Lansko leto je bila podpisana pogodba za izvedbo prenove matične enote v Rakičanu v vrednosti 13,5 milijona evra. Prenova naj bi trajala do sredine letošnjega leta, z današnjim dnem pa se bodo nekateri izmed stanovalcev že vselili v prenovljeni del doma.

Prenova matične enote Doma starejših Rakičan se je začela lani. Od takrat je polovica stanovalcev doma začasno nastanjenih v Hotelu Diana

Po neuradnih informacijah Sobotainfo, naj bi se z današnjim dnem pričela selitev stanovalcev iz negovalnega oddelka v prenovljeni del doma starejših Rakičan. 

120 stanovalcev končno deležnih selitve

V telefonskem pogovoru za Sobotainfo nam je direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj potrdil informacijo, da navedba, da danes poteka selitev stanovalcev drži: »Da, včeraj smo dobili uporabno dovoljenje

Povedal nam je še, da bodo preselili 120 stanovalcev. 

O prenovitvenih delah in otvoritvi prenovljenega doma še zmeraj ne razkriva veliko: »Ena oprema še manjka, čakamo, da nam jo dostavijo, kar pa ni vezano na uporabno dovoljenje.«

V sredini februarja nam je pojasnil, da so trenutno v teku zaključna dela v prvi polovici objekta. 

Po prenovi 221 postelj

Kapaciteta v matični enoti Doma starejših Rakičan bo po prenovi štela 221 postelj.

Spomnimo, prenova zajema celotno stavbo: od vgradnje novih instalacij in opreme v objektu, uredila se bo tudi nova pralnica. Po prenovi bodo urejene le eno- do dvoposteljne sobe z lastnimi sanitarijami in kopalnicami.

»Prav tako bomo pridobili novo pralnico, nove socialne prostore za stanovalce, nove prostore delovne terapije, nove prostore fizioterapije, garderobe za zaposlene in prenovljene pisarniške prostore,« je pred časom pojasnil direktor doma starejših.

Komentarji (9)

Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Vse navedbe so resnične-res so danes preselili vse predvidene stanovalce.....Pomgrad vedno vse zrihta kot je treba in v roku.

Gost1234 (ni preverjeno)

Samo v Lendavi ne ker imajo zelo pametnega direktorja.

In reply to by Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Hahaha (ni preverjeno)

Pomgrad vse zrikta???? Pomgrad NiC ne zrikta, vse roke prekoracijo, pa vse cene se coj napihnejo. Niti en projekt v zadnjih 10 letaj so se nej naredili kak je bilo zgucano.

In reply to by Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Zakaj so potem največji v Slo in vsepovsod glavni izvajalec?

In reply to by Hahaha (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

baje sestre pušijo
ponoči
in
podnevi

In reply to by Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Huuh (ni preverjeno)

V povprecji je cena po osebi 1200€, in ce majo +-220 postelj je to mesecno +-260.000€ prihodka. To pa so zasluzki 🥳

naftaš (ni preverjeno)

Huuh nej na pamet nekaj izjavlati.Imam tan mamo pa še nejsan plačal prek 750 evrov.Te pa še enkrat izračunaj povprečje.Telko plačujejo za tiste ki so nepokretni in stalno v postelji.

čarni vrag (ni preverjeno)

750 evrov je za socialce ki jih je 5 v sobi
ne glede na spol

In reply to by naftaš (ni preverjeno)

vancek (ni preverjeno)

Jonova dobro puši?

Starejše novice