Prenova matične enote v Doma starejših ne bo končana do predvidenega roka, podpisan aneks k pogodbi.

Pred dobrim letom dni sta Dom starejših Lendava in Podjetje Pomgrad podpisala pogodbo za izvedbo prenove matične enote v Rakičanu.

Prenova zajema celotno ureditev matične enote v Rakičanu, upoštevani pa bodo tehnični standardi in normativi, ki veljajo v socialnovarstvenih ustanovah. Vrednost pogodbe znaša 13,5 milijona evrov.

Datum za dokončanje del se izteka, dela še niso zaključena

Planirani rok za dokončanje del je bil ob podpisu pogodbe 30. junij 2023

V mesecu marcu smo o prenovitvenih delah in otvoritvi prenovljenega doma že povprašali Zorana Hoblaja, direktorja Doma starejših Rakičan, ki pa ni razkril veliko: »Ena oprema še manjka, čakamo, da nam jo dostavijo, kar pa ni vezano na uporabno dovoljenje

Kapaciteta v matični enoti Doma starejših Rakičan bo po končani prenovi štela 221 postelj, kdaj pa bodo dela končno zaključena?

Rok izvedbe del se je podaljšal do 30. septembra 2023

O poteku del in zamudah smo se ponovno obrnili na Zorana Hoblaja, slednji pa je za Sobotainfo pojasnil, da je Dom starejših Rakičan podpisal s pristojnim ministrstvom aneks k pogodbi, na podlagi katerega se rok izvedbe podaljša do 30. septembra 2023.

»Večina izvajalcev projektor React-EU, je podaljšalo roke, saj so bili ti prekratki za izvedbo tako obsežnih in zahtevnih investicij,« je pojasnil.

»Seveda si vsi skupaj tako stanovalci, kot tudi zaposleni želimo čimprejšnje vrnitve v prenovljeni matični Dom,« je še dodal.

Vprašanja o časovnici del smo naslovili tudi na Podjetje Pomgrad, slednji pa so nam odgovorili, da naj se o časovnici poteka del obrnemo neposredno na naročnika del, to je Dom starejših Rakičan.

Najemodajalec ima več sodnih postopkov s strani upnikov, med drugim tudi od dobavitelja elektrike

Med prenovo matične enote v Rakičanu ima Dom starejših Rakičan na začasni lokaciji v objektu v Diani nameščenih 120 stanovalcev

Najemodajalec je Družba Prekmurka, ki ima več sodnih postopkov s trani upnikov, med njimi tudi dobaviteljev elektrike, plina in kominalnih storitev.

Za odziv na omenjene sodne postopke smo se obrnili na Hoblaja slednji pa je pojasnil, da z navedbami glede pravnih subjektov niso seznanjeni in jih ne morejo komentirati.

Spomnimo ...

Ministrstvo za solidarno prihodnost, ki bdi nad investicijami v domove starejših, je pred tremi meseci ugotovilo nepravilnosti pri izboru zunanjih izvajalcev v okviru evropsko sofinanciranih projektov.

Na Generalno policijsko upravo so tako prijavili sum goljufije, projekte prenove domov pa bodo po vsej verjetnosti doleteli še finančni popravki, torej zmanjšanje evropskih sredstev za obsežna gradbena dela, ki so trenutno v polnem teku

V Domu starejših Rakičan so za prenovo matične enote prejeli 12 milijonov evrov. Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj ni zanikal, da se je njegov projekt znašel v preiskavi nepravilnosti. 

»Ker zadeve šele urejujemo, jih trenutno ne bomo komentirali,« je bil skop Hoblaj, sicer nekdanji soboški podžupan in aktualni mestni svetnik.

Komentarji (21)

Šprelica (ni preverjeno)

Diana de tak ostala bivalna enota za pokretne starejše lidi.. odvetnika keriva sta se pa tak obogatila na tej račun goljufije ka je v katastrofalnon stanji Diana ostala, ka nemo gučo o stari tobačni, sta pa fiknola v iz MS...

Chirikhli (ni preverjeno)

Dela bodo končana, ko bo z najemninami odplačan hotel,...

Ich (ni preverjeno)

Prenovljeni del doma v Rakičanu v katerem so že naseljeni stanovalci je pa brez delujočih klimatskih naprav pa brez delujočih klicnih naprav tako da se naši nepokretni starši v tej vročini kuhajo v svojih sobah in posteljah pa še poklicati ne morejo sester, ker jim ne delajo zvonci......... vodilni pa se hvalijo da bo prenova stala 13miljonov. Katastrofa.....

Lolo (ni preverjeno)

Me zanima kelko twh starcov bi melo doma klimo ,zdaj so bar na cistom pa mujti

In reply to by Ich (ni preverjeno)

Yuuii (ni preverjeno)

??? Doma ne plačujejo na mesec take vsote zato da nimajo klime in ja veliko jih že ima tudi doma klimo.

In reply to by Lolo (ni preverjeno)

Lolo (ni preverjeno)

Me zanima kelko twh starcov bi melo doma klimo ,zdaj so bar na cistom pa mujti

In reply to by Ich (ni preverjeno)

54 (ni preverjeno)

Žal nobeden "predjamski grad" ne more biti hotel A kategorije! S tem se je pač treba sprijazniti.

In reply to by Ich (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Zveni kruto, je pa to žal resnica. Ljubo doma, kdor ga ima.

In reply to by 54 (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hehehe, stara zgodba.

Vedno se dela zavlečejo.

Tam, kjer je v igri denar davkoplačevalcev še posebej.

Aneksi in visoke cene so stalnica.

Za te milijone bi kak zasebni investitor sezidal nov dom !!!

Blagor podjetjem, ki delajo tam, kjer je proračunski denar.

Bravooooo... (ni preverjeno)

Pa to je normalno, ka to sploh pisurite.

9999 (ni preverjeno)

SVOBODA JE, PLEŠITE NORCI, KI STE VOLILI BANDO.

.. (ni preverjeno)

9999 ti si rejsan genij, da se je tej projekt začo še tej stranke niti nej bilou, samo tou tvoji SDS možgani ne dojamejo.

In reply to by 9999 (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Norci so že odplesali na smetišče, svojega "dreka", ki so ga zapustili tej vladi, pa niso za seboj počistili. Res so prave gnusobe! Tudi najslabši ples je boljši od bežnja pred vodnimi topovi!

In reply to by 9999 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Bog daj svobodo in plesa do onemoglosti!

In reply to by 9999 (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

ka pa zeleni dvor ali de pa brazilski geto notri

cevaparka (ni preverjeno)

b*uncova se bo selila? mogoce ve kdo kaj?

In reply to by majmun (ni preverjeno)

Koga maš v mislih? (ni preverjeno)

S?

In reply to by cevaparka (ni preverjeno)

~ (ni preverjeno)

Seveda tak je planirano ,da se bo zavleklo .Več pejnez dobijo lastniki Diane

Črenšovci heute (ni preverjeno)

Sobotainfo februar 2023:...: Sočasno v Črenšovcih poteka tudi rekonstrukcija stavbe, ki bo v kratkem prav tako postala enota doma za starejše. Vrednost celotne investicije znaša 1,95 milijona evrov. Celovita prenova naj bi se zaključila do konca junija. Kapaciteta Doma starejših Črenšovci bo po prenovi 26 postelj....
Junija 2023 de te keden konec. Objekt je že gotof?

majmun (ni preverjeno)

se hecas,so zacnoli,ali kak

Labod (ni preverjeno)

Hoblaj ali ka że je dobro zna zakaj se bodo dela zavlekla

Starejše novice