Tudi gostinski lokali pišejo svoje zgodbe … In teh je bilo v zadnjem letu v Murski Soboti in okolici kar nekaj.

Ob vstopu v sveže leto smo pripravili kratek pregled lokalov in gostiln, ki so na novo odprle svoja vrata ali se poslovile, spomnili pa smo se tudi tistih, ki svojo ponudbo šele brusijo.

Okrepčevalnica Pri Martinu

Po več kot desetletju ustaljenega delovanja svoj način poslovanja spreminja okrepčevalnica Pri Martinu v Selu, ki se sicer nahaja tik ob srednjeveški rotundi.

Ker so se razmere po izbruhu koronavirusa precej spremenile, se je družina odločila, da bodo s 1. januarjem 2023 zaprti za vse dnevne goste, čeprav bodo za redne stranke še naprej dosegljivi po telefonu vsak petek, soboto in nedeljo od 11. do 17. ure.

Te bodo izključno po naročilu (za domov) lahko naročile pice, domači narezek in gibanico.

Kmalu Monstera »po Goričko«

Znani kuharski chef Bine Volčič se je že pred časom odločil, da osrednjo Slovenijo zamenja za idilično Prekmurje in se z družino preseli v Motovilce na Goričkem.

Volčič se je namenil, da tam zgradi unikatni turistični objekt, ki naj bi v polnosti zaživel spomladi 2023.

Cilja na vikend doživetja, ki bodo zaokrožena z odlično kulinariko, računa pa tudi na povezano sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in predelovalci. Kaj natanko bo pričakalo vse goste, pa verjetno sledi kaj kmalu.

Mala Bazilika

Sredi decembra je v jedru Murske Sobote, v prostorih, v katerih je nekoč prebivala slaščičarna, zaživela tudi posebna Mala Bazilika, butični bistro, ki je na unikaten način popestril mestno ponudbo.

Zanimiv domačen ambient, odlična kava, prigrizki in sladice, poseben izbor vina, italijanske dobrote …

Pri Urošu zaštartali na polno

Že v začetku decembra je svoja vrata odprla prenovljena in osvežena gostilna v Dobrovniku.

Gostilna Lipot je spremenila preobleko in gostinca, Uroš Puhan, uspešen prekmurski gostinec, pa je že navdušil s ponudbo odlične hrane, ki povezuje prekmursko tradicijo in sodobni dizajn.

Čeprav uradne otvoritve še ni bilo, pa je odlično sodelovanje z občino Dobrovnik že rodilo prve uspehe. Imajo ogromno naročil in gostov celo iz tujine.

Bo prenovljena Diana pričela z obratovanjem?

Kaj se dogaja s slaščičarno Diana? V minulem letu je hotel Diana dobil nova lastnika, ki naj bi prostor prenovila, odprla restavracijo, jo nadgradila, sam hotel pa povzdignila na pota nekdanje »veličine«.

Do tega nekako ni prišlo, po kratkem obratovanju pa je zaenkrat še zmerom zaprta slaščičarna ali kavarna, ki naj bi jo spremenili v picerijo.

Prenova uradno poteka že kar nekaj časa in mnogi se bojijo, da do vnovičnega odprtja ne bo prišlo. Kakšna je pravzaprav (neuradna) zgodba?

Pomaranča z dopolnjeno ponudbo

Tudi gostinski lokal Pomaranča Murska Sobota na Kocljevi ulici v kratkem obljublja novosti. Čeprav natančen termin ni znan, pa naj bi z začetkom leta pričeli z razširjenim programom, in sicer naj bi ponudbo obogatili tudi s picami.

Naj spomnimo, že v oktobru so preko profila Facebook iskali picopeka in kuharsko pomočnico. Bo murskosoboška Pomaranča stopila na pot poslovalnice s Ptuja, ki ponuja izredno široko paleto jedi?

Caffe Joy

Leto 2022 je spisalo še eno novo poglavje: v prostorih nekdanjega Spaček bara je svoja vrata že poleti odprla kavarna in slaščičarna Caffe Joy.

Lokal so prevzeli in povsem prenovili lastniki okrepčevalnice Bistro Tanja, ki so burgerje zamenjali za sladke pregrehe.

Ponudbo so proti koncu leta razširili, tako da sedaj torticam družbo delajo tudi različne vrste palačink, pa tudi sladki in slani vaflji.

Pilar Inn

Prejšnje leto je bilo pestro tudi za omenjeni lokal. Po nekajmesečnem zaprtju je Pilar Inn dobil novega najemnika, s tem pa tudi prenovljeno in razširjeno ponudbo. 

Lokal je vnovič pritegnil pozornost Sobočancev, ki zjutraj radi popijejo dobro kavo, zvečer pa v dobri družbi posedijo ob koktejlu ali kozarcu dobrega vina.

Prihaja Teta Frida tudi k nam?

Prav gotovo ste tudi vi po mestu opazili kar nekaj oglasov in jumbo plakatov, ki reklamirajo štajersko franšizo Teta Frida, nam pa je prišlo na uho, da naj bi »čokoladna« kavarna in slaščičarna našla svoj prostor tudi pri nas, in sicer v nakupovalnem središču BTC City Murska Sobota.

In ker se pri Teti Fridi, dobitnici številnih prestižnih mednarodnih nagrad, vse vrti okrog odlične čokolade, boste (menda) na svoj račun prišli vsi ljubitelji okusnih tortic, sladoledov in pralinejev, v tetinih vitrinah pa bo zagotovo moč najti tudi prenekatero slastno presenečenje.

Vir: Teta Frida

King Caffe

V zaključnih mesecih pa je v Murski Soboti vrata odprl še en lokal ‒ kavarna King Caffe. Nahajajo se na Lendavski ulici, med drugim pa ponujajo različne kave ter tople mlečne napitke različnih okusov za male in velike. Obljubljajo razne naravne sladke dobrote, kot so browniji, torte, peciva in še kaj.

Z otroškim kotičkom so poskrbeli za najmlajše, tako da si bodo lahko tudi starši v miru privoščili kos njihove tortice. 

Boulevard Street Food

V minulem letu se je na Slomškovi ulici odprl Boulevard Street Food, ki ponuja svežo in raznoliko hrano.

Pri njih si lahko privoščite pleskavice, razne solate, ameriške palačinke, tortilje, sendviče, testenine, jedi z rižem, restavracija pa je tudi velika ljubiteljica azijske hrane.

Vrata je zaprlo tudi Gostišče Gaj

Zaključila se je tudi več kot četrt stoletja dolga zgodba Gostišča Gaj iz Odranec, kajti lastnik Matija Kuzma je moral po sili razmer gostišče zapreti.

Za ta skrajni korak se je odločil zaradi pomanjkanja delavcev in starosti, udarec pa mu je zadala tudi koronavirusna kriza. Kuzma išče kupca, ki bi sprejel izziv in lokal ponovno pognal v delovanje.

Stara nova Podmornica?

Marsikdo zagotovo pogreša Podmornico, eno tistih legendarnih gostiln in picerij na našem »območju«. Tudi ta naj bi v kratkem ponovno pričela z obratovanjem, slišimo, in to v natanko tistih istih kletnih prostorih, v katere je svoje goste vabila nekoč.

Nekdaj v rokah hotela Diana, danes … kaj več morda že zelo kmalu.

Se spomnite še kakšnega lokala, ki se je lani zaprl, prenovil ali začel pisati novo zgodbo?

Komentarji (56)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ziza55 (nepreverjen)

99% sem ziher da Volčič ne bo ostal dolgo tu.

Miskolincek (nepreverjen)

Kučo si je komaj postavo pa ga že odpišavleš? MI ka smo ga spoznali v ton leti pa mislimo ka bo.

In reply to by ziza55 (nepreverjen)

ziza55 (nepreverjen)

pa naj, bog daj, da ostane, a močno dvomim.

In reply to by Miskolincek (nepreverjen)

TošlinPrelujbifff (nepreverjen)

samo za tau ka tij pa drujge ka njin paše samo šniclin ka prek tanjera kaple pa masen pomfri, ali pa pica na 1 prst debela ka se od testa nagejš nete odile ta, še ne pomejni ka nišče nede odo. Plus toga moravci premorejo ogormno enih bogatih starih nemcov kerin to paše. Avstrija je blujzek in tudi iz Maribora se marsišto pripela tak kak se mij v Maribor v Mak vozimo. Lepo ka nekaj bau ka nede samo Rajh.

In reply to by ziza55 (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Pa ka je narobe z velkin šniclom pa debelo pico s kere se nagejš in poleg ne bankrotiraš s povprečno plačo? Snobi eni. Vsi ste se že okužili z medijsko propagando o mišelinkaj in mislite ka ste gordon ramseji.

In reply to by TošlinPrelujbifff (nepreverjen)

Kuhar79 (nepreverjen)

Seljo,ti se vozis po mak na njivo nej pa gejst v maribor

In reply to by TošlinPrelujbifff (nepreverjen)

Bossman (nepreverjen)

Tou gliiiiij kako ideš.. človik inauk šau nekan v gejst pa mijsli ka je neven ka, jao dule

In reply to by Kuhar79 (nepreverjen)

Blob4 (nepreverjen)

Bokše ka kučo že oda in ide nazaj v močvirje pa nej zato ka ga što mrzi. Ampak zato ker v zabačenon prekmurji nega placa za visko kulinariko ker nega zadosti bogatašof. Razen če de jih privablo iz cele slovenije pa sveta. Ali to je tudi vprašljivo. Prijde nova kitajska kuga in palik vse doj zaprejo. Tak pač je

In reply to by Miskolincek (nepreverjen)

lol lol (nepreverjen)

Čüdno ka Berke še neje propadno, pa še što drugi ka ma ponudbo na nivoji in viske cejne. Začüda propadajo pa zapejrajo samo povprečneži.

In reply to by Blob4 (nepreverjen)

Gurman985 (nepreverjen)

Zeleni gaj? On je res dober, ampak je že sedaj več zaprti kot pa odprti. Bo čas svoje pokazal, ker veliko gostincev so reševali janša-boni. Tudi tiste nadpovprečne. Žal je realnost takšna, da se zdaj tudi dobre gostilne zapirajo. Recimo tista v Selu. Ne obstaja odrešilni recept.

In reply to by lol lol (nepreverjen)

Smesno (nepreverjen)

Seveda ka de Bine tu uspesen, ker ce je lokal dober , njemi ide ge kole je pa ce je v najvecji vukojebini. Dober dokaz toga sta 2 mali gostilni na Madzarski, ena je v Oriszentpeteri, ma Michelinova priznanja, skos puno, trbej rezerverati mesec v naprej, pa meni kosta od 100€ naprej. To pa je taksna vas s taksnimi prebivalci ka bi clovek mislo ka prebivalci nevejo steti to 5. Ale gostje pa so tan skos iz cele Evrope. Druga taksna gostilna je pred Monosteron, obratuje samo cez vikend, skos puna, brez rezervacije sploj ne prides not, menu vrhunski, lokalne sezonske jedi. Tudi nej poceni, ampak skos nabasano puno. Gostje tudi iz ZDA, Kanade itd. Se vozijo iz Budimpeste ta gejst… In ce idejo tiste gostilne, vrvli ka de Bineti tudi slo :) samo more biti dober, konsistenten, inovativen. Sicer pa če idejo Cimestri pice za 12€… lidan dosti nej trbej 🤣

In reply to by ziza55 (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Krmi tij z mišelinkami tujce če jin to telko pomeni. Ge man rajši mišelinke na avtoji da se pelan v Lidlen po meso za dunajskoga in ka mi snobi morete. Samo bi se tujcon v rit vlekli. Za svoje lidij pa van doj visi če gejo rižo z rdečoga križa. Glavno ka de van bine fleke riso na krožniki. To de zdignolo prekmurje ja. Kak ste čedni

In reply to by Smesno (nepreverjen)

Heeh (nepreverjen)

Ce namas za vec kak Lidlov sniclin vrvlen ka te to ne zanima :) Pa Bine neje tujec ale ka mesas zdaj vse? :) heheh

In reply to by Dunajskijezakon (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Kak če tij maš kaj več od menej. Celi kup vas je tu gori takših ka ste kupili v Tuši biftek od Rošove in zdaj mislite ka ste velki poznavalci kulinarike. Dan se staviti ka niti eden od vas neje niti pošnofo oštarije z mišelinovo zvezdo. Seljaki ste vsi. Kak tisti goričanec tu gori ka njemi smrdijo debele pice pa palinka in misli ka je zato neka več. Ne vejte vi ločiti tartufov od krompira. Pametnjakoviči

In reply to by Heeh (nepreverjen)

Slabovidna (nepreverjen)

Ka te telko mantra? Umiri se

In reply to by Dunajskijezakon (nepreverjen)

uredništvo zna… (nepreverjen)

ka zaj idemo šinfat? mene se neka ne da gnes.

Submarine (nepreverjen)

Podmornica…. bravo. Pozdravlan vse ka se je in ka se de odprlo v centri mesta.

Komentatur (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če do delali takše pice kak pred 30imi leti te nedo dugo odprejti

In reply to by Submarine (nepreverjen)

lol lol (nepreverjen)

Iz kere lüknje si se tij privlejko? Kak zabiti moreš biti ka takšen komentar napišeš kak si ga tij zdaj....

In reply to by Komentatur (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Podmornica, ki je bila žrtev denacionalizacije in zato uničena, je bila nekoč špica! Upajmo, da bo še kdaj.

In reply to by Submarine (nepreverjen)

šarvedi (nepreverjen)

V Lipovcaj se je zaprla zelo znana gostilna Steffi bar. Ja pa še nesposoben Krapec, nekdanja Vrtnica - isto v Lipovci. Bife na OMV je pa odprejti, da majo kelnarce čas.

linkoln (nepreverjen)

ti tudi pises norosti,da mas cas

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

Strucnjak (nepreverjen)

Odpri svojo ostarijo . Zgleda ka nemas kama oditi ka bi svoje pametne nasvete davo.

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

eh od Krapca kaj čakati je tuj:))))))))))))

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

Natashaa (nepreverjen)

Keri krapec tou?? Gostilna se tak zove ali??

In reply to by vrana (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čudež gostinske ponudbe pice in hamburgerji. Jad i beda!

Bodoči vardist (nepreverjen)

Maksimalno eno leto, potem pa nazaj v močvirje!

dr (nepreverjen)

Vse našteto je sezonsko cvetje odpade pri prvem mrazu.
Vem pa da se dobo je v Royali že dvajset let.

šarvedi (nepreverjen)

Re. Linkoln - to vse je istina, nej norije

Istinalist (nepreverjen)

Že pred korono je bilo zahtevno in tvegano začati z novo oštarijo. Zaj v toj krizi pa je že norčasto. Vse de propalo v roki leta ali dvej. Nema narod pejnez za gurmanske pleskavice pa fleke na krožniki. Premalo je v prekmurju lepih državnih službic. To nej lublana

lol lol (nepreverjen)

Kak da tej ka takšne stvari delajo računajo na Prekmurske štenkaše pa sirotinjo. Pa vrvli ka je pri nas čistak zadosta lidij ka si tou lejko privoščijo, pa ka ne gučin o vedno več premožnih turistih, keri prihajajo v razne zasebne in butične turistične nastanitve za kere večina domačinov še čüjla neje. Tej neščejo dunajskoga s pomfrijon ampak ščejo ka jin Berke dödöle za 20€ napravi pa ciganpečenko ali kaj drugoga domačoga in dobroga, pa ne pitajo kelko košta. Isto de tudi pri Volčiči. Brez brige ka de njemi šlo. Tudi, če bi se zdaj Ana Roš v Prekmurje priselila bi joj šlo. Eni si dejansko predstavlate ka je cejlo Prekmurje na minimalci in si lejko privošči vöni samo kebab.

In reply to by Istinalist (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Že pa en snob ka sovraži dunajske in hrano po normalni ceni. Sami važnjaki vsi po vrsti. To delajo globalistični mediji. Nemate svoje pameti

In reply to by lol lol (nepreverjen)

Opazovalka (nepreverjen)

Kupna moc nam diktejra kelko se setamo po gostilnah in kaksih. Glede na to, ka nam kupna moc raste jako pomali (pocasneje od cejn), je v taksih razmerah fejst tvegano odpirati kaksi novi lokal ali pa “dugo zaprejtuga” na novo oziviti.
Jaz se to ne bi sla.

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Vsi bi samo računali ka jin tujci delajo promet in to se enim tu gor zdij celo praf. Ka se dogaja s prekmurskimi glavami?

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

534534frfre3 (nepreverjen)

KA MIJSLE KA DE FLEKE NA TANJERI ODAVO ZA 50 EVROF SPIJZDE ČIM PRLEJ BOKŠE ZA VSE.

Markovci (nepreverjen)

Fala boge za toga Volčiča, ka malo goričko ven potegne z "kulinarične bede". Seveda ka de njeme šlo, saj do se pa lidgej z daleč okole vozile k njeme, brez skrbij ;) Isto kak se vozejo do Maka, Hiše Franko, Krištofa, na madžarko, kak je en prlej napiso, itd. Saj ta gostilna nede za enoga ka samo pohano masno gej sake den, pa vino z Lidla pigej...to de za nekoga ka cejne hrano. Fala boge, naj jih še več Volčičof pride!

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Še eden snob ka njemi ide na živce dunajski. Pa to nemreš vrvati kelko preseratorstva. Ka nebi slučajno šao v lidl po vino. De te pobralo od važnosti

In reply to by Markovci (nepreverjen)

Markovci (nepreverjen)

Ge tude gen dunajskoga...3,4 krat na leto. Zato ka san nej več v 1950ih letih. Drugo geste tude gej. Isto kak gej druga pijača, nej samo voda,slatina pa palinka. Ge san ponosen goričanec, samo razlika med menof pa takšeme zaostaleme kak se tij je ta, ka ide naprej z čason, proba nove stvarij, ide malo po svejte(ale pa slovenije) pa tak dale. Tij pa dale sediš doma na balkone, pa gledaš što se k sosede prpela, pa cigaretlen kadiš, pa schwechater pigeš pa čakaš večer Ljubezen po domače. Gej več od živlenja kak samo to..bar pitaj malo okole ;)

In reply to by Dunajskijezakon (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Praviš ka ti ljubezen po domače tudi ide na živce? Kak znaš vse našteti ka te moti pri navadnon narodi. Snobovski goričanec ka misliš ka si neka več zato ka gejš dunajskoga samo parkrat na leto. Ojoj. Kelkokrat boš šao k bineti?

