Toča v Apačah (FOTO: G.F.)
Nevihtam ni videti konca.

Muhasto in deževno vreme je v zadnjem obdobju stalnica. Takšno vreme pa se bo še očitno nadaljevalo.

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje bodo v noči na ponedeljek do ponedeljka dopoldne predvsem v severni Sloveniji ob počasnem prehodu vremenske fronte možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi. 

Kot poroča Neurje.si, v smeri Pomurja potuje tudi supercelična nevihta, ki jo spremlja močan, silovit naliv z močnejšimi sunki nevihtnega piša. Ni izključena niti debelejša toča. To se je tudi uresničilo, saj več prebivalcev Apač, Gornje Radgone in tamkajšnje okolice poroča o toči.

Narastejo lahko vodotoki in hudourniki

Ob tem v Centru za obveščanje opozarjajo tudi na nevarnost razlivanja rek. V nedeljo bo vodnatost rek sprva ustaljena. Popoldan bodo reke začele naraščati, najprej na severozahodu in severu države, v  noči na ponedeljek pa tudi v vzhodni in osrednji Sloveniji. Vodnatost rek se bo povečala do velikih pretokov.

Posamezne reke na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, zlasti v porečju Dravinje, se lahko razlijejo na izpostavljenih mestih ob strugah. Ob nalivih lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, večja verjetnost za ta pojav je v severnem delu države. V  ponedeljek čez dan bo vodnatost rek velika, v torek pa se bo začela zmanjševati.

Komentarji (3)

A. . (ni preverjeno)

Dobra ka imamo ažurne medije, ka vsaj znamo da zunaj dežuje.

jasvfhasgvdhmas (ni preverjeno)

a protitočna letala mamo za okras???

joj,joj (ni preverjeno)

Za letala nega pejnaz

In reply to by jasvfhasgvdhmas (ni preverjeno)

Starejše novice