Saga o betonski oviri na parkirišču na Kocljevi ulici se nadaljuje.

Če smo pred dnevi poročali, da so odstranili oviro, ki je onemogočala dostop stanovalcem do parkirišča, je betonska ovira nazaj.

Z betonskimi ovirami onemogočili parkiranje

Zgodba o betonskih ovirah in koritih na parkirišču pri blokih na Kocljevi ulici je stara že več let. Podjetje Kapion je namreč pred leti odločilo, da bo z betonskimi ovirami preprečilo parkiranje na njihovem zasebnem zemljišču.
 
V podjetju so takrat za Sobotainfo pojasnili, da so se za to potezo odločili iz razloga, ker so v preteklosti ljudje na silo želeli parkirati pri njih in so tudi večkrat zlomili rampo.

Prav tako sčasoma ni bilo več kontrole nad tem, kdo se vozi po tej poti in kdo ne, seznama stanovalcev, ki parkirajo in se vozijo tu mimo pa, da niso dobili, čeprav so zaprosili zanj. 

Uredili začasen dovoz

V zadevo so se v preteklosti »vmešali« tudi občinski redarji, ki so betonske ovire odstranili, a jih je lastnik zemljišča vedno znova postavil nazaj. 
 
Betonske ovire največ sivih las povzročajo stanovalcem Kocljeve, ki le s težavo pridejo do svojih parkirišč. Občina je sicer stanovalcem začasno uredila dovoz do parkirišča za slaščičarno Niki.

Prehod omogočen le dvema stanovalcema

Po številnih pripetljajih in postavljanjem betonskih korit in ovir je zadeva pristala na sodišču. In dočakala razplet. Po informacijah Sobotainfo je lastnika zemljišča tožila večina stanovalcev, ki ki ima težave s parkiranjem, a sta do konca vztrajala le dva. Sodišče je na drugi stopnji potrdili sodbo in izvršbo.

Tako sta stanovalca na račun lastnika, ker je ni sam, dala odstraniti betonsko oviro.

Kolikor je iz te zmede mogoče razbrati, bo po tem, ko bo parkirišče nared, saj lastnik namerava urediti asfalt in na novo postaviti zapornico, prehod omogočen izključno tema stanovalcema, je sporočil lastnik zemljišča. 

Vendar dodaja, da le do razpleta tožbe za motenje lastnine ali do razpleta pritožbe na ustavno sodišče.

Razumi, kdor more.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kozel (nepreverjen)

Ne razmin.. Kapion je lastnik zemljisca.. redari odstranjajo betonske ovire. Naj mi nesce po kmecko razloze

Pax (nepreverjen)

Se strinjam. Socializma ni več, lastnina je sveta!

In reply to by Kozel (nepreverjen)

Barabe so (nepreverjen)

24sata/sesvecani-se-bune-se-zbog-skladistenja-glomaznog-otpada-istraumatizirani-smo-od-smeca

In reply to by Kozel (nepreverjen)

Sako (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa dobro, naj nešče povej ge naj folk parkejra, če je celi center pod plavo cono?

Aaaa (nepreverjen)

Lastnik ma pravico ka z lastnino dela kak je njemi vola. Nesmi pa preprečiti dostopa lastnikon do svojih parkirišč, či je že od nekdaj tu potekala ta pot pa temu lastniki nejso nasprotovali. Po moje se tu ide za služnostno pot nej pa za parkejranje.

In reply to by Sako (nepreverjen)

Kocelj1 (nepreverjen)

Kaksna sluznostna pot? To ka se zdaj dogaja je samo odraz dolgoletne pozidave centra mesta brez prave vizije in organizejranosti. In pa to ka vecina lidij se vedno miselno zivi v socializmi in nema odnosa do privatne lastnine. Vacik vsi antikomunisti, gda pa pride do taksnih situacij pa miselno vsi nazaj v jugoslavijo. Poglednite malo druga mesta doma in v tujini. Privat je privat in samo od lastnika je odvisno ka de s svojo nepremivnino delo. Sluznostne poti pa valajo samo pri dostopi do stanovanjskih his gda drugoga dostopa nega. V ton primeri pa je malo drugace.

In reply to by Aaaa (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Kocelj san napijso fajn jak je s služnotno potjo. Pa seveda je tak či majo dostop do svojih parkirišč brez omejitev po drugi poti je tak, či pa nemrejo pa more lastnik omogočiti dostop preko svoje parcele. Ka je tu spor oa toč none ven izgleda pa je sodišče nesposobno tou rejšiti.

In reply to by Kocelj1 (nepreverjen)

Kocelj1 (nepreverjen)

Sakšomi stanovanji v dotičnon stanovanjskon bloki pripada parkirno mesto v podzemni garaži. Si tou znao ka majo oni pakirišča pod zemljo? Ali ka je problem? Trbej se malo dale okoli pelati pa te duže do stanovanja iti. Pa še skoz okno nemreš celi čas na svoj avtek gledati, pa sousidi tudi ne vidijo kakšen avto maš. :)
OK, malo heca ali dejansko je tak. Stanovalci majo urejen dovoz do parkirišč, majo podzemne garaže... ne vidin problema. Je pa fora ka bi celo meli menje problemov, če bi zahtevali umik betonskih blokov tan ob dovozi v podzemno garažo. Mislin ka je tan nej privat zemljišče. Ali eni pač očitno nemrejo iz svoje kože in nucajo konstantno štukanje in dokazovanje svojoga prav. Če se spomnimo na dugo tradicijo štenkarije in pritoževanja prek vsega in svačega iz strani stanovacov toga bloka me to okoli toga parkirišča sploh ne preseneča.

In reply to by Aaaa (nepreverjen)

Oleki (nepreverjen)

Resno me zanima zdaj :) Ge pa je ta podzemna garaža? :)

In reply to by Kocelj1 (nepreverjen)

Kneževič Kocelj (nepreverjen)

Moren te razžalostiti, ka je tou nej rejsan. Pred par leti san kupo stanovanje v enon izmed teh blokov. Pri nakupi san dobo samo daljinec za rampo, kera je zdaj zaprejta z betonsko oviro. Parkirno mesto v podzemni garaži, kera je zaprejta s posebnimi vrati, majo samo določeni stanovalci in niti slučajno nej vsi. Ostali parkiramo na parkirišči pred blokom, ge je že od nekda parkirišče z uvozom s Kocljeve ulice.

In reply to by Kocelj1 (nepreverjen)

Oven (nepreverjen)

Če ne kupiš parkirišča, pač ne moreš parkirati.
Kaj tukaj ni jasno?
Zastonj si parkiral, dokler parkirišče ni dobilo lastnika.
A bi ti dovolil, da nekdo brezplačno parkira na tvoji lastnini?

In reply to by Kneževič Kocelj (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Bravo Kocelj, odličen komentar👍🏻

In reply to by Kocelj1 (nepreverjen)

seveda so (nepreverjen)

Afganistanske pasti

In reply to by Aaaa (nepreverjen)

Sunce van... (nepreverjen)

Tej stanovalci imajo podzemno garazo z enim parkirnim prostorom na stanovanje in dovoz vanjo z vrtne. Jih pa kar nekaj svoja mesta oddaja, sami pa parkirajo zunaj. Zasebna lastnina je pac zasebna, socializem smo pustili za seboj. Vendar si eni tega ne dajo dopovedati

In reply to by Sako (nepreverjen)

Jgdgiitgh (nepreverjen)

To pa moraš vprašati občinske veljake z policajem , pardon županom na čelu.

In reply to by Sako (nepreverjen)

vkm (nepreverjen)

naj naprave na svoja parkirna mesta dvižno oviro, pa je problem rešene..
pa se naj vozijo skoz.,
ovak pa parkirna kuča se naj naprave, samo do v sobote do 22 stoletja nede..

virolog (nepreverjen)

Štukanje je nej vredno, še najmenje pa za parkeranje. Prej ali slej nas čaka park plac na Čopovi.

sunce van... (nepreverjen)

če pa de, pa nišče nede pakejro not, ker nede zašenki.

In reply to by virolog (nepreverjen)

Sunce van... (nepreverjen)

Zakaj ps stanovalci ne zahtevajo odstranitve betonskih cvetlicnih korit z vrtne 6? Tisto ni privat zemljisce.

p3p (nepreverjen)

Vsakome je namenjeno zemljišče ali pa raztros tako naj vsak keri misli ka de sebof neso se moti in to je edina praviica, moreš pa redno zafrustrerani biti ka se s takšin ukvarjaš

Oh kako čudovito , (nepreverjen)

me boli k....za parkiranje in Soboto.

omran (nepreverjen)

bi raje svoje riti posadili na kolesa ali kar peš, ne pa da se vozičkati zaradi sramotnih 5 m. kar ubadajte se s tem problemom, namesto da bi kaj za zdrvje in planet napravili.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Pravi problem je, kot je že en zgoraj napisal, da se nekoč ni pristopilo sistematično k urbanizaciji.
Ne samo v Murski Sobotu ampak tudi marsikje drugje so zidali bloke in niso razmišljali, da je potrebno na vsako stanovanje vsaj en prakirni prostor. Pa še kakšen, ko se pride na obisk in podobno.
tega nekoč nihče ni predvideval.
Potem je še zaplet z dovozi in prevozi.
Ko so se pa pojavila še razna podjetja in razni kvazi lastniki, ki so nekaj poceni kupili so pa se pričeli še dodatni problemi okrog tega.
In kako sedaj vsakemu omogočiti še polnilnico za električni avto, če še parkirišča in dovoza nima ?
Še mimogrede. Nekateri si pač zamišljajo, da lahko kar tako zaprejo dovoze, kjer so se ljudje že 50 let vozili in računajo, da bo občina za tiste poskrbela in jim naredila nove dovozne poti.

Oven (nepreverjen)

Hojs, tokrat pa si močno mimo vsekal🤪

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj de ta bedarija šla na ustavno sodišče. Mi smo država Butalcev.

Terminator (nepreverjen)

Po zakonu imajo pravico parkirati samo stanovalci bloka.Garantirano pa tam parkirajo najbolj prismuknjeni prekmurci v prekmurju iz Ižakovec in okolice.Ti so namreč vsi istospolno ali dvospolno usmerjeni buzerantski guzači kateri čez ležeče policaje kot sem videl,ko sem bil na obisku pri sorodnikih v Dokležovju trobijo z sirenami avtomobila.
Prebivalci so mi povedali,da je to razpoznavni znak med pedri,dvospolniki in buzeranti in,da doživljajo nekakšen orgazem v riti,ko se peljejo čez ležeči policaj in od užitka morajo trobiti hahahahahahahaha.
Takih prismuknjeno psihično prizadetih guzaških izmečkov ni nikjer drugje v sloveniji kaj šele po svetu.Hahaha
Navadni kmetavzarski zahojeni butli kateri imajo v svojih pedrovskih seljaških bučah samo zrak.Hahahaha
Torej kdo je buzič se naj postavi tam na cesto pokača tistega ki bo trobil in že ima svojega istospolnega guzaškega partnerja.Hihihihihihihihihihihihi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice