Slika je simbolična (foto: Bobo).
Na Hotizi bo jutri osrednja regijska slovesnost ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, predsednice republike Nataše Pirc Musar pa na slovesnosti ne bo. Kako to?

V občini Lendava, natančneje na Hotizi, bo jutri osrednja regijska slovesnost ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Dan združitve prekmurskih Slovencev kot državni praznik, ki ni dela prost dan, v Sloveniji obeležujemo od leta 2006. Državne proslave so vsako peto leto, vmesne, osrednje regijske pa prekmurske občine pripravljajo same. Letošnja bo prvič potekala v občini Lendava.

Lanska osrednja slovesnost je bila v Črenšovcih, kot vsako leto pred tem pa se je je udeležil tudi tedanji predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Pirc Musar bo prekinila tradicijo, na regijsko proslavo je ne bo

Bivši predsednik republike Borut Pahor je vsako leto od trenutka, ko je postal predsednik republike, ob državnem prazniku položil venec k spomeniku Jožefa Klekla v Črenšovcih, redno se je udeleževal regijskih ali državnih proslav, ob državnem prazniku pa je vsako leto pripravil tudi dan odprtih vrat v predsedniški palači.

Tradicijo prihoda predsednika Republike Slovenije na regijsko proslavo bo očitno prekinila predsednica Nataša Pirc Musar, ki ne bo položila venca v Črenšovcih in se ne bo udeležila regijske slovesnosti, ki bo na Hotizi.

Slavnostni govornik na Hotizi bo minister za obrambo Marjan Šarec.

Tudi na Prekmurskem trgu v Ljubljani bo na današnji predvečer dneva združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom proslava, tudi tam pa predsednice ne bo. Slavnostni govornik v prestolnici bo minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.

V napovedniku dogodkov predsednice ni objavljenih nobenih aktivnosti

V napovedniku dogodkov na spletni strani urada predsednice trenutno ni objavljenih nobenih aktivnosti.

Zadnja zapisana pretekla dogodka pa sta stara že teden dni, ko se je Nataša Pirc Musar srečala s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen in od štirih veleposlanikov tujih držav sprejela poverilna pisma.

Namesto prihoda bodo predvajali poslanico

Na Urad predsednice Republike Slovenije smo naslovili vprašanja, zakaj se osrednje proslave na Hotizi ne bo udeležila in kdo jo bo zastopal.

Kot so pojasnili za Sobotainfo, bo Pirc Musar državljanke in državljane ob prazniku nagovorila s posebno poslanico, »jutrišnje proslave pa se žal ne bo mogla udeležiti«.

Vzrokov za njeno odsotnost kljub našim vprašanjem niso navedli.

V imenu predsednice republike bo venec h Kleklovemu spomeniku v Črenšovcih položila garda Slovenske vojske.

Proslave na Hotizi pa se bodo v imenu predsednice republike udeležili svetovalki predsednice republike Nataša Dolenc in Tatjana Bobnar ter svetovalec Aleksej Skok.

»Do sedaj se to še ni zgodilo, da predsednik države ni bil prisoten na tej prireditvi«

Za odziv na odsotnost predsednice republike na jutrišnji proslavi smo se obrnili na Janeza Magyarja, župana občine Lendava, ki je nad njeno odsotnostjo razočaran.

»Do sedaj se to še ni zgodilo, da predsednik države ni bil prisoten na tej prireditvi,« je povedal.

Tudi Magyar je potrdil, da se bo na proslavi vrtel posnetek njenega govora.

»Že januarja, ko smo imeli slovesnost oziroma polaganje vencev na judovskem pokopališču, se ni odzvala. Pravočasno smo komunicirali z njenim kabinetom, kaj je pa v ozadju, pa me ne zanima in ne želim raziskovati,« je povedal Magyar.

Pahor na osrednjo prireditev prišel deset let zapored

Andreja Sever, podpredsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci, je za Sobotainfo povedala, da se vse od ustanovitve državnega praznika združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v Črenšovcih ta praznik obeležuje srčno in zelo doživeto.

»Toliko bolj smo to lahko naredili zaradi prisotnosti visokih političnih predstavnikov, tu mislim predvsem bivšega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je deset let vsako leto prišel v Črenšovce in pred spomenikom Jožefa Klekla starejšega položil venec,« je pojasnila.

V nadaljevanju je povedala, da to ni bilo pomembno in potrebno zaradi njih, ampak so bili zaradi njegove prisotnosti v večji meri prisotni mediji, prireditve pa so se zaradi prihoda predsednika udeleževali tudi obiskovalci ne samo od blizu, ampak tudi od daleč.

Bivšemu predsedniku so zaradi te podpore izjemno hvaležni: »Na vse naše prireditve smo izjemno ponosni in hvaležni, predvsem bivšemu predsedniku, da je s svojo prisotnostjo vedno znova dal priložnost, da se trudimo, da ohranjamo zgodovinski spomin, da ohranjamo pomembne prelomne dogodke, posameznike, da smo vedno, kljub dopustom, pripravili bogate kulturne programe, na katere se z veseljem spominjamo.«

Pričakovali so, da se bo predsednica vabilu odzvala

Letošnje prireditve se bo bivši predsednik Borut Pahor ponovno udeležil, kot je sam rekel, se mu zdi pomembno, da se ohranja ta zgodovina in tradicija.

»Mi bomo naše akcije izpeljevali, tako domoljubno kolesarjenje, izobešanje slovenskih zastav kot tudi polaganje vencev oziroma prireditev ob spomeniku Jožefa Klekla starejšega tudi v prihodnje, ne glede na to, če bomo videni ali slišani s strani takšnih in drugačnih političnih skupin, ker enostavno tako čutimo, verjamemo, da je tako prav in moramo v tem vzgajati tudi mlade,« je povedala Sever.

Ko so izvedeli, da Pirc Musar ne bo na prireditev, so bili razočarani, saj, kot je povedala Sever, je predsednik republike tisti človek, ki predstavlja Slovence in Slovenke, zato so pričakovali, da se bo predsednica vabilu odzvala.

V zadnjih desetih letih vedno deležni obiska predsednika, Horvat razočaran

Za odziv smo se obrnili tudi na Jožefa Horvata, dolgoletnega pomurskega poslanca iz vrst NSi in pobudnika praznika, ki je osrednji proslavi prisoten že od samega začetka obeleževanja.

Kot je pojasnil za Sobotainfo, ga je informacija, da predsednice ne bo na polaganju venca pred spomenik Jožefa Klekla starejšega v Črenšovcih in na osrednji prireditvi razočarala.

»Moram povedati, da me je to spravilo v neko razočaranje, zato ker smo v zadnjih desetih letih bili vedno deležni obiska nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, kar pomeni, da je ta državni praznik s svojo prisotnostjo nekako povzdignil, tako kot se to spodobi za politični vrh vsake države,« je povedal.

Politični vrh mora dajati vzgled, kako spoštovani in praznovati državne praznike

Kot je pojasnil, mora dajati politični vrh vzgled, kako spoštovati in praznovati državne praznike. 

»17. avgust je državni praznik in dvomim, da ima predsednica na ta dan, torej jutri, kakšne pomembnejše državniške obveznosti. V kolikor jih ima, bom to kot Prekmurec, kot poslanec iz Prekmurja sprejel. Ker pa dvomim, da jih ima, sem izrazito razočaran,« je dejal Horvat.

»Seveda so vsake dobre želje za regijo, narod in državo dobrodošle, upam, da tudi iskrene«

»To je vsekakor slabo sporočilo za ljudi,« je povedal Horvat in dodal: »Dejansko najvišja institucija države, to je predsednica republike, v primerjavi s prejšnjim desetletjem ne počasti s svojim prihodom v Prekmurje državnega praznika

»Prepričan sem, da če bi to bila katera druga regija, recimo Primorska ali Osrednja Slovenija, da bi bila predsednica zraven, tako kot je to do sedaj na nekaterih dogodkih že dokazala,« je bil oster.

Dobre želje so za regijo in narod vedno dobrodošle, meni, a ne v obliki blede poslanice: »Za ta nagovor pa ne vem, kako se bo sredi belega dneva sploh videl. Seveda so vsake dobre želje za regijo, narod in državo dobrodošle, upam, da tudi iskrene

Komentarji (107)

Pajac (ni preverjeno)

ka ste jo pa volili

tito (ni preverjeno)

ona pride če bi bil praznik pedrov in lezbač
Za poštene ljudi ona nima časa
ker mora iti kupiti čebulo na opankovičevo pijac

In reply to by Pajac (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

mogoče jo pa ščitnica matra in ima menstruacijo

In reply to by tito (ni preverjeno)

špricar (ni preverjeno)

»Do sedaj se to še ni zgodilo«, se je pa sedaj, bo kar držalo nekaj jo mantra !?

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

sva bili zadnjič skupaj pri ginekologi
Pa slišim tam iz ordinacije - veste stene so tanke
Gospod doktor a veste da sem menstruacijo dobila
Postavi doktor Pujso Pepo na kanal tako kot avtomehanik avto in reče
Ja gospa Pujsa Pepa , to pa ni menstruacija
ampak RJA od ŠPIRALE

In reply to by špricar (ni preverjeno)

kandelaber (ni preverjeno)

Elton John pride papcat v prekmurje

jaz tudi (ni preverjeno)

Zakaj bi se naj te proslave udeležila predsednica.Zadost preveč zadosti bo sam abrambni minister.

tito (ni preverjeno)

vodi si budalo posvojeno kuči

In reply to by jaz tudi (ni preverjeno)

localista (ni preverjeno)

Ja ka zaj, če je nede... ges tudi nebi prišo glede na tou ka de proslava v občini kera odkrito nasprotuje tomi prazniki. Keri majmun je dao to v Hotizo. Mađarska lokalna samoupravna skupnost, kera ma sedež v Lendavski občini sakšo leto bojkotejra tej praznik in je prouti njemi. Slovenijo kak svojo domovino priznavajo samo te gda trbej od nje pejneze pocejcati, drugače pa jin je Mađarska vse. Nej samo predsednica, tudi ostali Prekmurci bi mogli tou proslavo bojkotejrati. Več kak higienično bi bilo ka bi proslavo iz Hotize preselili nazaj v Črenšovce ali Beltince.

someone1 (ni preverjeno)

Ne modruj in ne delaj razdora. Kelko ge znan je Hotiza v Sloveniji in ni na dvojezičnem prostoru. Pa če tudi bi bila na dvojezičnem prostoru. Nevem, kaj imate toliko proti madžarski manjšini, po drugi strani pa podpirate vse ilegalne begunce od vsepovsod. Blesavi volivci, blesavi voditelji.

In reply to by localista (ni preverjeno)

451 (ni preverjeno)

In zakaj bi bila madžarska manjšina več vredna od ilegalnih beguncev!? Vsi so ljudje, česar pa pristaši nacizma ne razumete! Ta "spektakel" na Hotizi, je odveč! Blesavi volilci pa so itak poniknili z bivšo nesposobno Vlado vred!

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

tito (ni preverjeno)

sigurno je Madjarska manšina več vredna od nekih zumbotov ki se privlečejo v slovenijo in tu živijo na račun naših žuljavih rok Madžarska manjšina nas nič ne kosta
ilegalno migrantusi pa ogromno ogromno
ogromno

In reply to by 451 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Saj res! Banda Ukrajinska, od EU vsiljena!

In reply to by tito (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Groza, kakšne ljudi imamo okrog sebe.

Po pisanju pravi skrajneži.

Od kdaj se pa ljudje vrednotijo po tem, koliko kdo stane ?

In potem so več vredni in manj vredni ljudje.

To lahko izjavijo samo skrajneži.

In reply to by tito (ni preverjeno)

Antonija iz Ge… (ni preverjeno)

Kako pa ti vrednotiš ljudi
mar po kilah
ali po dolžinah kurcev
ki ti jih nabijejo migranti v rit

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

pa kaj če mi ga kakšen zumba nabije v rit
Saj ga meni in ne tebi
Si mar ljubosumna baba neumna
da moški letajo okoli mene
in ne okoli tebe

In reply to by Antonija iz Ge… (ni preverjeno)

4r (ni preverjeno)

Se popolnoma strinjam z vami!

In reply to by localista (ni preverjeno)

VarasanacVARA (ni preverjeno)

Toj si je zlobiral Mađar zupan in se ruzno zapisal madzarom in Orbanu
Toj je madjar
Frizerka ne izdaje racune samo kasejra

In reply to by localista (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Beltinci bi bili najbolj primeren kraj, pa tudi organizacijsko so sposobni dobro pripraviti tako proslavo. V preteklosti so to tudi v praksi dokazali.

In reply to by localista (ni preverjeno)

Nique (ni preverjeno)

to pa maš prav, kar se tiče te magyar samoupravne sk. so vsi za fuuuuuuuuuuuuuuuuuj

In reply to by localista (ni preverjeno)

Hotiza (ni preverjeno)

Ti majmon politični na Hotizi smo Slovenci nej mađari smo manjšina v dvojezično govoreči občini

In reply to by localista (ni preverjeno)

tuncika

Saj ne rabimo ex oseb na proslavi..........bo pa Borči prišel, saj je nadomestni predsednik.............................

54 (ni preverjeno)

Baje bodo tja prinesli in postavili Titov doprsni kip!

In reply to by tuncika

someone1 (ni preverjeno)

Tou mate, ka pa ste volili tou napihnjeno kapitalistko. Do Afičanov ima spoštovanje, za domače ljudi pa ko jih j..e
Isto je z Golobajsom. Drugič pa spet novi obrazi.....

Niko i ništa (ni preverjeno)

Glavno, da se je janšizem porazil...

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Upajmo, da za vedno, pravi moja babica in strinjam se z njo!

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

GiGi667 (ni preverjeno)

Tvoa babica švabam držala toto ta zadnjo?
Se vidi kako mamo maš!!!
Ti pa itak usrane!!!!

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

ne samo Švabom po vojni sta babica in hči obe nastavljali jugo vojakom pred kasarno za kepico sladoljeda

In reply to by GiGi667 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ti napihnjeni blebetač, nimaš pojma kaj, niti o čem kvasiš. Res si pravi brezvezni "golobajs"!

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Bodoči vardist (ni preverjeno)

E, moji mađari, zdaj vam je pokazala kako vas ceni! V posmeh vsem pa pošilja spako, ki je vrgla puško v koruzo. Kar ste volili, ste dobili!

38 (ni preverjeno)

Tudi Janez je "vrgel" ogromno pušk ob pravem času na pravo mesto! In koliko ste dobil od tega kot njegova "zvesta ritolizna ovčka"?! Ja, kar ste volili, to in toliko ste dobili!

In reply to by Bodoči vardist (ni preverjeno)

GiGi667 (ni preverjeno)

Svobodno državo pred svobodo in holobnjakom polnha dreha :-)

In reply to by 38 (ni preverjeno)

99 (ni preverjeno)

Živela svoboda, brez vam podobnih drekašev!

In reply to by GiGi667 (ni preverjeno)

Oookeza. (ni preverjeno)

Domov si ga pelaj. Kdo razen vas še vedno onanira na vašega Janeza. Brez njega ste izgubljeni vi v stranki ...38

In reply to by 38 (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Doma že dolgo visi njegova slika na steni! Vi pa raje, da po njem onanirate, storite isto. Veliko lepše vam bo pri duši!

In reply to by Oookeza. (ni preverjeno)

repar. (ni preverjeno)

Ka ti si še vedno bodoči vardist? Še si nej zadosta mentalno pa moralno spadno ka bi te za stalno vzejli med sejbe?

In reply to by Bodoči vardist (ni preverjeno)

Bodoči vardist (ni preverjeno)

E, moj mađar, ti niti ne veš kam spadaš. Prav je tako, kot je!

In reply to by repar. (ni preverjeno)

Slo (ni preverjeno)

Mogoče pa Majo v ruski dači žurko pa je zasedena,ka pa mali Milan tudi nemire priti?

. (ni preverjeno)

Tudi njegov vajenec, Kumrovški diplomant JJ, ne bo prišel!

In reply to by Slo (ni preverjeno)

.....n (ni preverjeno)

On tudi ne bo, ker je preveč s tabo okupiran, tudi ko ni na oblasti. Zato je zaseden.

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Točno! 10 točk!

In reply to by .....n (ni preverjeno)

Postas (ni preverjeno)

Glavno njoj je bilo ka vas je napizdila, ka ste njoj glasove dali, za pa vas je zafrknila malo. Bokse ka je nede, kak pa te se grdo gledali. Ge nanc nebi poslanice predvajal, ali prides ta ti, pa mas govor, drugi naj nisce ne odi, pa nej trbej nikse poslanice gledati tan.

69 (ni preverjeno)

Na N24TV je bilo objavljeno, da bo prišel Rupar in obenem razdelil njegovim "vernikom" obljubljene visoke pokojnine! Namesto govora odsotne Predsednice SLO, pa se bo zapela pesem; čebelice!

In reply to by Postas (ni preverjeno)

..eerr (ni preverjeno)

A ti živiš v Sloveniji. Če ja poglej uradni list kdo je na oblasti. Ostali nepomembne aparticke pa pusti ob strani. Razen če si v stranki plačana prostitutka.?!

In reply to by 69 (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

Jaz bom prišel z obema odsluženima prestitutkama
Samo da bo veselo
Bosta punci imeli diskontne cene

In reply to by ..eerr (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Na Trstenjakovi jih imajo več kot preveč!

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

koliko bo tarifa tvojih odsluženih prestitutk
Recimo dnevna tarifa
in
nočna tarifa ponoči
in praznikih

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

sem se prijavil da bi čistil pri milanu zvodniku
pa čakam na odgovor

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

Čakam, da dobim obljubljeni delež! Ti plačana prostitutka, pa kar skrbno prebiraj uradni list, se izobražuj in se veselo ukvarjaj z oblastjo! Sicer pa tako ne veš za kaj se gre. Ti in politika, je isto kot krava in sedlo! Če ne verjameš, vprašaj bivšega "vladarja" Janeza!

In reply to by ..eerr (ni preverjeno)

Kaplan joža (ni preverjeno)

Budaletina

Pika na i (ni preverjeno)

Ge na njenem mestu tudi ne bi šel v gnezdo SDS a.

. (ni preverjeno)

Previdnost ni nikoli odveč!

In reply to by Pika na i (ni preverjeno)

Ojejj (ni preverjeno)

Koga briga :D

Komunista (ni preverjeno)

Prasica

Opazovalka (ni preverjeno)

Me ne gene, nei te praznik niti Musarca. Ce bi bilo po moje proslave sploh ne bi bilo, glede na to ka je kar 86%obcin v Sloveniji imelo skodne primere od ujm in poplav. Nega penes za te razkus 🤓

Pika na I (ni preverjeno)

Nemren se predstavljati idiotov Keri komentatorji kar napiše prašiča davlejo pluse. Ljudje pa vi ste še za v štalo nej. Te se pa čudimo kakšno oblast mamo. Ka lejko takšni zaostaleži sploh izvolijo.

Lajoš (ni preverjeno)

Prasica od prasice.

In reply to by Pika na I (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

sem rekel pujsi pepi
Marš u Prekmurje
pa je rekla da se boji
ker tam razsaja prašičja kuga

In reply to by Lajoš (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Bog pomagaj! Če si, pač si!

In reply to by Lajoš (ni preverjeno)

Ofeden (ni preverjeno)

Predsednice ne bo na osrednjo prireditev ob prekmurskem prazniku

no, zaj pa se fejst mlatite po prsaj pa gučite ka ste Slovenci. Še malo pa do eni od modrije, tü v Prekmurje, samo še slovensko gučale. Sran vas je lejko. Za nas je materni jezik prekmurščina!
Mij vsi smo za njih Madžari in . Ka ne razmite? Tak je tou kda te lastna država ma za menje vrednoga, Viktor pa pravi ka je tou njuva zemla pa njuvi lidge. Rajše san Madžar kak pa modrijaste slovenec.

jurko (ni preverjeno)

Pelda lažniva

Eh (ni preverjeno)

Končno ena pametna odločitev. Udeležba na drugorazrednih proslavah je bila veleizdajalca Borata višek predsedovanja tej naši državici.
Končno se je naredila selekcija. Na vsako pasjo procesijo pa ji res ni treba priti.
Bravo predsednica👏🏻👏🏻👏🏻

ZA Eh (ni preverjeno)

Bravo tip a za tebe je srečanje pedrov bolj pomembno kot državna proslava, smiliš se mi ubogi bolnik.

In reply to by Eh (ni preverjeno)

Eh (ni preverjeno)

Hej budaletina!
Ste pač drugorazredneži in se ji ni zdelo potrebno priti. To je njena avtonomna odločitev in prav je tako.
Kakšno vezo pa imajo pedri in prekmurci pa veš samo ti. Jaz je ne je ne vidim in mi je tudi čisto vseeno.

In reply to by ZA Eh (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

sem rekla da me ne bo
zaradi svinjske kuge

In reply to by Eh (ni preverjeno)

5 (ni preverjeno)

Res, pametna odločitev! Na take kmečke "fešte" je dovolj, če pride predsednik hišnega sveta, ki naj bi bil po možnosti avtohtoni Slovenec!

In reply to by Eh (ni preverjeno)

E SLOVENČEKI (ni preverjeno)

KAJ STE VOLILI TO STE DOBILI. Ne vem kaj vam je še potrebno ubogi Prekmurci, da boste spregledali nič vas ne nauči. Za mene NI predsednica ker je nisem in nikoli ne bom volil in je velika SRAMOTA SLOVENSKEGA NARODA. Na srečanje pedrov pride na proslavo pa ne ali vam to ne pove čisto vse o njej.

.. (ni preverjeno)

Ti či ščejš ali nej je tvoja predsednica. Pravilno ka nejde v Lendavo gnejzdo sds ge se je kovala orbanizacija z čelavin v glavni vlogi.

In reply to by E SLOVENČEKI (ni preverjeno)

..eerr (ni preverjeno)

Ni. Ni moja predsednica. In to je odvisno od posameznika, kak on sče, prisiliti ga ne morejo, enako. Tudi država je izmišljena tvorba, narod pa ni.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

ne grem v Prekmurje
zato ker tam razsaja prašičja kuga
pa sem lahko GOTOVA

In reply to by ..eerr (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

tudi mene ne bo
Zato ker se tam vedno napijem
in počepnem za vsakim grmom

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Župan si je pač sam kriv, da ni peder!

In reply to by E SLOVENČEKI (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

jebeš tako občino
kjer župan ni peder

In reply to by . (ni preverjeno)

kibic (ni preverjeno)

Tak vam trbej, ka ste jo volili, nož v hrbet tu živečim Slovencem.Zdaj res vidimo, da ni predsednica vseh Slovencev.

. (ni preverjeno)

Sami ste si krivi, da imate premalo domačih registriranih pedrov.

In reply to by kibic (ni preverjeno)

grbanj (ni preverjeno)

Brez veze delate dramo okoli tega,

22 (ni preverjeno)

Iz muhe slona!

In reply to by grbanj (ni preverjeno)

korblat (ni preverjeno)

Samo ne zovite vraga k hiši

.... ..... (ni preverjeno)

Je že na poti iz Turnišča!

In reply to by korblat (ni preverjeno)

ni jih (ni preverjeno)

Ha ,ha Jevšeka zovejo pa ka ste malo nori .Ka pa vaš Horvat Joška pride

Oook (ni preverjeno)

Ni moja predsednica. Itak pa gre za praznik ko so se oni priključili Prekmurju. Zato je čas da jih nazaj odcepijo. Da bi bili pod Madžarsko ali Avstrijo bi prišel sam predsednik.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Odseli se. Rešitev.

In reply to by Oook (ni preverjeno)

Vunlien (ni preverjeno)

zakaj ne pride vam ni odgovorila, ker pravi novinarji znajo postavit pravo vprašanje in vztrajat, da dobijo odgovor. ženska je pa pač skužila, da nima kaj iskati v najbolj zabačenem slov. mestu in ima prav.

OLDGringo (ni preverjeno)

Če te ne tou gledali kama je vse odo Pahor, on je biu na sakšoj pesjoj procesiji, samo ka je biu v središčii pozornosti, tak ka ....! Nika narobe se mi to ne zdi, ka je nede!
Njena odločitev, pa njeni način predsednikovanja...

.... ..... (ni preverjeno)

Trezno razmišljate!

In reply to by OLDGringo (ni preverjeno)

neveneven (ni preverjeno)

JEBE SE NJEJ ZA PREKMURCE.

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Zato ker imate prašičjo kugo
me Ni

In reply to by neveneven (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

a v črno so pa Pujso Pepo s helikopterjem peljali
baje je vojakom pojedla malico

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Horvat naj bo kar tiho !!!

Nikjer se ni pojavil ob poplavah.

Očitno se dobro skrije, ko so naravne katastrofe, kot potres in podobno.

Mogoče pa je bil na "zasluženem" počitku kje ob morju ?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

black panter

Pujse pepe ne nucamo v prekmurji,pa tudi maloga trdoga literanskoga komunajzera tudi nej

Muppet (ni preverjeno)

Hej Rožman, si to ti?

In reply to by black panter

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

kaj mene tudi ne nucate
pa koliko sem naredil za prekmurje

In reply to by Muppet (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Svinjskoglavi Dejan
Dovolj , kaj dovolj
preveč škode si že naredil Prekmurcem

In reply to by dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Vidla je da je sramotno praznovati ta praznik, ker prekmurce še bolj poniža in dela za hlapce slovencev.

Muppet (ni preverjeno)

Prekmirci pa brečlavi, kak mala deca, ati glej proslava, mami gledaj me.

Sbotainfo laz (ni preverjeno)

Sake madzar je vec vreden kak vase ic vic vse za nic,te kebab majstere smrdlive

Glavni. (ni preverjeno)

Legitimno izvoljena predsednica.
Keremi kaj ne paše se pa naj odseli v Zimbabwe.

637 (ni preverjeno)

Aha, tak bo nora, da bo prihajala v SDSovsko bivšo občino Lendavo. Te kda pride jo pa samo šinfate pa pljuvate. Prav ji dam. Drugega kot izdajalskega ex predsednika Barbiko si pa Črenšovčani itak očitno ne zaslužite. Kaj jamrate pa jočete, kar ste želeli to ste dobili.

637 (ni preverjeno)

Pa tudi ne razmim, ka ste Črenšovčani tak ponosni ka je Barbika prišla, saj pa on ni sedaj nič. On je nič, isto kak, če bi neki Števek iz Gomilic ali Kapce prišo.

čarni vrag (ni preverjeno)

Naj v Črenšovcaj organizirajo pedersko parado, pa de včasi prišla.

637 (ni preverjeno)

Ka se že rihtaš?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Strpnež (ni preverjeno)

Tukaj nebo rdeče zvazde zato je nebo..

za ofeden (ni preverjeno)

Zadnji Madžar je plemenitejši od slovenskega komunajzerja.

BogomirFaflek (ni preverjeno)

Maribor ćampijon !

Markojca (ni preverjeno)

POSRANA PIRE MUSAKA!!!!!

Ms2023 (ni preverjeno)

Neven ale tak antipaticno zensko redko kda ger srecas sploj
Nerzmin ka smo tau zvolile pa kak dugo bau
tak dugo baukse nede

.

Vaša vest (ni preverjeno)

Pa ni izvoljena zato da bo hodila na proslave!
Malo več razuma, njena funkcina niso obiski vsake veselice.

Starejše novice