Slabo stanje Kroške ulice še naprej razburja prebivalce.

Mineva skoraj štiri leta od začetka prenove Kroške ulice, ene najstarejših ulic v Murski Soboti, ki se je začela avgusta 2020.

Prenova, 'težka' okoli milijon evrov je po obetavnem začetku nekaj mesecev mirovala, prebivalci Kroške ulice pa so si lahko aprila 2021 vendarle oddahnili, saj se je dolgo trajajoča prenova vendarle zaključila.

Poročali smo, da se je na uredništvo Sobotainfo v začetku leta obrnil bralec, ki je opozarjal na zelo slabo stanje ulice.

Kot je izpostavil, se kovinski pokrovi jaškov obračajo okoli, celotni kosi asfalta odstopajo, voda pa na cesti stoji že ob manjši plohi.

»To je premlada ulica, da bi se pojavljale takšne pomanjkljivosti«

Na stanje Kroške ulice je na deseti redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota opozoril tudi Gorazd Kerec iz stranke Gibanje Svoboda.

»Prebivalci smo bili predvsem nejevoljni zaradi dolgotrajne prenove, ampak to je že daleč nazaj. Potem smo bili zelo veseli, ker smo dobili ulico,« je povedal.

Izpostavil je, da na celotno sliko ulice slabo vplivata dve stvari, in sicer drevesa, s katerimi ne vedo, kaj bo, in razpoke na pločnikih, med asfaltom in robniki.

Ob tem dodaja, da to ne bi bil problem, če bi bila ulica stara 20 ali 25 let, ampak je stara tri leta: »To je premlada ulica, da bi se pojavljale takšne pomanjkljivosti,« je dodal.

Župan s stanjem ulice seznanjen

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je svetniku že na seji odgovoril, da je s stanjem na Kroški ulici seznanjen, saj po elektronski pošti prejema fotografije.

Dodal je, da zadevo pregledujejo že od jeseni.

Drevesa so stagnirala v rasti in razvoju

Iz mestne uprave so svetniku dodatno pojasnili, da je bilo na podlagi rednega spremljanja in vzdrževanja cestne infrastrukture ugotovljeno, da so drevesa v Kroški ulici stagnirala v rasti in razvoju, vendar zaradi pravočasnega in ustreznega vzdrževanja nobeno drevo ni propadlo.

»Situacijo smo ves čas spremljali, a ker se stanje ni izboljšalo, sta bili še v letu 2022 izdelani strokovna ocena stanja mladih rastlin in analiza tal v sadilnih jamah, ki sta bili posredovani izvajalcu investicije kot poziv k odpravi pomanjkljivosti,« so pojasnili.

Opravljen bo še en ogled stanja ulice

V lanskem letu sta bila opravljena dva ogleda z izvajalcem del in nadzorom, na podlagi opravljenih predhodnih strokovnih poročil in ogledov so bili dorečeni ukrepi za sanacijo drevoreda v okviru odprave pomanjkljivosti v garancijski dobi.

»Zahtevano in dogovorjeno je bilo, da spomladi 2024 izvajalec dogovorjene ukrepe na drevoredu izvede na lastne stroške. Glede robnikov in posedkov je bil izvajalec del prav tako obveščen s pozivom k odpravi pomanjkljivosti v garancijski dobi.

Z izvajalcem je bilo dogovorjeno, da se spomladi 2024 opravi terenski ogled stanja skupaj z nadzorom. Na ogledu bo določeno, kdaj in v kolikšnem času bo izvajalec ugotovljene pomanjkljivosti odpravil na lastne stroške.«

Komentarji (24)

cvetlin (ni preverjeno)

To isto podjetje je baje dobilo delo na prenovi ceste Murska Sobota ------ Noršinci

jurišniki (ni preverjeno)

Ni ista firma. Sta pa obe z Ljubljane oz. okolice. Noršinsko cesto de očitno delal Teleg-m, ki je delal to nadgradnjo vodovoda-b.

In reply to by cvetlin (ni preverjeno)

Đako (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj ne bluzite, poglednite ostale ulice, ki jih je delal drugi izvajalec pa so še večje napake.

trg zmage

Npr. kje... malo napiši!

In reply to by Đako (ni preverjeno)

Đako (ni preverjeno)

Pelaj se po soboti, pa tan ge je ceste višja od robnikov lejvo ali desno. Asfalt na asfalt. Ali pa ceste tak napravlene ka so kuče pol metra niže od ceste.

In reply to by trg zmage

333443 (ni preverjeno)

gradbinci so že takšni nateguni postali, kot farmacevti.

igor l. (ni preverjeno)

Što je bil tistoga časa župan ?

. (ni preverjeno)

igor I ti si prizadeti vej pa je nej župan izvajo dela.

In reply to by igor l. (ni preverjeno)

~~~ (ni preverjeno)

. @@@ Štoj pa piše ,ka je ,delo izvajal župan ?

In reply to by . (ni preverjeno)

Niko i ništa. (ni preverjeno)

Štihec.

In reply to by igor l. (ni preverjeno)

trg zmage

Za časa obnove Kroške ulice je bil župan Jevšek! Štihec je bil župan do leta 2014!
Neverjetno, kako se nekateri zlahka dobesedno zlažete. Kljub vsem virom na internetu!
Sram te bodi!

In reply to by Niko i ništa. (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Takšnega zmazka ni daleč naokoli, začenši z projektom in stroški obratovanja vključno z zalivanjem drevja.

TexRex (ni preverjeno)

Delali so kak Noe barko, ulica ravna kak če bi strejlo,...mehanizacija, vsa mogoča tehnika, laseri,...na konci pa, kda se žaba poščij vse plava. Pa to vse leta 2024!
Pa poleg toga vse preplačano, mimo rokov,...
Samo pri nas pač nihče ne odgovarja,...raj!!!

enskroške (ni preverjeno)

Že 100x san to tu napiso in še 100x bom. Za vse je kriv Rola in konec! Iz penzije ga nazaj privlejčti pa naj odgovarja za to ka je podpisao izvajalci papir za končanje del. Celi čas med gradnjo smo ga prebivalci opozarjali na napake in pomanjlivosti, pa se je cejli čas arogantno in cinično posmehoval na vsakšo pripombo. Še celou poleg je biu gda so gasilci s cisterno vodo polivali po cesti in preverjali odtok vode. Neka malo so te tu pa tam popravili, generalno pa voda ne odteka. Enako je z asfalton. Tak tenko plast afalta so položili na pločnike in kolesarsko ka so že ob prvon močnon sonci mogli na enon deli popravlati asfalt ka se je nafudno zato ka je bil pretenki. Zdaj se na parih mestih glih zaradi toga ka je premalo asfalta celo kosi luščijo. Za drevesa pa nej tbej nekše študije. Prebivalci van točno znamo povedati zakoj ne rastejo. V tiste površine ge je trava in ge so te posadili drevasa je izvajalec nasipo not cejle kupe odpadnoga gradbenoga materiala, šrout in smeti. Te so pa gor 10cm zemle nasipali in zdaj priačkujejo ka do dreva rasla iz smeti. Vupan samo ka so nej nekomi drago plačali za strokovno oceno zakoj drevesa ne rastejo glede na to ka vsi točno znamo zakoj je to tak.
Tisti ka se pa zgoraj nekaj nafudavle kak je drugje še hujše naj malo razmisli prlej kak takšne blekne. Te zdaj zato ka je negi nekaj nej dobro napravleno moremo vsi vse tolerejrati pa fkraj gledati? Namesto ka bi na vsakšoga izvajalca in financera (občino) prebivalci in uporabniki pritisnoli ka se morejo stvari delati kvalitetno ali pa vsaj popravlati, te eni takšne pišete ka je prej drugje še hujše zato se naj ne bunimo. Bravo ti!

trg zmage

Mogoče se motim, ampak vseeno: a ni bil izbran najcenejši izvajalec? Navadno v Sloveniji pljunemo mimo ravno zaradi tega... najcenejšega izberemo in pozneje ugotovimo oz. bi lahko rekli mislim da britanski pregovor: "Nisem tako bogat, da bi kupoval najcenejše!!!"
Če je kriv Rola, naj odgovarja. Ampak... če je v penziji, kako?
Pa tudi, z drevesi so ga polomili prav tako na Slovenski ulici. Nobene sence, ozelenitev bo trajala kaj vem do maja ipd... Da na splošno o pločnikih in kolesarskih stezah na veliko ne pišem: vsaka ulica ima drugačno ureditev glede tega: po eni je kolesarska na ravni ceste, drugje, tudi na Kroški, so to dvignili nad cestišče, na tretji (proti cerkvi) je malo nad, potem pred križiščem moraš dol ipd... Preko križišč moraš okoli, namesto, da bi narisali ravno črto... bolj vidno in bolj varno za kolesarje in tudi avtomobiliste. Pametne države imajo to tako urejeno!
Kot da bi imeli, ali pa imamo kup bedakov na občini, kateri vse sprejmejo, podpisujejo... aja, saj ne gre iz njihovega žepa!

In reply to by enskroške (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Res je. Prav zato ker vedo, da ne gre iz njihovega žepa se tako obnašajo. O sposobnosti, strokovnosti in odgovornosti, pa bolje ne razpravljati, kajti rezultati nesposobnežev so lepo vidni na terenu. Ne bi bilo narobe, če bi se v članku pisca pojavilo tudi kako ime!?

In reply to by trg zmage

Kroškaaa (ni preverjeno)

Dečki dragi vse ide cugrunt ---->>>zdaj se vidi da ena ženska vodi projek obnove cele MS nema pojma ...ge je zdaj obisk Repupliške inšpekcije za nadzor cest in infrastrukture ter varnosti🤷 NEGA JIH zato ka debela fuknjena JOŽEFIKA pa njeni pol izšolani paraderejo po ulici kroške pa vasfalt gledajo pa nič od toga

. (ni preverjeno)

Res, le gledajo kot biki v prazne jasli!

In reply to by Kroškaaa (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Ne zanašajte se na in#pekcijske nadzore, kajti ne vršijo svojega poslanstva in s tem ne opravičujejo svojega obstoja!

In reply to by Kroškaaa (ni preverjeno)

Micik ošlaj (ni preverjeno)

Nikaj se ne sekejrajte v pomurjo smo tretrji razredni ljudje 🗽🇪🇺Župan ožalili ste nas in sami sebe :Gorazd 🫵💪🫡

38 (ni preverjeno)

Čas bi že bil, da bi bila izvajalec gradbenih del in nadzornik (če je bil sploh imenovan) kazensko odgovarjala za svoj malomaren in nestrokovni pristop k izvedbi. Brez ovadb, se zadeva ne bi smela končati ob dejstvu, da gre za naš skupen denar in povzročeno škodo zaradi malomarnosti. Zares žalostno, da moramo biti občani tisti, ki venomer opozarjamo na nepravilnosti. In zopet se bodo s strani občine na terenu izvajali pregledi dejanskega stanja, s čemer bodo sebi in Bogu le čas kradli.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Taki so današnji gradbinci ❗❗❗

Glavno, da mastno pokasirajo ❗❗❗

Kvaliteta pa NULA ❗❗❗

Zraven nosi krivdo tudi nadzornik, ki je dobro plačan in ne naredi svojega posla ❗❗❗

In nazadnje krivda na občini in vseh, ki so zraven pri projektu ❗❗❗

Danes se vse dela z najcenejšimi tretjerazrednimi materiali ❗❗❗

Nekoč so bili pokrovi jaškov črni in so ostali črni še desetletja ❗❗❗

Danes vidimo, da po nekaj mesecih že dobro rjavijo ❗❗❗

Šef19991 (ni preverjeno)

To cesto so duze delali kak pa je sama firma sploj obstajala. Malo pejnez malo muzike. Sami znanstveniki...eni pa drugi.

Šef19991 (ni preverjeno)

Se spomni sto, kda so se kak iz kaksnoga tragi-komicnoga filma z gasilci vozili po tej ulici, polejvali z vodo, pa glejdale ge voda stoji??? Hahaha... za žuto minuto

Starejše novice