In reply to by Markovci (nepreverjen)

Markovci (nepreverjen)

Spij svoj Scwechater do konca,pa skade enoga se za mejne,pa se ne sekeraj telko za druge :D

In reply to by Dunajskijezakon (nepreverjen)

Dunajskijezakon (nepreverjen)

Kelkokrat si že bil pri bineti ali rošovi? Ma spij tij svojo goričko palinko pa pusti visko kulinariko pri mejri ker nemaš pojma. Seljak gorički ka nej vido mišelinove restavracije od daleč. Pa zaj tu glumi strašnoga gurmana

In reply to by Markovci (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Vej pa pusti ga, Markovski je zdaj 2 leti na boune pajzlne po Sloveniji odkrivo, on je ekspert!

In reply to by Dunajskijezakon (nepreverjen)

kriza (nepreverjen)

Što misli, ka de se v Diani kaj odpiralo je imbecil. Niti za kurjavo pa toplo vodo nemajo. Malo se pozanimajte pri ovih keri živijo tam.

Mts (nepreverjen)

Saj pa jin dom starejsih rakican placuvle za celoten objekt elektriko, kurjavo, vodo,… :)

In reply to by kriza (nepreverjen)

Tuga (nepreverjen)

Večina lokalov v MS životari...

Gostek (nepreverjen)

V Dijani se resan več nede nika odpejralo...samo to ka Dom starejših Rakičan plačuvle vse stroške za celiten objekt...sori ne lupaj gluposti!

Kisilak (nepreverjen)

Čepinci gasilski dom

. (nepreverjen)

Kama se lejko ide na nadeljsko kosilo, ka neboš pol plače tam pusto?

Pomaranđaaaaaa (nepreverjen)

Pomaranđa tone kak titanik >>>obratovalni čas u sred sobote ((((>soboto nedeljo ZAPRTO NEDELJA DA SE NAJBOLJ ZJUTRAJ SLUŽI PA NEJ SAMO ZA TO NAJ SE MALO PREUSMERJAJO POVPRAŠEVANJE LJUDI OZ NAPRAVIJO NEKŠNO ANKETO ZADOVOLJSTVA STEM PA KA ZAPIRAJO KAK ŠČEJO IN ZAPIRAJO delajo samomor Isto se je dogajalo na soboških dnevaj program zača ob 19:00/oni zapirajo HALOOOOO ŠEF POMARANĐE SI BIL SPLOH KAJ V MURSKI …pa te išče kelnere pa kelnerce ….Zbudi SEEEEE NAREDI OBISK ALI PA DOL ZAPRI NE DA MAŠ LJUDI ZA NORCA….

Ošterđaš (nepreverjen)

Probaj mete ostarijo pa bos vido ka se splaca!
Ce bi se nedele splacale bi nej 70% gostiln bilo zapretih v nedelo!

In reply to by Pomaranđaaaaaa (nepreverjen)

black panter

Boulevard Street Food
ge v božoj materi je pa te tou,na slomškovoj

detroit

Malo berem komentarje...pa dobri ljudje prekmurja, je v ospredje pririnila samo še šimfarija in zmerjanje...a ni več možno nekomu, ki želi na svoji poti nekaj ustvariti, na svoj način , zaželeti spodbudne dobrodošlice in zaželeti obilo uspeha?...prekmurci, vedno ste bili znani kot dobri ljudje, ne zavrzite tega. Spodbujajte ljudi, da jih čimveč pride in ne odide.

Analist90 (nepreverjen)

Glej, moraš razumeti, da je med temi komentarji precej tako imenovanih internetnih trolov. Zato to ni realna prezentacija celotne populacije. Jaz se kar nasmejem, ko berem komentarje tu. Kot neka absurdna gostilniška komedija s prekmurskim pridihom. Ne vzeti preveč zares. :)

In reply to by detroit

asdasd (nepreverjen)

Meni kot vaškemu pijančku podmornica z đuboksom čista zadostuje z navadnim špricarom !

In reply to by Analist90 (nepreverjen)

Socialaš (nepreverjen)

Dvajstiprvoga iden k zvejzdi na pico in zeleno pivo pa san dober.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Eff (nepreverjen)

Ka ma cimester zdaj tu veze...?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice