Vir: PMSNS
Pri podružnični šoli v Gaberju bodo kmalu začelo z izgradnjo nove telovadnice v vrednosti 1,3 milijona evrov.

Občina Lendava je pred kratkim uspešno zaključila postopek javnega naročila, župan Janez Magyar in Igor Klemenčič, direktor podjetja GDO, gradnja, dom, okolje sta v sredo, 16. avgusta 2023, v mestni hiši svečano podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo telovadnice pri podružnični šoli v Gaberju.

Vrednost pogodbenih del znaša 1.314.163,77 evra z davkom na dodano vrednost.

Objekt bo sestavljen iz dveh delov

Predmet pogodbe je izgradnja telovadnice, ki obsega novogradnjo telovadnice pri Osnovni šoli Gaberje v skupni površini 708,9 kvadratnega metra.

Novozgrajeni objekt bo sestavljen iz dveh delov, in sicer iz vadbenega prostora in pomožnega dela, katerega gradnja je predvidena v eni etaži. 

Objekt telovadnice bo povezan z obstoječim objektom podružnične osnovne šole preko povezovalnega hodnika, v sklopu katerega se izvede tudi glavni vhod v telovadnico.

Nova telovadnica bo pomemben prispevek k razvoju športa in rekreacije«

»Nova telovadnica bo pomemben prispevek k razvoju športa in rekreacije v naši lokalni skupnosti, hkrati pa bo omogočila boljše možnosti za aktivno preživljanje prostega časa za vse generacije,« je ob podpisu pogodbe povedal Magyar.

»Pričakujemo, da bo nova telovadnica postala središče športnih dogodkov ter prostor, kjer se bodo lahko srečevali vsi ljubitelji gibanja in zdravega načina življenja,« je dodal.

Uvedba izbranega izvajalca v delo že jutri

Magyar je za Sobotainfo pojasnil še, da bo že jutri uvedba izbranega izvajalca v delo.

Gradnja naj bi bila zaključena konec meseca oktobra 2024

Začetek gradnje je previden v drugi polovici meseca septembra, izvedba investicije pa je po zagotovilu delodajalca v roku enega leta, predvidoma konec meseca oktobra 2024.

»Dodal bi samo to, da mo uspeli s pravim pristopom k javnemu naročilu izvajalca prvotno ponudbo 1,8 milijona evra znižati na 1,3 milijona evra,« je pojasnil Magyar.

Del finančnih sredstev so zagotovili iz madžarskega sklada Betlehem Gábor Alapitvány.

Starejše novice