V bližini Gajševskega jezera, ki je priljubljeno med ribiči, našli pravo smetišče.

V okviru Ribiške družine Ljutomer od leta 2007 deluje kraparska sekcija, katere namen je promovirati sodoben način krapolova na način ujemi in spusti. Člani kraparske sekcije se namreč zavzemajo za zaščito krapitalnega krapa in amurja. 

Vodja kraparske sekcije in ostali člani pa so v zadnjem času precej nejevoljni. Pri svojem delu in čiščenju ter pospravljanju odpadkov se še vedno najdejo takšni, ki jim ni mar za čisto in zdravo naravo. 

V zadnjem času je namreč razmetanih odpadkov v naravi vse več, kot pravijo člani kraparske sekcije, je vse to že preseglo vse mere dobrega okusa. Najdejo se razmetane smeti vsepovsod ob obrežju jezera, ki jih za seboj pustijo tudi kolesarji in sprehajalci. 

Po mnenju članov kraparske sekcije pa za seboj veliko odpadkov pustijo tudi ribiči, ki bi morali najbolj skrbeti za čistočo okrog vode. Kot pravijo je sramotno za ribiča, ki pride na ribolov, da ob koncu ribolova ni sposoben za seboj počistiti svojih odpadkov ter jih pusti v naravi.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mošt, (nepreverjen)

BO JIM KACIN POKAZAL KAJ JE DISCIPLINA!!!

someone1 (nepreverjen)

žalostno, da sami ne vedo kako se obnaša v naravi.

In reply to by Mošt, (nepreverjen)

MurekIN (nepreverjen)

Naj določijo številke ribolovnih mest, kje bo ribil sporoči ob nakupu karte, zadnji dan ribolova je znan, nato pa kontrola in brca iz RD za kršitelje, drugače ne bo reda! Eni sicer hodijo k vodi samo pit in kadit, vendar so redki! Gnojov je dosti!

.. (nepreverjen)

Dvomin ka ribiči delajo takšne packarije, Sakši ribič ma mesta na kera se vrača pa sa sebi valjda nede tou delo. No se pa najdejo zmejs.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Po embalaži, vidni na slikah, gre tudi za ribiče.

In reply to by .. (nepreverjen)

Domoljub1234 (nepreverjen)

Da ni spet janša kriv.Pri levici je vse možno!

Starejše novice