Foto: Bobo
Policijska uprava Ljubljana se je odzvala na nedavna nasilna dejanja.

Policijska uprava Ljubljana se je odzvala na pretekle napade na direktorico Inštituta 8. marec in podala informacije o trenutni fazi preiskave. 

Ničelna toleranca do nasilja

V policiji imajo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja, zato vedno takoj pristopijo k preiskavi tovrstnih primerov. Začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca dejanja.

Policija je še dodala, da se zaveda pomena svojih nalog in jih tudi dosledno izvaja.

Za njih so dejanja take narave nedopustna, zato jih tudi prednostno obravnavajo in se jih lotijo z vsemi razpoložljivimi sredstvi. 

Očitki neutemeljeni

Kljub temu da se v javnosti velikokrat pojavijo očitki na delo policije, ta pojasnjuje, da so postopki vedno temeljiti in v okviru zakonskih pooblastil. 

Vsaka situacija je drugačna

Policija razlaga, da v vsakem primeru, ki se ga lotijo podrobnosti iz postopka varujejo saj s tem preprečijo, da bi na kakršenkoli način ogrozili preiskavo

Poudarja še, da je vsaka situacija specifična in ne more biti obravnavana po nekem vnaprej določenem vzorcu.

»Dejstvo je, da dogodki, kot je včerajšnji, vsebujejo tako znake prekrškov kot kaznivih dejanj in policisti vedno najprej preverjamo vse znake o morebitni storitvi kaznivega dejanja, šele če teh znakov v dogodku ni, se osredotočimo na obravnavo prekrška,« so o minulih incidentih sporočili policisti.

Žrtvam v oporo 

Policisti in kriminalisti zagotavljajo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da žrtev zaščitijo

Z njimi postopajo še posebej skrbno in občutljivo.

»Žrtvam nudimo tako pomoč kot nasvete, jih po opravljenem razgovoru seznanimo z možnostmi in različnimi oblikami pomoči in jih napotimo na ustrezne strokovne službe,« je sporočila Policijska uprava Ljubljana.

Enega storilca že odkrili

»Tudi v včerajšnjem primeru in primeru izpred dveh tednov, ki je bil usmerjen v isto fizično osebo, izvajamo vse aktivnosti za izsleditev storilcev,« so dodali. 

Policija je še poudarila, da se vsakodnevno in intenzivno trudi, ter postopa v skladu s stroko. Opravili so večkratne razgovore z žrtvijo in z različnimi pričami. Izvajajo tudi aktivnosti za pridobitev video posnetkov, nekaj pa so jih že pregledali.

Storilca prekrška, ki je bil storjen pred dvema tednoma so že odkrili in začeli postopke v skladu z zakonodajo. S Policijske uprave Ljubljana so še sporočili, da preiskava včerajšnjega dogodka poteka z vso intenzivnostjo.

Storili bodo vse, kar je v njihovi moči, da bodo tudi v tem primeru odkrili storilca in zavarovali žrtev.

Komentarji (48)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
levak (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Janšisti ne morejo preboleti poraza na volitvah. Zdaj se pa pripravljajo sami porazi.

vrana (ni preverjeno)

dokler boste imeli skupnega sovražnika levaki je to samo dobro za krepitev desnice, ko pa janšizma več ne boste zaznavali kot sovražnost na levici, se boste med seboj pojedli, to vam je v krvi, mržnja, pa makar na koncu najboljšega prijatelja v žlici vode ftopiti, glavno ka mate sovražnika. levica je zlo in tako bo ostalo

In reply to by levak (ni preverjeno)

2i3 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tak kak so Čontalo tak zdaj Niko Kovač šinfajo. Tudi ona dela samo dobro za državo. Samo tak naprej. Svoboda narodu !

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vlada135 (ni preverjeno)

Roko ima povito prek kaputa! Vi pa nasedate temu...

In reply to by levak (ni preverjeno)

2i3 (ni preverjeno)

Enega so že ujeli. Zdaj samo po njem, da prizna da ga janšisti plačujejo.

In reply to by vlada135 (ni preverjeno)

Lažniva Nika (ni preverjeno)

Laže, da se kar kadi.

.. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

S temi lažnimi novicami Đđ jevi mediji samo narod jebejo.

penzionist (ni preverjeno)

ta babura se meni ne dopade, če glih je mlada ampak ... NAJ MI NEKDO POVE, KAJ DELAJO NA TEM NJENEM INŠTITUTU 8. MAREC.

SolarR (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tezko je to gda si neumen… gelibar penzionist???

In reply to by penzionist (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Za njih je beseda "delajo" tujka.

In reply to by penzionist (ni preverjeno)

rojko rules (ni preverjeno)

jaz se celi tresen kak mi je hudo za babo katera ki koli se pojavi so problemi zanimovo kako malo jih blo ko je bla v tujini zdaj pa so volitve in že je tu in z njo problemi

Enakopravni (ni preverjeno)

Zanimivo, kako se za nekatere bolj potrudijo. Za navadne državljane pa s težkim srcem zapisnik napravijo.

Janez863 (ni preverjeno)

Napadel jo je pa Jaka Racman...saj diklina sploh neve kak jo izkorišcajo...NAIVNICA
Je pac ena bolj mentalno pohablenih mladih ljudi, ki jih je (oz. njihove starše) komunizem/socializem izpljunil...

326 (ni preverjeno)

Nika,Nika,vse so ti drugi krivi, namesto, da bi se spomnila nazaj, kaj vse ste delali, sejali sovraštvo med drugače mislečimi,zasmehovali,blatili in še naprej blatite poštene delovne ljudi Slovenije .... Ne pozabi, vse kar si sejala in seješ danes, se ti bo povrnilo z obrestmi vred, karma je prasica! Kaj delajo na njenem 8 marcu? Mešajo meglo, so lepo plačani iz naših žuljev, mi pa za štirideset let in še več delovne dobe, dobimo drobtinice, ki ostanejo na mizi.

vzgoja (ni preverjeno)

Kriva sta mama in oče, ki smrklji nista privzgojila osnovnih pravil obnašanja.

In reply to by 326 (ni preverjeno)

popek (ni preverjeno)

ji pač ne verjen!
Tak je, se napadalci prelevijo v žrtve. Brez sramu, brez vesti. Ker se lahko. Ker jih ščitijo mediji, policija, sodstvo.

.. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edina ka se bori za nas

Proizvodnja (ni preverjeno)

Kaksen naslov? Pol pa vse drugo kot o napadalcu, ki ga se iscejo. Baje je v Lj polno kamer. Novinarji se oglasajo razlicno na dogodek, ce gre za nase ali one ta druge. Vatli bi morali biti isti. Srecno Slovenija.

Kriza. (ni preverjeno)

Policija ima ničelno toleranco do nasilja, lepo vas prosim, popolnoma brezvezni članek, ja kera država pa ima toleranco do nasilja glavno ka se nekaj piše.
Kar se pa tiče tej babe, je pa dobila kar si je iskala in sedaj spet vse krivi tisti ki pač mislijo drugače kot ta baba ki je pač rojena mašina za mešanje dreka in če mašina preveč dela, jo je pač potrebno občasno poservisirati.

tuncika

Za omenjeno tovarišico se ve, da se financira iz tujine (Soros). Torej se tudi ve za kaj in kako deluje in predvsem za koga.................... Neki kvazi IN celo državo vrže v luft, je to mogoče, če ni inscinirano.
Kaj pa ostali napadeni v SLO..........ali si ti ne zaslužijo pozornosti in ukrepanja državnih organov za pregon..... izgleda da to ni pomembno.

bosman (ni preverjeno)

Pa dobro, pa što je ona? Rejsan nemate o čem pametnon pijsati?

fake.lla (ni preverjeno)

vse zaigrano in vse vnaprej izplanirano. samo butalci in ideološko strankarski slepci ne spregledajo. Da je ni mogoče napadel z radiatorejm iz tivoslke 44 ki je tam blizu?? a je kdo deal paniko ko so je 5 mulcev prtepelo 1 osnovnošolca to posnelo ter objavilo.

28112 (ni preverjeno)

VSI TE, ki se danes zgražajo nad zaigranim napadom, so bili popolnoma tiho še mesec dni nazaj, ko so se oglasile žrtve Smodiša, sicer člana in podpornika strankalevica in 8Marec, torej tistih, ki danes igrajo žrtev.

hahaha (ni preverjeno)

Ne pozabimo, Nika je kar 9x delala vozniški izpit. 9x neuspešno. Vmes se je tudi zaletela. Celo statistika in verjetnostni račun jo postavljata na laž. Najverjetneje se je sama zaletela v koga in ne obratno.

0192109 (ni preverjeno)

sem bil oster kritik strankaSDS in Janše, zaradi idiotskih ukrepov in praktično prisiljenega cepljenja. Zdaj bom oster kritik musarce in leve opcije, ki skušajo z umazano igro, laganjem in manipulacijo škoditi protikandidatu na volitvah.
To je pa bolano do konca. A je še sploh kdo normalen v tej državi, ki je na oblasti??

dödole (ni preverjeno)

Tile "idiotski" ukrepi morda še pridejo, čeprav verjetno v milejši obliki. Take "idiotske" ukrepe so sprejemale vse sosednje države in širše. Ne vem, čemu to enostavno ne dojamete? Tudi "prisilno" cepljenje ni izzum prejšnje vlade, drugje (npr. Avstrija) je bilo še huje. In... morda to še pride?
Se pa z ostalim strinjam, levi igrajo umazano igro. Vse njihove besedne puhlice o povezovanju takoj izginejo, ko se oglasi Robert Golob. O taki ali drugačni prepovedi referenduma, o tem, da bodo v vsakem primeru preprečili Anžetu Logarju, da zasede predsedniški položaj, pove vse. "Vsi ostali, kateri ne mislimo tako, kakor premier in njegove oprode smo za njega mračne sile, oblačimo se v črno, beremo samo knjige s temnimi platnicami, vsi hodimo k mašam, kjer nas še dodatno "črnijo"!"
Ja... levi se res hočejo povezati, vendar samo s sabo! Kakor leta 1945 in še prej, vse nasprotnike pa brez premisleka in razloga nekako "odstraniti"!

In reply to by 0192109 (ni preverjeno)

goričanec2 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Po tej komentaraj primitivnih desničarov se vijde nestrpnost do drugače mislečih!

dödole (ni preverjeno)

Kakor sem napisal zgoraj, malo se pozanimaj tudi širše in nekoliko premisli, ko govori Robert Golob, ko dobesedno bruha sovraštvo iz Urške Klakočar Zupančičeve, dodaj še tisto sindikalistko, katera se je drla na Kredarici, velikega "umetnika" Zlatka Čordića, tudi Ličino... pa je slika ravno obratna.
Kako se naj v Sloveniji razumemo med sabo ob takih dejanjih? Ena od naslednjih prioritet delovanja vlade bo tudi o sovražnem govoru, pa še niso dojeli, da ravno oni širijo sovraštvo.
Navedi mi nekaj primerov, ko desni politiki ob taki medijski podpori zganjajo take, kot sem omenil zgoraj? Še Mahnič je pravi amater proti njim.
Pa malo glej tudi razne oddaje na RTV Slovenija, kjer več ni tak "bauk", če se prezentira tudi drugačno mišlenje. Imeli so pet oddajo o prihodnosti televizije, če nisi vsaj pri polovici emitiranja sedel na ušesih si lahko točno ugotovil, da je novi zakon o RTV Slovenija čista politiziacija in ne obratno. Pa so v studiu različni komentatorji, obeh nazorskih polov. En Cerar je sigurno levičar in je točno povedal, kaj si misli o postopku sprejema novega zakona in da bo slabo, če bo uveljavljen. Seveda bodo zaradi raznih sodnih postopkov spet vse krivi "primitivni desničarji"?

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

ja zelo dobro napisano, ka so razni zlatani delali, pišen ga z malo ka velko začetnico si ne zaslujže-vse za svojo promocijo in vse za korito nazaj, ličina se je v živo na RTV oglašal, da sporoča, da njega bodo policaji prosili lepo če bodo kaj hoteli, narko king in rtv prenaša v živo, kako on policajem nekaj sporoča, razumi če lahko. ka razne Makarovičke kero san meu za še dokaj normalno, se je v covide izkazalo, ka spada v tisto slovensko smetano, kera je bullmastife zlorabljala. Kozlanca je ta leva opcija naša

In reply to by dödole (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

in san omeniš "primitivnih desničarjev", naprej pa nakladaš o nestrpnoste, maš pojme ti spucane dobro goričanec???

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

goričanec2 (ni preverjeno)

Ka ste primitivni za vas ni žalitev! Ampak dejstvo! Se vijde na komentaraj!

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

vidi se tebi konkretno nekaj, ka si tak slaboga uma in znanja, ka te Golob sredi bejloga dneva kradne, pa še njemi ploskaš, ka ti dobro dela prej:))), siromak si samo nepomemben razmiš, tao je dejstvo

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

sajuga (ni preverjeno)

ti si siguno nej goričanec, mogoče kakšen pritepenec na goričko

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

Kageste (ni preverjeno)

Tvoj komentar je pa strpen? Daj se malo zamisli, pa pamet v roke.

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

najpočisti (ni preverjeno)

če bi njen pes po moji zelenici srau, bi tudi ruto nosla

Ta (ni preverjeno)

bejba bebasta še sama po zelenici, pa še po naših glavah se*e.

Levuhar (ni preverjeno)

Ta inštitut bi morali ukinit, ali celo prepovedat, ker ta Kovačeva ko.ila dela s temi njenimi feminističnimi pra.icami, ki so z njo v tem inštitutu samo sranje.

čarni vrag (ni preverjeno)

Tale Nika Kovač je tuja agentka. Prejela je štipendijo Obamovega sklada za nekakšen študij. Mislite, da kavboji zastonj dajejo denar. V zahvalo mora izvajati akcije v korist ameriških oligarhov in skrite države.

Ges pa moj pes (ni preverjeno)

PEKLENŠČEK NE VEŠ KA JE NIKA REŠILA SLOVENIJO.

bosman (ni preverjeno)

Nika nede nika rešijla, razen svojo debelo rit.

In reply to by Ges pa moj pes (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

KOGA BRIGA!!
ZAKOJ POTREBNO DELATI REKLAMO ENIM IN ISTIM OSEBAM.

Ferencass (ni preverjeno)

lenuharstvo v razcvetu

Čipko (ni preverjeno)

Uf, srečanje desničarskih skrajnežev?

čarni vrag (ni preverjeno)

Šoroševi plačanci delajo cirkus. Zdaj bodo 50 letne ženske odkrile, da so bile pred 31 leti v resnici posiljene. Partner ni imel pismeno privoljenje, zato je to bilo posilstvo.

Debela bajsa (ni preverjeno)

Kak se le mimo čob pošminka, kura.

Srmak v glavi (ni preverjeno)

Uboga NIKA MOLIMO ZA NIKO OČE NAŠ KI SI V NEBESIH MOLITE ZABOGA SEM HUD.

gru (ni preverjeno)

Ali ni škoda časa in prostora za objavo takih člankov? Kar si je kdo skuhal, naj tudi poje. Delanje spektakla iz vsega tega je neumno, cilj pa zavajanje. Zares nehigienično. Sicer pa, nič se ne zgodi brez razloga.

Jose Cabron (ni preverjeno)

Smodiš bi ji lejko pesa nategno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice