Njun zakon je trden že 69 let.

V prleški vasi Bučečovci, v občini Križevci pri Ljutomeru, jesen življenja preživljata 95-letni Anton in njegova 92-letna žena Elizabeta Šijanec.

Anton in Elizabeta sta se poročila pred 69 leti v župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru.

Če jima bo zdravje služilo, bosta prihodnje leto obhajala platinasto poroko, to je 70 let skupnega zakonskega življenja. 

Zakonca Šijanec sta 69. obletnico poroke praznovala v krogu svojih domačih. 

Kakšen je njun recept za dolgo življenje?

Življenjska zgodba Antona je prepletena in stkana s številnimi nitkami, ki so prepletale njegovo življenje, ki mu ni bilo postlano z rožicami, temveč ga je krepilo kmečko delo na kmetiji in v gradbenem podjetju v Gornji Radgoni in v tovarni v Ljutomeru. 

Žena Elizabeta, ki šteje 92 let, je po končani osnovni šoli končala tečaj za trgovko, vendar je zaradi potreb na domačiji staršev pustila službo. Vse življenje je posvetila delu na prleški zemlji, družini in vzgoji otrok. 

Da sta se učakala tako visokega zakonskega življenja, sta živela umirjeno življenje, se celo življenje spoštovala in pomagala en drugemu. 

Kljub starosti sta še oba dobrega zdravja in bistrih spominov na skupno prehojeno zakonsko življenjsko pot. Njun recept za dolgo življenje je v tem, da moraš vedno biti delaven

Komentarji (1)

eko tička (ni preverjeno)

Čestitke iz srca in željo za mnogo zdravja slavljencema pošiljam v Prlekijo.

Starejše novice