Prenova matične enote Doma starejših v Rakičanu je že v polnem teku. Ker bodo kmalu začeli s selitvijo oskrbovancev v hotel Diana smo preverili, na kakšen način bo potekala premestitev.

Trenutno v matični enoti Doma starejpih Rakičan že poteka prvi del obnove, in sicer predelujejo podstrešje. Z razpisom resornega ministrstva so pridobili tudi dodatna sredstva za sofinanciranje.

»V podstrešju matične enote bomo uredili 18 postelj, ki bodo namenjene začasnim namestitvam. Uporabljali jih bomo v primeru, ko starostniki grejo iz bolnišnice domov, in je potrebno v trenutku najti namestitev,« pojasni Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan.

Ko bo prvi del prenove končan, in sicer predvidoma do 30. aprila, bodo začeli z drugo prenovo, in sicer s predelavo sob. V tem času bodo oskrbovance preselili v hotel Diana. 

Prilagoditve v Diani

Pred selitvijo bodo v hotelu Diana izvedli še nekaj prilagoditev. Normativi namreč določajo, da mora začasna namestitev imeti vse, kar imajo oskrbovanci v trenutnem domu. Dodali bodo tudi eno večje dvigalo za transport starostnikov.

»Ta selitev bo velik logistični izziv. Mi smo na to zelo dobro pripravljeni in že imamo zelo podrobno razdelano, kako bodo te selitve potekale. Stanovalce smo načeloma že seznanili, sedaj pa bomo seznanili tudi sorodnike,« pravi Hoblaj. 

Na kakšen način bo potekala selitev?

Selitev bo potekala na takšen način, da bo za vse čim manj stresna za stanovalce. Kot je še poudaril direktor, je potrebno vedeti, da je za starejše osebe to stres. Vsaka sprememba pomeni za njih težavo, skrbi jih, kako bo to izvedeno.

»Ampak mi bomo dejansko to naredili na takšen način, da bo stanovalec pri nas v Rakičanu dobil zajtrk. Potem bo pa šel v sobo, ki jo bomo posebej preuredili. Se pravi to bo prostor avle oziroma skupni prostor, ki ga imamo v Rakičanu,« razloži direktor Doma starejših Rakičan.

Standard Diane trenutno boljši standard v Rakičanu

V tem času bodo tam bodo imeli televizije, družabne igre pa tudi postelje za počitek. Pripravili jim bodo vse, kar potrebujejo.

»Potem bodo še opravili kosilo. V tem času pa bomo mi z našo ekipo preselili kompletno njihovo sobo. Tako, da bo naš stanovalec na koncu prišel v isto sobo kot jo je imel v Rakičanu.

S to razliko, da je standard Diane trenutno boljši kot je naš standard v Rakičanu,« še izpostavi Hoblaj.

Sobe v Rakičanu bodo prenovljene od poda do stropa. Sobe bodo nove, tudi pohištvo. Hoblaj upa, do bodo oskrbovanci vse to sprejeli dobro, kot nek izziv, avanturo in neko novo doživetje. V hotelu Diana bodo predvidoma ostali osem mesecev. 

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

JAZ SEM SLISAL, DA JE POGODBA PODPISANA ZA VEC KOT 8 MESECEV, SKORAJ X3 KOT VI NAVAJATE.
PRAV TAKO CILJAJO NA PODPIS POGODBE ZA DESETLETJE!

PRAV TAKO OBNOVA POTEKA TAK TAK, HITRA NUJNA POPRAVILA Z MALO VLOZKA.

MISLIM, DA V BODOCE BO NAPIS HOTEL PROVIZORIJ, REALNO BO DOM ZA STAREJSE:)

Hotelir (nepreverjen)

Zanimijvo ka je glih zdaj Dijana dobijla novoga lastnika, kere de mel vsaj eno leto totalno zapunjene kapacitete. Pa še neven kelko penez de se v DIano vloželo za renoveranje pa pripravo prostorov za starce.

Malo fejst mi to smrdij po vnaprej zgučanon posle...

L.mmki (nepreverjen)

Mogoce, ker roka roko umije.

In reply to by Hotelir (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Lejko ostanejo v dijani.

asdasd (nepreverjen)

Standard Diane trenutno boljši kot standard v Rakičanu, za to bo potrebno malo doplačati, da se nakup čimprej povrne !

gost 123098 (nepreverjen)

Direktor z denarjem ,ki je namenjen obnovi doma ureja Diano ,ki se bo pozneje lažje prodala za večji denar ali pa spremenila v dom starejših . Korist bojo torej imeli on in njegovi pajdasi . Polnjenje lastnih žepov .

Jack000000 (nepreverjen)

zanimivo, nekdo kupi v stečaju, naslednji mesec pogodba za nastanitev penzičev.. Nekdo bo zaslužil.

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi prijatelji, samo svinje pri koritu bodo lahko žrle. Vam se pa lahko cedijo sline.

razpaljotka (nepreverjen)

Vi zgornji komentatori ste verjetno eni in isti v temah o koroni, ge nonstop pišete o nekšon nategi. Tej isti keri za sakšin vogalon vidite nekše zarote... ste ali nejste?
Predlagan van vsen ka se preelite v Hollywood, tan nucajo takšne. Lejko milijone služite s pisanjon scenarijov za trilere, kriminalke ali znanstveno-fantastične filme.

Sobočanec varašanec (nepreverjen)

😂😂😂😂😂😂👏👏👏👏👏👏😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

In reply to by razpaljotka (nepreverjen)

bino (nepreverjen)

res, korupcija in klientelizem sta zgolj plod domišljije, "teorija zarote" če želiš.
Sreča da živimo v poštenem svetu, brez skritih zarot in goljufij

In reply to by razpaljotka (nepreverjen)

Sobočanec varašanec (nepreverjen)

Razpaljotka 😂😂😂😂😂😂👏👏👏👏👏👏😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

In reply to by razpaljotka (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bojo še lejko šlo v sauno, fačizi, pa ne tortico?

Zokica (nepreverjen)

Diana je potrebna temeljite prenove, zato je razlaganje o večjem standardu napram domu v Rakičanu samo bla bla ... vnaprej zmenjeni posel ... opravičevanje nečednih poslov ... sobe bodo pune in nosile denar, vse ostalo pa žal ne... za dobro kuhinjo rabiš dobre kuharje, za slaščičarno prav tako... en pošten odnos in dobro plačilo ... tega žal v Diani zadnja leta ni bilo, zdaj pa tudi ne bo ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice