Predsednik Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije pravi, da so delodajalcu že pred časom dejali, da naj ne izziva usodo. Grozil jim je s stečajem, do katerega bo naposled tudi prišlo.

Danes smo poročali o tem, da naj bi bile razmere v Hotelu Diana nevzdržne. Svojo zgodbo so z nami delili nekateri od zaposlenih v Hotelu Diana, ki so dejali, da morajo delati zastonj. Direktor Boštjan Serec pa je potrdil, da gre podjetje v stečaj. 
V tem času nam je uspelo priklicati tudi Kristijana Lasbaherja, predsednika Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije.

"Mi smo vse tisto naredili, kar je bilo v skladu z zakonom, oziroma po njihovi podjetniški kolektivni pogodobi. Sprožili smo vse postopke, povedali smo tudi, da na tak način delodajalec z delavcami ne more delati. Njim pa smo dejali, da zastonj ne morejo delati. Že prvi dan smo jim to povedali, takrat so se odločili, da bodo delali naprej," pravi. 

Če bo potrebno, bodo tudi tožili delodajalca

Ob tem pa je Lasbaher povedal še, da so delodajalcu dejali, da naj se ne dela norca iz zaposlenih, slednji pa jim je zagrozil s stečajem.

"Bili smo na sestanku, delodajalec je obljubljal, da bodo uredili zadeve, mi  pa smo mu postavili ultimate. Nato smo mu povedali, da ni prav izzivati usodo in se delati norca iz zaposlenih. Začel je groziti, da bo dal podjetje v stečaj. Dejali smo, da je to odločitev delodajalca in ni odločitev sindikata. Sindikat bo zastopal delavce in vse pripravil kot je potrebno, dejansko tudi stožiti delodajalca, če bo treba, da bodo dobili to, kar jim pripada". 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
p3p (nepreverjen)

Pa tej lopov, namesto zapora direktor, kje je to možno razen v lopovskih državah, sicer pa predsednik vlade in direktor sta oba obsojenca?

Cvetka Jelinčič (nepreverjen)

Marsikaj je možno v tej naši lepi deželi. Dati 3 zaporedne odpovedi delavki in je še kazensko ovaditi, mastno lagati na sodišču, spraviti župnijo v dolg od cca.150 000 eur in za vse to in še več, biti nagrajen s PODPORO in maximalno ZAŠČITO, od koga drugega kot od ŠKOFA štumpfa! NEZASLIŠANO! "VSA ČAST" Mateju Zavcu ( sicer ravnatelju glasbene v Beltincaj) na tako NEČLOVEŠKEMU ravnanju kot tudi njegovemu VELIKEMU PODPORNIKU ŠKOFU! Za nesebično IŽIVLJANJE nad delavko si je Matej Zavec zaslužil SPOMENIK pred glasbeno šolo, da ga ( kot vse ostale) vedno spominja, da na temelju krščanskih vrednot in kulture s svojim poslanstvom dela PROTI človeku! Tudi gospodu škofu ta spomenik bo " v ponos", ker je sam OGROMNO PRISPEVAL k temu NEZASLIŠANEMU IŽIVLJANJU RAVNATELJA MATEJA ZAVCA!

In reply to by p3p (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

Serec je car
Če bi delavci bolj delali in manj sibdikat poslušali bi še danes imeli delo

In reply to by p3p (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Obsojeni kriminalec je car??? Nej čudo ka idejo vse večje ferme v pizdo če mate eni takšno mnenje o obsojenih kriminalcih na čelu podjetij...

In reply to by komunistka Olga (nepreverjen)

pajdo (nepreverjen)

koga bojo tožili če je vse že šlo po gobe

. (nepreverjen)

Edina kvalitetna ponudba v mestu. Škoda.

Starejše novice