V podjetju Panorganix iz Ljutomera so obstoječim solatam Živa dodali še ekološko pridelano solato v tunelih pod znamko SLOLATA ter tako dnevno pridelajo skupno kar 25.000 kosov solate na dan, kmalu pa bo ta številka zrasla na 35.000.

Vedno večje zanimanje je tudi za convenience (predpakiran) program (rezano solato in zelišča), ki je zmeraj bolj priljubljen med potrošniki. Za letos napovedujejo še povečanje ekoloških borovnic na skupno kar 18 hektarjev ter širitev pridelave tudi v tujini.  Panorganix je s svojim bogatim naborom svežega sadja in zelenjave na slovenskem trgu prisoten že nekaj let. V njihovem asortimanu najdete česen, fižol, ekološke borovnice, solato in zelišča ŽIVA, špinačo, rezano solato in zelišča, od junija naprej pa tudi ekološko solato, ki se prodaja pod znamko SLOLATA. V Panorganixu so zaznali potrebo po povečanju pridelave solat, predvsem na področju ekološke solate, ki doslej ni bila na voljo skozi celo leto (vsaj ne slovenskega porekla). 

Pridelava v rastlinjakih omogoča celoletno pridelavo, ne glede na vreme, kar so trgovci z velikim veseljem sprejeli, saj je doslej bila na policah večinoma tuja ekološka solata. Dnevno tako pridelajo več kot 25.000 kosov solate, kmalu bo številka narasla na 35.000 kosov. Svojo pridelavo so dodobra izpopolnili, saj veliko časa namenjajo sami kakovosti in moderni, naravi prijazni pridelavi. Poleg solat ŽIVA in ekološke solate SLOLATA se dobro prodajajo tudi rezana solata in zelišča, ki so uporabniku bolj prijazna predvsem v smislu prihranka časa. Trg je tako že precej zapolnjen, kar se odraža tudi v letošnjem presežku solate pri številnih kmetih, ki so (nekateri brezglavo) zasadili več hektarjev solate, ki je večinoma žal končala v smeteh oziroma zorana.

Mario Kurtović, lastnik podjetja Panorganix d.o.o.: »Kmetje bi morali bolj strateško izbirati, katere kulture je najbolj smotrno pridelovati, da bi lahko potem imeli na trgovskih policah raznoliko sadje in zelenjavo slovenskega porekla, posledično bi bila tudi manjša potreba po uvoženi zelenjavi iz tujine. Več premišljenosti kmetov pri načrtovanju pridelovanja bo prineslo tudi boljše razmere in boljše zaslužke na trgu.«

Napovedujejo največjo prodajno mrežo v Sloveniji

Misel na okolje spremlja Panorganix na vsakem koraku – z moderno, tehnološko napredno pridelavo precej manj onesnažujejo okolje v primerjavi s konvencionalnim kmetovanjem, saj ne uporabljajo pesticidov, ne ustvarjajo odpadnih voda ter zaradi načina pridelave ne obremenjujejo ogromnih kmetijskih površin. Dodatno so z letošnjim junijem zamenjali biorazgradljivo plastično vrečko s povsem papirnato vrečko, ki jo preprosto odvržete med papirnate odpadke. Tako so storili še en korak naprej k okolju prijazni pridelavi in ohranjanju narave.

Ena glavnih novostih to leto je investicija v ekološke nasade borovnic, ki bodo jih letos povečali na skupaj kar 18 hektarjev, kar se bo v prihodnjih letih odražalo v znatnem povečanju ekoloških borovnic slovenskega porekla. Nadaljujejo tudi s širjenjem pridelave živih solat in zelišč v tujini, že letos bo končan velik rastlinjak v Romuniji. Še več, v Berlinu bodo postavili najmodernejši rastlinjak v Evropi doslej, z najnaprednejšo tehnologijo pridelave. S svojimi rastlinjaki bo Panorganix tako oskrboval največje evropske trgovske verige s skupno več kot 15.000 trgovinami, kar pomeni, da bo imel Panorganix ogromno prodajno mrežo.

Sonaravno kmetijstvo, torej kmetovanje v sožitju z naravo, je nekaj, česar se v Panorganixu poslužujejo že več let. Moderna tehnologija in inovativni načini pridelave, v katere so vložili več kot 6 milijonov evrov, zagotavljajo višjo kakovost njihovih certificiranih pridelkov, kar kupci prepoznavajo. Lokalno pridelana hrana ni nujno zdrava, saj konvencionalno kmetovanje uporablja številna fitofarmacevtska sredstva, ki so potrošnikom škodljiva in se jim vedno bolj izogibajo. Konvencionalno kmetovanje je po svetu v upadu in temu trendu bo moral slediti tudi slovenski kmet, če bo želel svoj košček pogače, saj potrošnikom ni več pomembno le poreklo, ampak zmeraj bolj posegajo po netretirani hrani, ki je dejansko bolj zdrava. 
 

S spleta

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

RASTLINJAKI so prihodnost.....ČESTITKE...…….podobno delajo tudi v Afriki...…..Aziji......

Desna žemla (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz se solate ne pritaknem. Imam dovolj para da si privoščim mesu. Sreča da imamu kapitalizem. Janša je naj bogši

In reply to by tuncika

lagvaš (nepreverjen)

tuncika............. Vse posedi sereš in imaš gezik zraven ter nekšne čestitke .Piši in se zanimaj koliko sužnjev mu služi denar ,ki jih mu je zavod vsilil

In reply to by tuncika

Dragi moji (nepreverjen)

Sužnji morajo ugotoviti, da on brez njih ne more. Samo ne takoj iti. Priklicati malce neke inšpekcije in nadzor nad plačami … ne vem zakaj se vedno narod pusti jeb… Jaz sem čakal maksimalno en mesec, te pa ali da neko robo v duplem znesku ali denar. Glej, lahko me plača tudi z nafto, ali svojim avtom, sigurno fičota ne vozi. …. zanimivi pa so pasivni ljudje, ki se na forumih jočejo, ne storijo pa nič. Takega šefa, ki ne izplača plač se lahko gre vsak! torej je nesposoben! Naj firmo zapre!

In reply to by lagvaš (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Najbrz je kera od njih ka dela reklamo za sranje

In reply to by lagvaš (nepreverjen)

prekmurski123

Ge izkoriščajo revne

In reply to by tuncika

Plače (nepreverjen)

Ka pa plače kdo preverja?
Plačilne dobijmo, penez pa nega na računi.
Pa toplo vodo nan zriktajte ka se lejko umijemo.

Hjik (nepreverjen)

To solato, ne hvala. Kdo pozna nacin pridelave in te lastnike.

In reply to by Plače (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Najbrz pol kemije gori. Okus zanic. Avstrijska dosta bauksa

In reply to by Hjik (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Najbrz pol kemije gori. Okus zanic. Avstrijska dosta bauksa

In reply to by Hjik (nepreverjen)

Dragi moji (nepreverjen)

...pa ka si ne morete zgučati da za začetek vsaj en dan vsi ne pridete na delo? Keri bo pa prišo ga pa primerno kaznujte, ali z izolacijo ali ignoriranjem, tako da bo prej ali slej odšel …. Pa naj vrže vstran teh 25.000 glav solate na dan…
če vas ni plačal par mesecev vas tudi vnaprej ne bo … kaj res moramo gledati vedno eno in isto, tlačani pa pridno delat, samo še v stroške greste, ker imate stroške za pot in obleko, obutev. boljše da doma sedite. …
Postavite pogoj, složno, da naslednji ponedeljek ne pride na delo, če do petka ne zrihta plač za nazaj! Ker današnji šefi, celo privatniki, so kot mali otroci … pomikajo meje, bolj se pustite dlje gredo meje, zato je potrebno otroku postaviti meje ali pa ga kaznovati.
Napišite pismo organom, vse kaj se dogaja. Boljše da firma crkne, itak jo nekdo prevzame, kot da traja spet ena agonija....

In reply to by Plače (nepreverjen)

NARA (nepreverjen)

Zelo napamet. Delala sen tu in res je, da se je kda zamujalo, a na kunce je vse blo plačano. Če bi blo kak vi pišete ne bi več noben tu dela, pa firmo bi zaprli. Ne na pamet ljudje, ker tak črnogledo pa nesramno kak vi pišete ne vidiš nige. Če pa ste tak prepričani ka je vse narobe pa pozofte inšpekcijo. Pametnjakoviče.

In reply to by Dragi moji (nepreverjen)

lončar (nepreverjen)

NARA ................. Če ti je bilo super ,za kaj si odšla verjetno za to DA JE PLAČA MALO zamujala .Eni pa spet drugače vejo povedat in ,da nikoli več ne bi tam delali ,

In reply to by NARA (nepreverjen)

NARA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V Avstriji sem dobila delo. Zato. Drugače bi ostala, ker je delo preci OK. Sicer pa še vedno dela dosta sodelavk tam taka je očitno ne vse tak kak toti vsi tu pišejo.

In reply to by lončar (nepreverjen)

križevci pri … (nepreverjen)

NARA @@@ Verjamem ti ,da si šla v Avstrijo ker tam plača MALO ne zamuja .Če bi ti v šalati tak dobro šlo kot pišeš bi še naprej delala in se ne bi vstajala ob 4 zjutraj in ob 7 zvečer domov .Raje manj zaslužim ,kot pa da sem stalno na cesti kot ti

In reply to by NARA (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

moja žena je šla v Avstrijo za sobaric
Zasluži, u stvari domov prinese tam okoli 3000 na mesec
Je rekla da si je jebe za Slovenijo

In reply to by NARA (nepreverjen)

prekmurski123

Te se kaj drugo dela ka telko zasluži. Sobarice v avstriji dobijo tam 1090 eurov

In reply to by p3p (nepreverjen)

ludovik (nepreverjen)

p3p ^^^^^Ne razumem,čemu sam sebi lažeš .A res misliš ,da ne vemo kakšne plače so v Austriji ? 3.000 € sobarica ne dobi v dveh mesecih razen seveda če starim dedom k....ce dviguje .

In reply to by p3p (nepreverjen)

prekmurski123

😂. Najbrž za en evro po osebi. Evro po evro

In reply to by ludovik (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Ka avstrijcam cuza je dobro placana. Ti njim tudi vlaces? 😂

In reply to by ludovik (nepreverjen)

nakladanje (nepreverjen)

vejpa vsako plačo v avstiji vijdeš na interneti ka majo vse pod kolektivnimi pogodbami. Nišče nemre zlagati kelko ma. Po kolektivni pogodbi so sobarce 1150€ neto in je tau tau. Prav tak se zna za vse ka v magno pa v lederfabriko odijo 1400-1600 odvisno od nočnoga dela. Vse je gor samo poguglati trbej, neje to kak slovenija ka na iston delavnon mesti majo 4je lidgej 4 različne plače glede na to koga poznajo.

In reply to by p3p (nepreverjen)

prekmurski123

Tau su lidge ka lazejo. Najbrz zena v Laufhaus prodaja se pa se v lederfabriki dela.

In reply to by nakladanje (nepreverjen)

Bravo3452 (nepreverjen)

Ne seri,pa idi naprej hren okapat. Ka ti nede ge gospod Schult ure vkraj odtegna. In si nebos k

In reply to by NARA (nepreverjen)

prekmurski123

Problem je zavod ka jih tja pošilja. To je vse ena mafija.

In reply to by Dragi moji (nepreverjen)

Lotmerzanar (nepreverjen)

Mafija gor, mafija dol. Cesnek pa majo najboljsi dalec naokoli (China press)

In reply to by prekmurski123

Bravo3452 (nepreverjen)

Pa ti si bedak ka delas,prijavi toga nesposobneza.

In reply to by Plače (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

... dnevno pridelajo več kot 25.000 solate.
A res ne preberete kaj napišete, preden to objavite??? In to celo v naslovu!
25.000 česa? Ton, kilogramom, glav?

Đuro. (nepreverjen)

...što lastnika pozna ..zna kelko je tu ura...velki srmaki so tej ka tu delajo..

prekmurski123

Spet eni ka bi radi služili in izkoriščali delavca. Zdaj ka je toliko brezposelnih de jim zavod ponuval delavce. Kak mo vido v bauti ka je od te firme ne kupim. Delavec minimalno oni pa bogati

Shitolata (nepreverjen)

Enkrat san si kupija to sroje od solate,nije za jesti sen pa si lehko dobro z nju rit zbrisa

prekmurski123

Isto ges. Res je zanič.

In reply to by Shitolata (nepreverjen)

prekmurski123

Isto ges. Res je zanič.

In reply to by Shitolata (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Se strinjam

In reply to by Shitolata (nepreverjen)

Hahaha (nepreverjen)

hahahaha, kera šinfanja. Te pa jejte tuje sranje. Solata je odlicna, jen veckrat tedensko. Kdor pravi drugace nema pojma. Zaj pa me napadnite :)

prekmurski123

Tuje sranje je sigurno boljše. Naše domače kak reklamirajo ima vsak drugi dan preklice zaradi salmonele. To prešpricano solato pa lejko ti gejš.

In reply to by Hahaha (nepreverjen)

Lotmeržanar (nepreverjen)

Jaz poznan puno ljudi ki dela tan. Nic kaj drugace kak vsepovsodik drugje. Kavč komentatorji pa rajse premaknite svoje riti pa sami kaj narejite.

p3p (nepreverjen)

moja žena , ki je pred kratkim šla delati v Avstrijo za sobarico
in konec vsakega meseca prinese domov tam okoli 3000 evrov ali več
govori, zakaj je tu v tej jebeni slovenji tak dugo vzdržala in je dopistila da jo izkoriščajo,
Je rekla da v Avstriji pol manj dela za 4 krat višjo plačo

prekmurski123

Ka dela? Se po sobaj doj davle? Sobarica dobi 1090 evrov.

In reply to by p3p (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Kaj je prostitutka

In reply to by p3p (nepreverjen)

prekmurski123

Najbrz oba. Ali pa sta cloveka ka butaste lidi gor spravita ka njima placujejo

In reply to by Prekmurjejelepo

narava narava (nepreverjen)

Pa fse pakejrano v plastiko...

Prekmurjejelepo

Tau je pospricano tak ka je skoraj bejla

Mogo (nepreverjen)

Bravo, pozitivnih novic je manjkalo, tu jih je več v 1.

adminmin (nepreverjen)

DELAVKE PA DELAJO PO 10-12 UR PA NE DOBIJO PLAČE. PLAČE ZAMUJAJO TUDI PO 3 MESECE ENI PA SPLOH NE DOBIJO. SRAM VAS BODI. Panorganix SRAMOTA OD SRAMOTE. PFUJ.

Loft (nepreverjen)

PA KA STE VI ZA ENI KRETENI, KDO VAM DAJE TAKSE INFORMACIJE. CE MISLITE KA JE TAK POZOFTE INSPEKTORAT PA NAJ UREDIJO. SAMA ŽLEHTNOBA VAS JE. KAKSIH 12 UR, KAKSIH 3 MESECE BREZ PLACE?! STE ZAPOSLENI TAM MOGOCE!? SRAM VAS BODI.

In reply to by adminmin (nepreverjen)

prekmurski123

Vtihni.

In reply to by Loft (nepreverjen)

Admon (nepreverjen)

vsaka čast firmi ki dela na samooskrbi. Vse vas je pune lape kak nega slovenskega sadja pa zelenjave. Zaj pa nehce nekaj naredi pa samo šinfate. Kero bolano ljudstvo, nemren vervate.

In reply to by adminmin (nepreverjen)

prekmurski123

Ja to se po celem prekmurji guci. Sramota. Naj sami gejo tau salato. Itak ni okusna. Ge san čul ka delajo z delavci kak svinjami pa place ka te kap. Se socialna je večja

In reply to by adminmin (nepreverjen)

prekmurski123

Glavno ka direktor dober avto ma. Mene tau svadi. Čemeren san ka izkoriscajo lidi. Govori se po celem Prekmurji,ka sto tan dela si je bogi. Umazanci. Delavca plačajte barAbe

In reply to by adminmin (nepreverjen)

Admon (nepreverjen)

Ti Prekmurski mas ocitno vrki problem s toto firmo. Taksega sovraštvo ne vidis vsaki dan. Upam ka se zrihtas.

In reply to by prekmurski123

Bonge (nepreverjen)

Un nema problem samo z tou firmo, un kak levičar ne trpi privat lastnine in prezira vse privat firme. Če bi bilou tak slabo be nišče tan nej delo. Ka je pa boukše ka se sami prpouvamo zelenjavo in hrano nasplošno kak jo pa uvozimo iz Kitajske, pa mijslen ka se vsi strinjamo.

In reply to by Admon (nepreverjen)

Soncek Prlecka (nepreverjen)

To podjetje je groza od groze...ko ti roke smrdijo po samih kemikalijah po delu z zelenjavo in sadjem....pa da se dobile place se moralo groziti z odvetniki...enkrat lastnik v halo z borovnicami prisel celi obleceni v belo nato pa kot princeska skakal po prstih pa na vsakih par metrov ustavil da videl ce si slucajno umazal bele alstartke...adijo zdrava pamet....nikoli nebi kupla njihovega izdelka glede na to kako se do njega prislo...

prekmurski123

Naj si jo vtaknejo. Jaz toga smrada ne kupin

In reply to by Soncek Prlecka (nepreverjen)

Pravični (nepreverjen)

Jaz pa kupujem njihove izdelke in so odlični. Od špinače, solate do borovnic. Komaj čakam. Ne vem kaj je z vami. Te pa jejte to špansko svinjarijo. Pa dober tek.

In reply to by Soncek Prlecka (nepreverjen)

prekmurski123

Te se ne čudi kda zbolis.

In reply to by Pravični (nepreverjen)

Pravični (nepreverjen)

Ze 3 leta kupujem. Sem zdrav. Glede na to kar pisete, bolj kak vi. Pa lahko noc.

In reply to by prekmurski123

prekmurski123

Se.mi zdi ka ti si eden od njih ka tak hvalis. Grdo je kan nas zastrupljajo z kemikalijami. Zakoj v tujino ne prodajajo. Zato ka je prespricano

In reply to by Pravični (nepreverjen)

Pravični (nepreverjen)

Če si tak prepričani potem prijavi. Maš anonimne prijave.

In reply to by prekmurski123

Prekmurjejelepo

Ti somar. Tau ne pomaga. Imajo denar in podkupijo vse. Zadosta postene prekmurce izkoriscajo. Naj idejo v lj ali pa hrvaton. Tan si ne vupajo

In reply to by Pravični (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Po mojem tudi na madžarskem bolje in bolj pošteno plačujejo naše delavce, ki gredo delat na madjarsko

prekmurski123

Bi se strinjo. Delavca ogulijo tej z taj salato

In reply to by p3p (nepreverjen)

Prlešky (nepreverjen)

Če bi blo kak pišete, te firme ne bi blo več na spregled. Vrnite se v realni svet.

prekmurski123

Saj je lejko. Ka izkoriscajo delavce. Za minimalca 12 ur

In reply to by Prlešky (nepreverjen)

prekmurski123

Saj je lejko. Ka izkoriscajo delavce. Za minimalca 12 ur

In reply to by Prlešky (nepreverjen)

Prekmurjejelepo

Ge san tudij cul ka so barabe. Delavec bi naj delo, a placo nebi dali. Ite v afriko izkoriscavat lidi. V prrekmurji vas ne nucamo. Placajte 1200 neto in tocno. Nej pa minimalno za 10 ur od pon do petka. Pfuj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice