Foto: Posnetek zaslona videa na Facebooku, Nikita Xever
Poglejte si, kaj se je v Supernovi res dogajalo, ko sta se zaradi zaščitne maske sprla varnostnik in starejši moški.

Našli smo posnetek incidenta v nakupovalnem središču Supernova, kjer je prišlo do spora med varnostnikom in starejšim gospodom.

V videoposnetku si oglejte, kaj se je dogajalo:

Spomnimo, policija je glede incidenta za uredništvo povedala, da policisti v zadevi vodijo dva postopka, in sicer: prekrškovni postopek proti osebi zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika po predpisih o zasebnem varovanju ter postopek presoje zakonitosti in strokovnosti izvedbe ukrepov varnostnika. 

Oglasil se je tudi Mercator

Dogodek je komentirala tudi trgovina Mercator, pred katero se je zgodil incident.

V Facebook zapisu so poudarili, da dogodek obžalujejo, sporočili pa so tudi da Mercator ne upravlja trgovskega centra Kranj Primskovo in tam ne zagotavlja varnostne službe.

Supernova je sprožila preiskavo

Za več informacij smo kontaktirali vodstvo nakupovalnega centra Supernova Qlandia Kranj

»Dejstvo, je, da je sprožena preiskava dogodka, kajti pripovedi očividcev in vpletenih so si nasprotujoče. Vsakršno nasilje je za upravo Supernove nesprejemljivo in ga ostro obsoja, hkrati pa je ena glavnih pozornosti zagotavljanje varnega in brezskrbnega nakupovanje vsem kupcem,« za uredništvo razlaga uprava Supernove. 

Takoj po seznanitvi s primerom so po njihovih besedah sprožili skrbno interno in eksterno preiskavo, kjer sodelujejo tudi s policijo, ki je bila na dogodku prisotna.

»Dogodek obžalujemo in hkrati poudarjamo, da do sedaj nismo zabeležili nobenega podobnega primera. Vpleteni varnostnik bo do razjasnitve okoliščin opravljal druga dela,« še zatrjuje vodstvo Supernove.

»Ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju«

Vodstvo Supernove dodaja, da se vsi vpleteni sodelujejo v preiskavi in si skupaj želijo čim hitrejšo razjasnitev okoliščin. Podatke, ki so jih pridobili s strani vpletenih do sedaj so si nasprotujoči, zato se jim zdi izjemnega pomena, da se primer natančno razišče.

»V skupini Supernova si prizadevamo za varno, brezskrbno in prijetno počutje naših strank, ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju in ga obsojamo. Vedno odreagiramo na morebitne neprimerne dogodke, skrbno raziščemo vse okoliščine in ustrezno odreagiramo z vizijo, da je kupec vedno na prvem mestu,« zaključi vodstvo. 

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kdor išče ta najde.............

Lipa3

Upam,da se kdo na tebe tako spravi in se 1000 krat bolj.

In reply to by tuncika

Trnek in cepljenje (nepreverjen)

Zakaj bi se name spravil? Jaz ubogam, če pa mislim, da so kršene moje pravice, pa pokličem ali policijo, ali pa nekoga tožim. Tale obiskovalec si je iskal, kar je dobil in to je to.

In reply to by Lipa3

daško (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se vijdi ka provocira ,namensko snemano.

Salafist (nepreverjen)

Si je zaslužo, kda njeme varnostnik 100x povej ka nesme on pa dale štorave se nemre te pitate zakoj je dobo svoje. Če neposlušaš pač dobiš

Gost5 (nepreverjen)

Budalo v uniformi je še vedno samo budalo, edino skriva se lahko pod nekimi pooblastili. A ni ustavno sodišče razveljavilo možnost kaznovanja v primeru če oseba ne nosi maske. To pomeni da varnostnik sploh nima pooblastila ravnati v tem primeru. Če bi imel kaj pameti bi ga pustil naprej, saj nikogar ne ogroža. Večja grožnja za širitev virusa so razni osebki, ki se pod pretvezo C pogoja gnetejo po raznih gostilnah, sestankih, kinodvoranah, ...

narod je čuda (nepreverjen)

Je ja, samo če Špar pravi ka notri morejo biti maske je to pač tak, ne dobiš kazen moreš pa se odstraniti iz njihovoga objekta. Jeba.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Ded stare bi si naj masko dal gor, kak velevajo pravila, nej ka se tan meče po tleh. Je pa izgleda vse zrežirano, ka nešče na skrivaj snemo.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Lajcimen (nepreverjen)

Prvi trije komentarji. Ovce.. De prišo vaš čas..

Neko (nepreverjen)

Ovce ste vi, ka bedakon sledite.

In reply to by Lajcimen (nepreverjen)

Gujtmanof (nepreverjen)

Pa neje bilo v prejsnjon clanki na to temo napisano ka je varnostnik izjavo ka se je stric san spotekno pa spadno?

Pol77 (nepreverjen)

Tej varnostnike si preveč vupajo.Ok pač nej je mel maske naj bi zvau policijo itd.Nej pa se na starejšega neka forsejra.Bog njeme pomagaj ka bi tou moj stari biu.

cepleni (nepreverjen)

Ta varnostnik je od SDS se vidi po obnašanju.

the doktor

Ka se nesme se ne sme!Če pa iščeš pa boš najšel...

Mo (nepreverjen)

Žalostno ka si eni 60 kilni "varnostniki" vse vupajo..in seveda na starejsoga se je vupal spraviti...me zanimle kak bi reageral či bil kakšen mlajši pa dokaj močen...in kak praviti eni v komentaraj maske v zaprejtij prostoraj so nej obvezne in nigdar nedo,to si je seveda naš velki Pleško zmislo svoje pogoje in tak more biti....žalostno v kakšnon sranji pa državi živimo..

aasa (nepreverjen)

Te varnostnik de mogo par plač dati tomi strici.

Ejni (nepreverjen)

Informacija iz prve roke. Haha

Kavanpoven (nepreverjen)

Ce bouta zahteva masko, not nesmis ker si priso v njihovo obmocje. To bi lejko meli tudi izven korone, se za koj drugoga, ampak to more biti vse jasno napisano, oznaceno. Ce s ten smatrajo ka je bokse za njih, si pac sami krojijo usodo, kda vec nede kupcov.
Takka deda nesmi notri pod niksin pogojon, ce nema maske in varnostnik ma pooblastilo pri varovanji, ka ce nejde nacik te more odstraniti.
Na posnetki je edino problem, ka varnostnik dedeka vrze dol kda on ze ide vkraj, nej pa not v bauto za kero pazi varnostnik. Ka sta si pa vse zgucala, sprovocerala pa je druga pesem.

čarni vrag (nepreverjen)

Ce bouta zahteva masko, not nesmis ker si priso v njihovo obmocje. To bi lejko meli tudi izven korone, se za koj drugoga, ampak to more biti vse jasno napisano, oznaceno.

Što ti je pa to povedo? Bauta je javni prostor in tudi tu valajo eneki zakoni kak vsepovsedi indri. Na sliki se vidi, da je varnostnik človeka porino, kda je bil obrnjeni proti njemi s hrbton.

In reply to by Kavanpoven (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Je varnostnik prav napravo? Neven. Bi lejko nači to spelo? 100%. Verjetno je nej edini za cejli center, pozovi kolega, počakaj ka pride, ga oba pobašeta pod roke pa idemo v na vrata.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Dežuren anticepilec vse zna. Samo njega pijtajte.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Kavanpoven (nepreverjen)

Bauta je last privat podjetja in ce si oni zmislijo najbole glupo stvar se jo mores ti drzati. Sploj pa glede pravil varnosti in nasplosno hisnoga reda.
Kelko skode si s ten naredijo je pa drugo, ampak to zaj nej point.
Za varnostnika viden ka se strinjava, lipou

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

PROVOZICARNJE S STRANI STARCKA IN DOGOVORJENO SNEMANJE INCIDENTA....MEDIJI PA TO PROVOKACIJO PREPAKIRAJO IN OBJAVLJAJO:)

50% KRIVICE ZA KOVID STANJE SO KRIVI MEDIJI!
OVCE NEODGOVORNE PA PODPIRATE MEDIJE IN TAKE DOGOVORJENE PROVOKACIJE!

Neko (nepreverjen)

Kapo doj za te komentar. Se 100% strinjan.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Grk (nepreverjen)

Pokažite faco tega varnostnika!

Pika na i (nepreverjen)

Itak nameščeno. Ne zagovarjam varnostnika. Ampak če lahko gre eden brez maske gremo vsi. Vsi ostali so neumni samo ta možakar ki je prišel izzivat je pa pamten.

ED (nepreverjen)

Koliko poznam varnostnike in varnostnice, je večina njih dokaj plitvih, z najnižjo izob. strukturo, razen
nekaterih pa lenih, moralno oporečnih in na nek način problematičnih. Razen redkih izjem, pravim. Če
tudi maske ni imel, fizične sile ne bi smel uporabiti. Naj bi ga opomnil, da si ali masko nadene, ali da trgovino
zapusti, v nasprotnem primeru pa da pokliče policijo. Toda marsikdo svojemu delu ni dorasel, tudi ta uniformi-
rani butalec ne.

Komunist še izda (nepreverjen)

Ti si sigurno duhovnik in svetnik.

In reply to by ED (nepreverjen)

Ejni (nepreverjen)

varnostnik je član s sindikata uličnih protestof ali pa DF.

realnoo (nepreverjen)

ko gledam profil te osebe imam obcutek, da gre za nekega aktivista. Pomojem vse zrezirano in poslano v paketu medijem, da naredijo spet neko zgodbo:)

MTS (nepreverjen)

Varnostnik ali policaj, to je eno in isto sranje oz. govno od človeka!!!
Zafrustriranci iz srednje šole, keri so 6 mesečni tečaj naredili in se zdaj s svojo uniformo izživljajo nad lidmi.

Fonzekk (nepreverjen)

Varnostniki so tam z razlogom in zaradi takih. Na vsakih vratih je vsaj dvakrat napisano, kakšni so pogoji za vstop v objekt. Eni pač tega ne upoštevajo in zato so tam varnostniki. Če ne sme ukrepati, potem lahko namesto tega postavijo kartonsko maketo. Glede na to, kako je od začetka vse snemamo, mislim, da je šlo za namerno provokacijo.

Resna (nepreverjen)

Provokacija praviš? Starejši moški proti veliko mlajšemu nasilnežu, a si ti na tabletah ali na drogi? Kaj tebi ni jasno, varnostnik se te ne sme dotakniti, lahko samo pokliče policijo in to je vse. Ne sodi, da ti ne bo sojeno.

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

za MTS (nepreverjen)

Najmanj si napisal, pa največ povedal!!!

Resna (nepreverjen)

Berem te komentarje in ne morem verjeti koliko sovraštva in zlobe nekatere osebe premorejo. To so osebe ki so pripravljene ubiti človeka zaradi maske, to so strahopetci ki z fake profila privoščijo starejšemu gospodu vse najhujše kar se da. Maske so padle, tako je US presodilo, to nihče ne spoštuje. Kako malo je potrebno, da človek človeku postane smrtni sovražnik.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice