Fotografija je simbolična
Jutri bo izplačan dodatek za veliko družino.

V sredo bo izplačan dodatek za veliko družino.

Dodatek za družino s tremi otroki znaša 424,30 evra, za družino s štirimi ali več otroki 515,60 evra. Izplača se v enkratnem znesku.

Pravico do dodatka ima eden od staršev

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji.

Izplačan znesek v višini 13,1 milijona evrov

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2021 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

V letu 2022 bo izplačilo dodatka za veliko družino 13. 4. 2022. 

Dodatek za veliko družino bo prejelo 29.877 družin, izplačan znesek pa bo 13,1 milijona evrov.

Ker je bil znesek dodatka za veliko družino v letu 2022 usklajen z rastjo cen življenjskih potrebščin, bodo vsi upravičenci za leto 2022 prejeli dodatek za veliko družino v usklajeni višini in sicer za družino s tremi otroki 424,30 evra, za družino s štirimi ali več otroki pa 515,60 evra, ne glede na to, kakšen znesek je izpisan na odločbi za leto 2022.

Komentarji (7)

Mdjar Istvan (ni preverjeno)

Janšisti podkupujejo poštene ljudi. Upam da boste vzeli denar in volili leve stranke, kajti ta denar bomo morali mi vrniti. Lopovi janšistični.

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Se ve kdo dobi največ te pomoči.... Etnični...

hrva (ni preverjeno)

Levaki tak nemaju dece, saj nikoga ne spoštujejo, še psi jih pogrizejo, kak bi ti naj dodatek dobili.
Osnovna celica družbe je družina, ja družina, nej neki lbtgji ipd.

Marija Lucija (ni preverjeno)

Biti brez premoženja z veliko družino - pa si poln denarja

izid (ni preverjeno)

Navajeni smo bili levih vlad, a sedaj, ko smo izkusili pravo vodenje države s strani SDS, se nam tudi sanja ne, da bi spet zašli v podobno zgodbo. Denarja je dovolj za vse, ne samo za nekatere.
Nič od levih vlad ne bom pogrešal.

Prikonti (ni preverjeno)

jaz pa pravim kdor hoče imet tolko otrok, naj si vse sam financira, ker to je že luxus glede na to kako slabo živimo in s tem otroku le slabo se dela, pa tudi nasploh saj naš planet hitreje propada kot si mislimo.

Sam doma (ni preverjeno)

Bolje kot dodatek bi naj zvišali otroški dodatek in za vse isto 180e po otroku.

Starejše novice