Na Goričkem živi tričlanska družina, katero sestavljajo mama Patricija, partner in 16-mesečni fantek. Živijo v slabih razmerah, to je njihova zgodba.

28-letna Patricija s sinom in partnerjem trenutno živi v Trdkovi. Oba s partnerjem sta brezposelna, glavna ovira pri zaposlitvi je ta, da ima partner status invalida.

»Upamo, da se bo zdaj kaj našlo. Obiskala nas je gospa iz zavoda za zaposlovanje in iščemo rešitve,« pravi Patricija.

Težke razmere

»Ko si je moj oče dve leti nazaj vzel življenje je prišlo do spora med nami sestrami. Pri delitvi premoženja sem tako morala zapustiti domačo hišo,« razloži Patricija

 Z dediščino, ki jo je Patricija dobila, so kupili prav to hišo v Trdkovi, v kateri sedaj bivajo.

»Hiša je bila v groznem stanju, notranjost je bila popolnoma uničena. Veliko sva vložila v prenovo, vendar otroške sobe nisva zmogla dokončati. Pa tudi ostali prostori niso urejeni kot bi bilo potrebno,« še doda sogovornica.

Veliko pohištva in ostale opreme so jima ljudje dobrih src na srečo podarili. Na pomoč so priskočili tudi prijatelji, ki so deloma pomagali pri prenovi. 

Kaj je še potrebno prenoviti?

Za prenoviti je ostalo še nekaj stvari. V prvi fazi je potrebno zamenjati okna, saj so nekatera že v zelo slabem stanju.

»Streha nama pušča, kopalnica pa tudi zamaka, saj je urejen le en del. Potrebno bi bilo urediti tudi fasado, saj hiša poka in se ob tem seseda,« pojasni Patricija.

Finančna stiska

»Trenutno smo v takšni situaciji, da nam finančno nikakor ne gre skozi. Ko plačava položnice in kupiva stvari za otroka, ki ima vedno vse, ne ostane niti za hrano. S partnerjem sva večkrat lačna,« opiše Patricija.

Težave so se povečale z še višjimi položnicami, najvišja je za elektriko.

»Prav bi nam prišli tudi prehrambni izdelki, saj sta hladilnik in zamrzovalnik prazna. Trenutno imamo riž, makarone, mleko in moko, torej stvari, ki jih dobimo od Rdečega križa.«

Na pomoč sta jim trenutno že priskočila Karitas in Rdeči križ, sodeloval bo tudi župan in Center za socialno delo.

Pomagate lahko tudi vi. Obrnete se lahko na Petro Hašaj, zaposleno na zavodu za zaposlovanje. Dosegljiva na telefonski številki: 041-256-439.

Komentarji (16)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
realnooo (nepreverjen)

NITI CENTA!!!

kanžor

realnooo ...........Si prečital ,da človek ima status invalida ?In takih se vsak ,delodajalec brani .

In reply to by realnooo (nepreverjen)

$$$ (nepreverjen)

Pa dajte no, tan v enon članki san negi čito ka je v SLO prek 4000 odprejtih delovnih mest za kere nemrejo najati delavce, te pa čuješ kak mladi lidje doma sidijo pa so prej lačni. Če je on invalid verjetno dobivle invalidnino, ona mlada pa zdrava pa bi se lejko delat spravila. Moški tudi znamo za deco skrbeti. Edino, če je nej na vozički te zna biti problem. Če njima je pa hiša problem pa jo naj prodata in se naj preselita nekan ge de jima boukše in ge ta mela službe. Najležej je pa forumaj đoukati pa prositi.

Brego (nepreverjen)

Urediti bi bili potrebno tudi fasado, saj se hiša poseda ... Avtor članka ...

Gost 333 (nepreverjen)

Verjetno je nekaj naroube z njov,ka se je sporekla z vsejmi njenimi.Deklica ,če ti ti je težko ,ti je tudi Avstrija blijzi,pa zdaj jako nucajo delavce na njivaj,sadovnjakaj itd.

Mkmj (nepreverjen)

Neščen obsojate al pravi ka sta lačniva a na kuče pa Total TV satelit.. za teh 40/50€ al kelko košta, bi že prece gestija kupila.. žalostno ka nan je gnesden tv/internet več kak pa hrana.

Proti lenuhom (nepreverjen)

Glede na to da joče po forumaj za internet ima za hrano pa ne..bravo! Delat se naj spravi, ima zraven avstrijo kjer primankuje delovne sile sam voljo do dela je treba imeti, ta njeni partner invalid pa ja kot v vseh podobnih primerih, vsi so kao neki "invalide" sicer pa je v murski soboti tude za te z posebnimi potrebami poskrbljeno da hodijo delat in si zaslužijo na mesec toliko da potem ne jokajo da nimajo za hrano..

Luka malospuka (nepreverjen)

Kdor ne dela naj ne je

mgubic

Ne poznam zgodbe,najlažje je polivati človeka z gnojon in špotom....ampak vedite da lahko en moment v življenju(bolezen,nesreča)vse spremeni in si hitro tam na dnu....

kanžor

Točno tak .Končno pa nišče ne prosi da moraš pod mus pomagati .

In reply to by mgubic

kanžor

Mo vidli,če bo takšen dobrodelni odziv ,kot za Ukrajinske begunce

tuncika

Kako pokvarjeni ste "komentatorji iz naslonjačev". Najprej preverite dejstva, pa potem lajajte. Če ste plačani za lajanje, potem si vzemite eno vrečko "Pedigre - suhe hrane". Sram vas bodi - potem pa si še talate pluse med seboj.
Kakršnakoli zgodba z omenjeno vsebino , je vredna celovite obravnave in pomoči - kogarkoli.

Gost5

Vidim ka ima dosti blentavi ljudi tukaj.Ce nemrete 50€ dati ali pa nescete dati,potem je bokse ka ne pisete kometare.
Jaz sem zdaj poslal 100€ Particiji na konto,vas pa leko sram je.Lep pozdrav od Brankoja Dol.Slaveci (Vorarlberg)

emachanel

Če to drži(da si prispeval 100 eu) pol si zaslužiš da ti nekdo poljubi noge.Saj vem da ni higienično ampak vseeno.

In reply to by Gost5

Gost5

@emachanel Ce ne verjames pozovi Petro na stevilko stera je zgoraj napisana in se lahko pogovoris z njo OK!

emachanel

Saj nisem rekla da dvomim,je le izraz mojega globokega poklona temu dejanju !

In reply to by Gost5

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice