Mura se bo v spodnjem toku še razlivala.

Po podatkih oddelka za hidrološke napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje Sava, Drava in Mura ter reke v alpskem svetu severozahodne Slovenije, na Vipavskem in deloma v porečju Ljubljanice ohranjajo veliko vodnatost, drugod pa je vodnatost rek večinoma srednja. 

Drava, Mura v spodnjem toku in Ljubljanica na Ljubljanskem barju se še razlivajo v manjšem obsegu.

Danes popoldne bodo ob krajevno močnejših padavinah lahko na teh območjih hitro narastejo posamezni hudourniških vodotoki.

Mura bo danes upadala, v spodnjem toku pa se bo sprva še razlivala. Drava bo jutri zjutraj začela upadati, do jutri sredi dneva se še lahko razliva v manjšem obsegu na izpostavljenih mestih. 

V soboto bodo vse reke upadale, prevladovala bo srednja vodnatost rek.

Vir: agencija za okolje

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi poplavljenega vozišča zaprta cesta Srednja Bistrica - Razkrižje na mostu čez Muro.

Zaradi razlivanja Mure je zaprt tudi mejni prehod Hotiza - Sveti Martin na Muri.

Vir: agencija za okolje

Po zadnjih meritvah, ki so bile danes, ob 9.30, je Mura začela padati. 

V Gornji Radgoni ima reka Mura pretočnost 568,3 kubičnega metra na sekundo.

Upadati je začela tudi Ledava.

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo danes pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo sredi dneva in popoldne pogostejše. 

Popoldne bo prehodno zapihal severni veter. 

Proti večeru se bo od severozahoda jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem ob šibki burji okoli 22 stopinj Celzija, navaja Agencija za okolje.

Jutri bo delno jasno, popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do devet, najvišje dnevne od 19 do 25 stopinj Celzija. 

Kakšni so obeti?

V soboto bo večinoma sončno. Popoldne in zvečer lahko predvsem v zahodni in severni Sloveniji nastane kakšna ploha ali nevihta. Jugozahodnik se bo okrepil.

V nedeljo bo sončno, verjetnost za kakšno popoldansko ploho bo majhna. 

Vsak dan bo topleje.

Vpliv vremena na počutje

V četrtek bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. V petek bo vpliv vremena na počutje ugoden in spodbuden.

Komentarji (1)

čarni vrag (ni preverjeno)

Cesta Srednja Bistrica je neustrezno projektirana, enako cesta Hotiza - mejni prehod. Nekoč so ob poplavah zapirali tudi cesto Dokležovje- Veržej, saj je neki norec speljal cesto kar skozi visokovodni nasip. Ne boste verjeli, ampak ob rekonstrukciji leta 1998 so hoteli to norost ohraniti. Šele po odločnem protestu veržencev so cesto dvignili, tako da gre čez nasip.

Starejše novice