V zadnjem junijskem tednu, tik preden bomo skočili v dolgo poletje, se v športnem parku Melinci začenja največja športna prireditev v Pomurju. 

Pomurski športni festival letos spet obeta veliko športa, zabave in dobre glasbe. Od 24. do 30. junija se bo zvrstilo veliko športnih aktivnosti, aktivnosti za otroke in dva koncerta. Izvedbo športnega programa pa tudi letos omogoča sofinanciranje Fundacije za šport.

Nogometni, odbojkarski in košarkarski turnirji

Pomurski športni festival se bo tudi letos začel s ponedeljkovim nogometnim turnirjem mlajših selekcij U7 in U9. Istočasno bosta potekala futsal turnir (4+1) in turnir v odbojki na mivki. Odbojkarski turnir se letos razteza čez kar tri dni: prvi dan bodo tekmovale moške, drugi dan pa ženske dvojice. V četrtek pa se bodo pomerile mešane trojke.

Tekmovali boste še lahko v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju, turnirju v človeškem namiznem nogometu, futsalu (3 vs. 3), košarkarskem turnirju 3x3 in metanju trojk.

A s tem priložnosti za tekmovanje v različnih športih ni konec. Pomerili se boste tudi v ruskem kegljanju, ki ga pripravlja Upokojensko društvo Melinci in sicer na čisto novem igrišču. Na zaključnem turnirju v judu pa boste videli, kaj zmorejo mladi judoisti.

Člani Boksarskega kluba Murska Sobota bodo predstavili trening boksa, po treningu pa se boste lahko preizkusili oz. naučili nekaj osnovnih boksarskih tehnik. Kar 29. zapored se bo odvil dnevno-nočni turnir v malem nogometu na travi za pokal ŠD Meteor Melinci, 29. pa bo potekalo tudi tradicionalno streljanje penalov.

Letos ena izmed novosti – rekreativni tek in pohod, ki ga pripravlja KUD Melinci. Pred začetkom teka in pohoda, bodo strokovnjaki iz ŠD Moč gibanja poskrbeli za ogrevanje tekmovalcev. Svojo natančnost pa boste lahko preizkusili v strelstvu ter v elektronskem pikadu.

V petek rock spektakel s skupino Prljavo kazalište, kot predskupina bo nastopila Skupina Tropik. Nedelja z Ansamblom Modrijani in 27. ciglarskimi dnevi.

Po štirih športnih dneh bo petek koncertni dan. Na letošnjem velikem koncertu Pomurskega športnega festivala bo kot predskupina nastopila Skupina Tropik, nato pa sledi pravi rock spektakel s skupino Prljavo kazalište (vstopnina je 8 eur). Festivalsko dogajanje pa se bo v nedeljo zaključilo s 27. ciglarskimi dnevi, ki jih pripravlja Turistično društvo Brod Melinci, in nastopom Ansambla Modrijani (vstopnine ni).

Poskrbljeno tudi za otroke

Organizatorji pa so poskrbeli, da se bodo zabavali tudi otroci. Brezplačne aktivnosti za otroke bodo potekale v torek in čez vikend, v četrtek pa bo z otroki zaplesala Plesna šola Zeko. Ves čas jim bodo na voljo tudi napihljiva igrala.

Prijave na tekmovanja so še vedno odprte, vse informacije pa so dostopne na spletni strani www.pomurskisportnifestival.si in uradni facebook strani festivala.

Starejše novice