FOTO: Jure Banfi
Na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije so razkrili sveže podatke o brezposelnosti. Podatki so spodbudni, še posebej v Pomurju.

Aprila je bilo po podatkih Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije manj kot 80 tisoč brezposelnih. Brezposelnost letošnjega aprila za je za kar deset odstotkov manjša kot lanskega aprila. 

Na novo se je na zavod prijavilo 3890 brezposelnih oseb, kar je kar 73 odstotkov manj kot lanskega aprila. 

Od vseh teh oseb se je na novo zaposlilo že 5630 oseb. Največ je tajnikov, natakarjev, prodajalcev, delavcev za preprosta dela, komercialnih zastopnikov za prodajo, skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih pomočnikov, voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil. 

Brezposelnost najbolj upadla na Ptuju

Brezposelnost se še naprej zmanjšuje po vseh območnih enotah, a najbolj je v primerjavi z mesecem pred tem upadla prav na Ptuju, za kar 7,2 odstotka. 

Po upadanju brezposelnosti v aprilu sledijo še območne enote Murska Sobota, Kranj, Maribor in Velenje. Manjši upad so imeli še v Celju, Trbovljah, Novi Gorici, Kopru, Ljubljani, Novem mestu in Sevnici. 

Spodnji graf prikazuje padanje brezposelnosti na temelju primerjave med letošnjim in lanskim aprilom. Tudi tukaj je opazen velik padec predvsem v Velenju in Murski Soboti. 

Brezposlenost je najbolj upadla prav na Ptuju, sledi Murska Sobota (vir: Zavod Republike Slovenije za zdravstveno zavarovanje).

Aprila se je največ delodajalcev pojavilo s področja predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva. 

Sporočili so 9933 prostih delovnih mest, kar je kar 129,1 odstotkov več kot lanskega aprila. 

Daleč največ so potrebovali delavcev za preprosta dela, natakarjev in delavce na visokih gradnjah. 

Iščejo tudi že natakarje (vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje).

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

mene pa zanima
ali je administrator res peder

Xorossn (nepreverjen)

Korona je največji nateg kar človeštvo sploh obstaja vij novinari ste pa samo za giljotino pohabljenci eni da sodelujete v tej prevari!

Hmmmmm (nepreverjen)

Daj, prosim te, enouk mi končno razjasni tej nateg. To ponavlaš na 4 novicaj dnevno, ampak nikdar ne razložiš, zakoj je nateg, zakoj virus ne obstaja, zakoj so si tisti, šteri so meli korono, valda vse skuper samo predstavlali...

In reply to by Xorossn (nepreverjen)

Marjetkazovc (nepreverjen)

Korona virus ne obstaja je samo mali prehlad al pa sezonska gripa pa ka bi ti rad gnojnik podkupleni...a te ni sram da lastim otrokom uničuješ življenja sram te bilo!

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Kak zaj? Ne obstaja ALI je mali prehlad ali pa sezonska gripa? To sta dvej totalno različni zadevi...

Ka ščeš?! Komi ges uničuvlen življenja? Zato, ker vrvlen v obstoj virusa, nekomi uničuvlen živlenja? Takšnin želin, ka dobijo korono v konkretni obliki, pa te do znali, ka virus ne obstaja... Ti si enako relevantna oseba kak ges v vsoj zadevi. Glavno, ka ti ne uničuvleš življenja svojin otrokon, ges pa jih...

In reply to by Marjetkazovc (nepreverjen)

Siuhggggfd (nepreverjen)

Tij fajn dobiš od države krat dvojno plačo i ti boš tou zagovarjal a te ni sram daj daj daj prokleti bio izdajalec laži domačin nej nam a te ni sram...

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

hahah, ob takšnih osebkan kak si ti si je nej teko zdigavati egoja. Se počutin zadosta pameten...
Glede plače pa ja. Nori je tisti, šteri tej šanse za dvojno plačo ne izkoristi. Kuča je kuplena, kredit de telko prlej odplačani. Eni se znajdemo. Drugi pa ste doma notri zaprejti :)

In reply to by Siuhggggfd (nepreverjen)

gostilničar (nepreverjen)

jaz ne zaposlim kelnarce
če nima velike guze
in kratke kiklce

zelo dobra (nepreverjen)

posredujemo.
"Tanja, dejmo mal umirit strasti".
"Ne"!
"Tanja, a prideš k meni na pogovore, kako mal umirit strasti"?
"Ne"!!!

"Dragi predsednik, fajn bi bilo mal umirit strasti", pozdrav Tanja

smrkci (nepreverjen)

LAŽ podatke iz zavoda niso resnični,mi ki smo stari čez 50 let te ne zaposli nit en delodajalec ker vsak delodajalec reče enostavno da si prestar ampak je to največja napaka delodajalcev in kapitalistov,ker se mladi delavci učijo od starejših delavcev vedno je bilo tako vse človeštvo ampak kapitalisti uničujejo in hočejo da mi čez 50 let moramo umirati na obroke ampak jaz se ne dam da bi me ta kapitalistična golazen uničila ker jaz delam na ČRNO in bom delal na črno ker morem preživeti če me pa kaki kapitalist bo oviral bom ga udaril tako po prstih da več v svojem življenju ne bo mogel mrdnuti z prsti.

Starejše novice