Kroška ulica je med prenovo dvigala veliko prahu, kot kaže, se ta tudi po zaključku del ni polegel. 

Stanovalci Kroške ulice so nas opozorili, da so po dveh tednih od zaključka del, na delu ponovno bagri, ki razkopavajo pločnike.

Sanirajo pomanjkljivosti

O razkopani Kroški ulici smo se prepričali tudi sami. Na dveh odsekih so namreč razkopani pločniki, ker naj bi asfalt bil pretanek in bi se posedel.

Dela na Kroški minuli petek.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Mestno občino Murska Sobota, kjer pravijo, da izvajalec trenutno odpravlja pomanjkljivosti

»Med drugim sanira tudi območja, kjer je bilo ugotovljeno zastajanje vode in je potrebno tudi sanirati asfalte,« dodajajo na soboški občini.

Stanje na Kroški danes, ko dela niso potekala.
Stanje na Kroški danes, ko dela niso potekala.

Kroška dvigovala veliko prahu

Sicer pa spomnimo, da je med prenovo tamkajšnje stanovalce zmotilo, da dela vmes po nekaj mesecev niso niti potekala. Prav tako je stanovalce razburilo, da so najprej asfalt na cestišču želeli zamenjali le na določenih delih, dovoze pa asfaltirali le pri nekaterih hišah

Tudi po pisanju Sobotainfo se je potem vendarle asfalt zamenjal po celem cestišču, dovoze pa so asfaltirali pri vseh hišah. 

Posel na Kroški dobilo ljubljansko podjetje

Za posel na Kroški ulici se je sicer potegovalo več domačih podjetij, a je z najugodnejšo ponudbo uspelo manjše ljubljansko inženiring podjetje PROHAUS d.o.o. v lasti Klemna Zajca, ki je ponudbo oddalo skupaj s podjetjem HIP Plus v lasti Lada Babnika. 

Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, je za podjetje PROHAUS obnova Kroške ulice v Murski Soboti eden večjih projektov do zdaj, podjetje se je namreč začelo aktivneje ukvarjati z gradbenimi projekti leta 2018.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
heh... (nepreverjen)

tipično slovensko

Sumič (nepreverjen)

Pa ve se kdo je dotična oseba s strani Moms pri podpisu pogodbe? Se pravi dobi odpoved, tako kot vsaki delavec kateri naredi škodo v podjetju. Naša MOMS ima na oddelku za gradbeništvo in investicije po mojem mnenju zaposlene peke, kajti kakor se v MS urejajo gradbena dela se ne nikjer v SLO. Pa poklon vsem pekom.

1 (nepreverjen)

Sumič Ka pa bluziš vej pa za izvršitev del je odgovoren izvajalec nej občina. Po tvoje bi tebi delali kučo izvajalca si si san najšo pa si tij krijf za napake kere bi izvajalec napravo.

In reply to by Sumič (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Tudi Cankarjeva ulica je na novo asfaltirana in ob dezevju na vsakem dovozu stoji voda, saj se je asfalt posedel in voda ne odteka v jaške. Občinarji reklamacija izvajalcu?

barcelona (nepreverjen)

In pri ponovnem razpisu se izbere najcenejšega izvajalca , zgodba se bo ponovila. Naročniki del !?

Danes (nepreverjen)

Tako se dela v Sloveniji poceni in šlampasto in da je vse čimprej gotovo.

qpowq (nepreverjen)

cimprej?? a ni to trajalo nekam dolgo...

In reply to by Danes (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

DOSTI KRIVDE NOSI TUDI PROJEKTANT;)

nadzorni stanovalec (nepreverjen)

Ne šinfan rad delavcov keri delajo, tak tudi nemo šinfo tistih ka so delali na Kroški. Delavci so bili pridni gda so bili na deli, dosta časa kak je napisano v članki jih je po več dni nej bilo nigi za viditi. Bi pa pošinfo nadzorne, še celo tiste iz naše občine, keri so se cejli čas obnašali kak da jih to ne zanima in so se našin pripomban in predlogon večinoma posmehovali in se obnašali precej arogantno. Občutek smo meli ka se vse dela samo ka de lepou, nej pa ka de kvalitetno. Gnes se je lepo vidlo gda je malo bole deževalo kak pred dovozami nastajajo velke luže, celo pri prehodih za pešče se je nabralo dosta vode, kera je nej odtekala v kanalizacijo. Je prišo što gnes tou poglednot? Man občutek ka de se naša ulica konstantno še nekaj časa prekopavala pa popravlala, če glih nan je občina zatrdila ka se po končanih delih 20 lejt nesmi prekopavati.

rile (nepreverjen)

Nadzorni in projektant si zaslužita zapor in poravnanje vseh stroškov ponovne sanacije.Že dolgo govorim ,da nekateri projektanti ni so vredni ,da na njih sije sonce.

realnoo (nepreverjen)

ce bi bila pravica bi se tau zgaudilo...

In reply to by rile (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

Na cankarjevoj stoji veselo voda tudi na tisten redečem tepihu za kolesarje...

HojSS PRESS (nepreverjen)

Tipično za Slovenijo !!!!

Ko pade prvi dež se lepo vidi kako "strokovno" in "kvalitetno" je bilo opravljeno delo.

Koliko vem že od nekdaj ima vsak projekt nadzornika in ti nadzorniki poberejo zelo veliko denarja od investitorja.

Na marsikaterem projektu jih je zelo redko videti ali sploh ne.

Očitno je pač, da je glavno dobro pokasirat !!!

pomurc (nepreverjen)

Realnost javnih razpisov pri nas - izbrati najcenejšega izvajalca, ki gre seveda pod ceno, kvaliteta del pa temu primerna. Taka podjetja bi morala za slabo opravljeno delo dobivati neke minuse in ko bi zbral tri ali štiri, več ne bi mogel kandidirati na javnih razpisih.

ravninec (nepreverjen)

Niso krivi delavci ampak delovodje in gradbeni inženirji ki vodijo delo. A oni nadzirajo in gledajo kako se dela ali pa so v javni hiši?

Kroška tikev (nepreverjen)

Samo to pa resno, arogantni so pa bili ka ti slabo grata, predvsen te iz občine, ka je takši visiki pa sejri... najbole pameten na svejti, na konci pa san še čula ka se po občini hvali kak je dobro ulico zrihto!

Zaj san šla gledat. Rola! Men se tudi rola od njega...

Projektanta pelati nekan v svejt ka vidi kak se po novon delajo ceste pa kolesarske. Stara znanja iz faksa so več nej zadosta!

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Na nosu imamo vrhunsko gradbeno podjetje Pomgrad,posel pa damo tretje razrednim šalabajzarjem iz Lj,kot da nebi vedeli gdo so delavci v teh podjetjih...

Mokoca (nepreverjen)

Lepo je,če župani med regijami sodelujejo pa ni važno ,če si rdeč ali pameten.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

rdeć (nepreverjen)

Oprostite,predčasne volitve in stranka rabi denar.

Sobošški (nepreverjen)

To da se po 2 tednih spet razkopava ulica je dokaz nesposobnega nadzora. Tako nadzora gradnje in nadzora s strani občine. Kot je en že zapisal se je Rola samo rolo po ulici in bil zelo aroganten do skoraj vseh ki so imeli kako pripombo. No se bo Jevšek tudi o tem hvalil po FBju?

starček1 (nepreverjen)

No čakam da se šerif pohvali na FB da so po dveh tednih začeli razkopavati novi asfalt!

. (nepreverjen)

Nadzor je odpovedal. Nadzirati treba med gradnjo.

Lilo (nepreverjen)

Poglejte si staro ulico vrhunsko ha ha

gostujoči (nepreverjen)

Novinarji sobota info lepo si preskrbite podatke o projektantu, nadzorniku del, odgvoorni osebi, ki je bila zadolžena za projekt s strani MO MS pa to lepo objavite in ne bo več pisanja, kdo je kriv in kdo ni. Največ masla pa ima seveda župan, ki je to kot odgovorna oseba na MO to zraven gledal inn zadevo podpiral. Namesto da se vsak dan slika in objavlja kje je vse je bil in s kom se je nažiral pri Kodili naj bi od začetka stvar nesposobnim delavcem odvzel in dal tsitim ki se v to razumejo pa če tudi niso zaposleni na MO.

starček1 (nepreverjen)

No danes se še šerif na FB še ni pohvalil, da je dal gor rezati 2 tedna star asfalt. Malo zamuja. Zna mogoče kdo ali je bolan?

Cx3 (nepreverjen)

Mutavi posli pa te prej ka je to prišlo 1 miljon eurov to bi mogli do Beltinec napravete nej pa 800 metrov ceste.

kroški123 (nepreverjen)

Malo prlej so tan pred Merkatoron en cejli velki falat nouvoga asfalta vö sfrejzali. Zdaj frejzajo še tan pri Agroservisi. Ta cesta de mejla več krp prlej kak de gotova kak jih je pa mejla pred začetkon obnove. Ka nemo gučo ka mlake vodej stojijo pri sakšon prehodi za pešce, tak ka niti peški prek ceste na prehodi nemreš iti. Predlagan občini ka pozovej nekšo redno firmo ka ulico do konca napravi, ka tou pa zdaj resno več nema nikše forme. Ne ven za koga je tou zdaj vejča sramota, ali za izvajalca ali za občino kak naročnika. Pa ka še eno smejšnico naj omejnin. Tiste koše za smeti ka so nagnjeni so obrnoli na kolesarsko stezo, namesto na tisto stran ge je pločnik za pešce. Ka za diletantov more tou biti ka so pri ton projekti sodelovali?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice