreverjen)

Najbole srečen info portal, da lejko kaj od škofa napiše...mislin, ka so eno trije zaj zdraven toga članka ranč za v nebesa...

Tjaša02 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zagovarjate ŠKOFA pa ŽUPNIKA, v cerkvi pa nikoga ? Lidija je resnico povedala, najlažje je biti tiho pa se skriti ??
Ne nuca ona pomoči ona je pomoč ponidila z RESNICO. Seveda pa te keri preveč znajo trbej včasi UNIČITI, pa jih napravitina nore?!!! OPASNI ste ??

vodka (nepreverjen)

Ne motaj. Ta Lidija že dugo zna ka jo župnik ne šmergla pa itak za njega stara baba okoli njega skače. Do pred kratkin je nej znala kakcerkev od znotraj zgleda zdaj pa stalno v njej visi. Pa nej zavolo Boga ampak zavolo človeka šteri bi njoj lejko sin biu.

In reply to by Tjaša02 (nepreverjen)

bubek (nepreverjen)

točno,eto je opet sedela v prvi vrsti pa nonstop gledala v zupnika,pa te še naj što povej,ka je normalna ta baba

In reply to by vodka (nepreverjen)

Branimir (nepreverjen)

Babi, more bog pamet presvetiti.......

In reply to by bubek (nepreverjen)

Kobilicaaa (nepreverjen)

Ali pa mož. Ajajaj!

In reply to by vodka (nepreverjen)

neveneven (nepreverjen)

TJAŠA02-----KA PA TI BLUZIŠ ONA JE PONUDILA RESNICO........ON JE TUDI PONUDIL SVOJO RESNICO in KJE SMO ZDAJ, NE VEM...itak je brez veze. JA KDO BO PA 30 LET STAREJŠO ŽENSKO OD NJEGA JEBO, PROSIM TE... mogoče tisti ki je slepi in ne vidi ta mogoče.

In reply to by Tjaša02 (nepreverjen)

Travacaa (nepreverjen)

Isto kak bi lejko 30 let mlajšo

In reply to by neveneven (nepreverjen)

Kvaaak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lidija ne daj se! Mi smo s tebo!!!

Ssolae (nepreverjen)

Kje? V Ormozu ali Hrastovcu? Lepo se imejte.

In reply to by Kvaaak (nepreverjen)

Tjaša02 (nepreverjen)

Smo se skous!! Pa mo se skous ??

In reply to by Ssolae (nepreverjen)

Ssolae (nepreverjen)

Vau, dandas lahko vsak vsakeg ovadi. Vprasanje je samo ce sodisce potem to takoj ovrze. Pa to vsi vejo da je nepristevna, pristevn clovek, ne pocne taksnih norosti po slovenskih novicah, kot ta Klemeciceva.

FUJ SOBOTAINFO (nepreverjen)

DA bi vij na ton smotanon portali sobotainfo, ki je v sramoto razumnim Prekmurcom, telko od Kučana pisali kak pišete od škofa Štumfa bi vas še človek razmo. In imeli bi bokibogme kaj od Kučana pisati in njegovih tovarišev, ki majo dosta bremena na sebi. Ampak NE vi širite SOVRAŽNI GOVOR in po nepotrebnem VZNEMIRJATE ljudstvo, ki se potem naslaja v svojih anonimnih komentarih, saj ne da bi človik od vas pričakoval profesionalnost pri svojem posli ker tega tak nemate, pričakoval bi pa od vas malo človeškoga dostojanstva ampak niti tega nemate.
Čudi me kak vas zaradi vašega SOVRAŽNEGA GOVORA in ŠIRJENJA NESTRPNOSTI niso obiskali za to zaduženi organi (če bi mi bili seveda pravna država). SRAMUJTE SE TAKEGA DELA.

blekota (nepreverjen)

Ka cviliš janšek?!

In reply to by FUJ SOBOTAINFO (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Zakoj bi pa naj od Kučana pisali? Te morajo tüdi od nas šteri smo ga celo 2 X volili s približno 70% večino pa bi ga še tretjič, če bi smel kandidrati.

In reply to by FUJ SOBOTAINFO (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

KUČAN JE ZAKON !!!

In reply to by vodka (nepreverjen)

LudiRusi (nepreverjen)

MAFIJA!

In reply to by blekota (nepreverjen)

zvezdica 10 (nepreverjen)

Ok, afera gor ali dol, mene zanima samo, kdo je škof, da nekoga lejko javno označi za neprištevnega- in kdo je Baša, ka lejko sploh komentira to zadevo in se posmehuje morda res osebi, ki rabi strokovno pomoč. Zakoj škof za neprištevne ne označi župnike pedofile in tiste, ki imajo razmerja, čeprav bi naj bili v celibatu? Ne sodite, da ne boste sojeni so Jezusove besede. Baša pa škof bi mogla Sveto pismo prešteti še enouk ali pa se prekvalificirati za strokovnjaka za duševno zdravje in potem javno nekoga ožigosati! Glede afere pa- kjer je dim, je tudi ogenj!

blekota (nepreverjen)

... ali pa tiste keri so odrasli in v letu 2019 še vedni vrvlejo v pravlice o nekšon brezmadežnon spočetji, vnebozetji, vstajenji od mrtvih..... tu bi se ges bole pito što je prišeteven in što neprišteven.

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

BLEKOTA - ker tvoje pisanje, kjer kristjanom deliš neprištevne izpolnjuje vse pogoje za kazenski pregon po Kazenskem zakoniku ki pravi:
"Po kazenskem zakoniku (KZ-1) je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe".
sem podal kazensko prijavo na POLICIJO da se boš za vselej naučil, da ti ni vse dovoljeno.
Tudi tvoje skrivanje za blekoto ti ne bo sedaj nič pomagalo, ker se bo ugotovilo z imenom in priimkom kdo si. To naj bo opozorilo tudi tebi podobnim.

In reply to by blekota (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Že pa cviliš za brezveze?!

In reply to by FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

Vse san ti napisal ka te čaka, bomo vidli kak boš cvijlo. Sobotainfo jutri dobi zahtevek od policije, da jim posreduje potrebne podatke za ugotovitev tvoje indetitete, tak je namreč postopek za odkrivanje takšnih kot si ti. Pogledni v KZ -1 kakšna kazen te čaka.

In reply to by blekota (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Prijaviš ga sicer lahko... in če je upravičeno, bo policija zahtevala od sodišča dovoljenje za pregled teh podatkov pri sobotainfo.com. In to ne bo šlo ravno iz danes... na jutri!
In če dovoljenje dobi... potem bo res dotični "grešnik" malce švical... bolj, kakor na kakšni vročini! Glede na napisano pa močno dvomim... da bi sodnik obravnaval tako prijavo.
Sam sicer ne verjamem... verjame pa na milijarde ljudi po svetu... in so sedaj vsi neprištevni...?

In reply to by FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

ZA TRUPLO (nepreverjen)

Glej truplo, on vse kristjane in verujoče imenuje, da so neprištevni, tu ne gre za individualno ali osebno imenovanje ampak žali vso krščanstvo in zato izpolnjuje vse pogoje za kazenski pregon po KZ 1. Kot pravnik bom pa to že vedel. Predatavljaj si da bi na tak način žalil muslimane, kaj misliš bi naredili z njim. Tu gre za resne zadeve širjenja nestrpnosti in sovraštva, kar je pri nas kaznivo dejanje.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No, kaj boš storil je tvoja odločitev! Sam sicer dvomim (o pravu nimam pojma, da bo jasno), da bi se sodnik odločil za pregon v naši državi in to v korist Cerkve, vere? Takih komentarjev je verjetno na stotine po različnih forumih...

In reply to by ZA TRUPLO (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Tou lejko samo crkneš od smeja.... maš še več takšnih na zalogi? :)

In reply to by ZA TRUPLO (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Daj še malo cvili ka se še malo nasmijen prlej kak iden spat. :)

In reply to by FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Fuj blekota, Blekota ni napisal, da so verniki neprištevno, ampak da se je treba vprašati, kdo je tu prišteven. Poimenska razlika obstaja, zato dvomim, da boš s pregonom uspel. Sodišče je bilo doslej mlačno pri veliko bolj sočnih in neposrednih izrazih.

In reply to by FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

tuncika

Edini relevanten komentar na omenjeni članek je napisal FUJ SOBOTAINFO (nepristransko, argumentirano).
Drugič : Zakoj je gospa razkrila razmerje, ki kot kaže traja tri leta???????????????????????????????????????
Članek je po vsej verjetnosti "naročen" , ker je "fit" preklinjati cerkev !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tretjič : Se bo zaradi odziva na domnevno afero župnika in vernice škof Štumpf znašel na sodišču???????????
Članek je napisan v pogojniku : se bo ???????????????????? zgodila prijava, ki ni vredna omenjenih "prdecev", ki jih izstreljujete "plačani" foteljaši.
Četrtič : zgodil se bo : baba rekla, baba kazala, bla, bla, bla...…………………………………………………………………………………...

blekota (nepreverjen)

Nepristransko je prej napiso. Ka tij si tudi janšov cvilež?

In reply to by tuncika

FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

BLEKOTA - ker tvoje pisanje, kjer kristjanom deliš neprištevne izpolnjuje vse pogoje za kazenski pregon po Kazenskem zakoniku ki pravi:
"Po kazenskem zakoniku (KZ-1) je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe".
sem podal kazensko prijavo na POLICIJO da se boš za vselej naučil, da ti ni vse dovoljeno.
Tudi tvoje skrivanje za blekoto ti ne bo sedaj nič pomagalo, ker se bo ugotovilo z imenom in priimkom kdo si. To naj bo opozorilo tudi tebi podobnim.

In reply to by blekota (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Gnes pod postelo pogledni prlej kak bo šou spat.... mogouče se ti Kučan tan skrivle ka te v zasedi čaka.... ali pa blekota. :)

In reply to by FUJ BLEKOTA (nepreverjen)

odp91322

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Od moje prve plače sem prejel 32546 EUR za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga enkrat poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in je popolnoma spremenilo moje življenje.

poglej tukaj.........www.WebJob33.Com

Ортодокс (nepreverjen)
SAMUELson III (nepreverjen)

Nekdaj so bili preprosti, ponižni in skromni oznanjevalci vere, ka pa zdaj?! Je tudi to vzrok takim in podobnim ekscesom?! Trbej si naliti čijstoga vijna, nej samo pri meši, pač pa tudi pri pozitivni samokritiki,...

Carni vrag (nepreverjen)

Soboški rdeckari se borijo proti cerkvi.

blesaviprlek (nepreverjen)

ge nevem ge ste s komentarami.. ge ste pozabili Jevseka? njega bi za bozjo voljo tuj lejko malo vkljucili... nevem ge ste najsli baseka pa kucana... malo prosim jevseka pa zajca vkljucite.. prosinnnn

Državljan?! (nepreverjen)

Glede na vse napisano in prebrano bi Zahovič povedal. Maribor ŠAMPIJON. Pa zdaj vupan ka me nede taužo. ?

Viktor (nepreverjen)

Po vsem tem sem sklenil, da v bodoče nobene svoje osvajalke (tudi če bo 100 letna pijana čarovnica), ne bom več
odslovil, ker me bo sodno preganjala. S tožbo pa nedvomno uspela, kot vsaka baraba!

Bučko (nepreverjen)

Očitno se ima ženska za neko zvezdnico, seveda v svoji bolni domišljiji in vsak pameten vidi, da z njo nekaj ni v redu.

Carni vrag (nepreverjen)

V Sloveniji se imajo nori za pametne.

In reply to by Bučko (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Janša je CAR

vodka (nepreverjen)

Norcov.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Pa da vidimo zakljucek zgodbe?

Svetec (nepreverjen)

Pac se je zatreskala, tou prijde pa mine, vsi tej ka so je solali kak se dela z ljudmi bi pa lejko pametneje reagirali. Nej ka se po medijaj gluperajo, vej pa en mi naj priporoca medij ka se na prave novinare zaposlene,

App Valley (nepreverjen)

Thanks for such a nice post, gave me a lot of information. Get the Appvalley download apk and enjoy the latest apps for free.

teta pehta (nepreverjen)

Edino pravilno, da je vložila tožbo proti škofu. To, kar si ta škof dovoli in kar dela zadnja leta je poden od podna. In zelooooo daaaaleč od krščanskega nauka. Ne odobravam tega, kar se je dogajalo in tudi ne bom sodil kdo je kaj imel prav in kaj ne. Ampak, da taka oseba, kot je škof, ki uradno vodi določeno škofijo, javno izreče, da je nekdo neprišteven je višek nad vsem, kar je naredil hudega. Eno je, če to izjavi v določenem krogu in drugo, če to javno izjavi prdstavnik neke skupnosti. Za razglasiti nekoga za neprištevnega so točno določene institucije in točno določeni postopki in osebe, ki to izvajajo. Tukaj si je pa škof res dovolil veliko preveč. Kaj si pa on misli, da ima kakšnega svojega kaplana pred seboj, da lahko izjavlja, kar hoče. Enkrat končno naj vidi, da v Sloveniji obstaja civilna oblast in državni zakoni in se on in RKC ne morejo, kar tako povzdigniti nad vse.
Čas bi tudi že bil, da ga obiščejo še kakšni drugi organi, ki bi pogledali kako se kaj finančno dogaja na škofiji. Če bodo samo ugotovili, koga vse je imel za svetovanje jim bo lahko takoj jasno za kaj gre.

Svetec (nepreverjen)

Pa naj si rajsi ploscad pred cerkvijo uredijo, tou niti eden me vidi,

Carni vrag (nepreverjen)

Pustite vi škofa na miru. Skupaj s to vernico.

gun30528

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Za prvo plačo sem prejel 32546 € za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in popolnoma je spremenilo moje življenje. Glej tukaj >>>> www.WebJob33.Com

gun30528

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Za prvo plačo sem prejel 32546 € za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in popolnoma je spremenilo moje življenje. Glej tukaj >>>> www.WebJob33.Com

KUČAN MA VAS RAD (nepreverjen)

Pokojnina Kučanu vladajoči zdaj višajo še za tisoč evrov, ker se dogovarjajo, da bi povišali plače najpomembnejšim funkcionarjem, tudi predsedniku republike Borutu Pahorju. Plače bi povišali kakšnim 1500 funkcionarjem: ministrom, poslancem, sodnikom…
PAHOR SLABIH 7.200, KUČAN DOBRIH 5.700 EVROV
Pahorju bi se plača iz slabih šest tisoč evrov povišala na slabih 7200 evrov. Ker Kučanu pripada doplačilo do 80 odstotkov Pahorjeve plače, bi poskočilo tudi doplačilo k pokojnini. Kučan pa bi po novem dobil okoli 5.734 evrov pokojnine.
10 X VEČ NA MESEC KAK DELAVEC ZA 40 LET DELA

OŠ IV. (nepreverjen)

Vij desni s končano osnovno šoulo niti prepišavati več ne vejte. Te drugič rajši copy/paste besedila napravi. Edino, če eden od drugoga prepišavlete pa niti eden nema osnovne šoule končane, pa niti eden pisati ne vej.

In reply to by KUČAN MA VAS RAD (nepreverjen)

KUČAN MA VAS RAD (nepreverjen)

VSE JE KOPIRANO BUDALA, KI NE MORE PRENESTI RESNICE.

In reply to by OŠ IV. (nepreverjen)

lmo29265

V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com

Čergoli (nepreverjen)

Na tej sliki pingvin v krilu izgleda kot kakšen astronavt.

aafasf

Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ...

Preberite več.........>>>>.www.WebWork3.Com

aafasf

Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ...

Preberite več.........>>>>.www.WebWork3.Com

aafasf

Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ...

Preberite več.........>>>>.www.WebWork3.Com

diyanu (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice